UITGEBREID BREIEN


We hebben het echt heel druk gehad met de kerst. We hebben 'mens erger je niet' met Rixte gespeeld. Ze speelt het graag, het is haar favoriete spel, maar naast dit oeroude traditionele spelletje zijn we samen ook uren bezig geweest op de moderne i-pad. Rixte weet nu alles van het spelletje Landleven aan Zee en ze heeft keurig voor mij een paar dagen de boerderij beheerd. En met ons allen naar de bioscoop om een leuke familiefilm te zien is toch ook wel heel gezellig, maar......

het allerleukste heb ik toch wel gevonden dat Rixte heeft leren breien. Ik was al één keer een beetje met haar bezig geweest en er was wel iets blijven hangen. Dit heeft misschien toch wel geholpen om de onhandigheid van de pennen vasthouden, de draad omslaan en dan dat moeilijke doorpiepen en af laten gaan onder de knie te krijgen. Heel moeizaam werden de eerste pennen gebreid, maar gaande weg ging ze steeds beter mijn aanwijzingen opvolgen waardoor het meer en meer ging lukken.

Aan het eind van de tweede kerstdag was er al een heel klein lapje.  Op onze derde kerstdag zag je dit lapje per uur groeien. 's Middags kon het lapje niet groter worden, omdat we een brei-event bij het museum "de Fiskershuuskes" in Moddergat wilden bij wonen. Het breiclubje Stich 'n Bitch waartoe ik behoor, had in de afgelopen weken met elkaar een heuse visserstrui gebreid, die deze middag aangeboden zou worden aan de enige vrouwelijke visser van het dorp Moddergat. (Nieuwsgierig wat ik gebreid heb?  Het middengedeelte van het voorpand. De visserstruien staan momenteel erg in de belangstelling en onlangs is hierover een boek uitgekomen. In het nieuwe jaar zal ik in een apart blogje erwat uitgebreider op ingaan.) Natuurlijk was het voor onze hele jonge beginnende breister wel leuk om hier even bij aanwezig te zijn.

Later op de middag weer thuis gekomen, heeft ze zelf nog even een stevig potje zitten breien en toen was het groot genoeg om er HET uiltje van te maken aan de hand van een voorbeeld uit haar breiboek: Ik leer breien, wat ze als een cadeau van De Sint had gekregen. Samen hebben we op zolder wat materiaal opgezocht om de uil te kunnen creëren. We hebben het uiltje gevuld en onderdehand dat we naar de The Voice Kids keken, heb ik het één en ander erop gefröbeld. Het is echt een pronkstuk geworden en door al dat gebrei, zullen wij deze gezellige uitgebreide kerst van drie dagen niet zo heel snel vergeten. Echt een herinnering om te koesteren. 

                                                   klik

hanscke Zaterdag 28 December 2013 - 4:35 pm | | Standaard

negen reacties

rietepietz

Góud waard zoiets, en ik begrijp zéker wel dat je deze kerst koestert !

rietepietz, (URL) - 28-12-’13 19:46
Desire

Oh, dat uiltje is prachtig geworden! Maar ook de visserstrui ziet er tof uit :-)
Leuk hoor, om je hobby door te kunnen geven aan je kleinkind

Desire, (URL) - 28-12-’13 20:06
Sjoerd

Mooi uiltje is dat geworden, dat is de jus van het leven…

Sjoerd, (URL) - 28-12-’13 22:27
Marjolijn

Ja, dat zijn zeker leuke dingen…!!
Een mooie kerst om op terug te kijken.
Fijne zondag vandaag en op naar een mooie jaarwisseling.

Marjolijn, (URL) - 29-12-’13 07:16
nans

superleuk! Heerlijk om samen crea bezig te zijn….

nans, (URL) - 29-12-’13 10:14
Mirjam Kakelbont

Ik had graag bij dat bezoek in Moddergat geweest! Heerlijk…breien. Ik heb niet zo veel tijd en dat is de schuld van meneer Gupta, maar de trui waar ik aan begonnen ben, komt deze winter toch nog heus af :D
Ik kijk uit naar je volgende brei-blog!
liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 29-12-’13 22:08
Renesmurf

Een uitgebreide log! Ik heb niks met spelletjes, brei nooit en ik ben wel eens in Moddergat geweest, even gekeken. Toch altijd leuk, om wat hobbygenoten te ontmoeten, voor de liefhebbers tenminste dan.

Renesmurf, (URL) - 30-12-’13 00:17
ria

Dat is zeker heel leuk. Zo heb ik mijn kleindochter ook leren breien. De mouwen van de trui zijn wat aan de korte kant, hihi. Snel even in het water dompelen, dat helpt wel.

ria, (URL) - 30-12-’13 10:25
Ximaar

Zelf ben ik al jaren uitgebreid, uitgepunnikt, uitgehaakt en uitgeborduurt. Zo rond mijn 10de heb ik het een klein tijdje gedaan. Klospunnikken ging beter, breilapjes waren meestal aan een kant langer dan aan de andere kant.

Mijn moeder bree wel, maar niet veel. Ik heb een tante die in het verleden vierkante kilometers lappendekens produceerde voor Afrika. Overal in huis heb ik nog gehaakte kleedjes van haar. Kon ze vreselijk goed en akelig snel.

Neem aan dat je de wildgebreeën fiets tussen m’n vakantiefoto’s hebt gezien. In Duitsland breien ze er dus ook vrolijk op los.

Ximaar, (URL) - 30-12-’13 12:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.