STORMSCHADE


Eindelijk is het zover, dat we er samen weer op uitkunnen trekken. Niet dat ik al hele afstanden kan lopen, maar er is weer het één en ander mogelijk. Waren we gisteren nog een beetje voorzichtig en dicht bij huis gebleven om in Driezum een rondje van een paar kilometer te lopen in het park Rinsmastate waar de honden ook los mogen, vandaag kozen we er voor om naar het hondenlosloopgebied bij Suyderoogh, in het Lauwersmeergebied te gaan. Daar waren we na de storm niet meer geweest. Eerst omdat het gebied ontoegankelijk zou zijn en daarna was het een feit dat dit met een gipsvoet nu eenmaal niet de uitjes zijn die kunnen. 

We waren heel benieuwd hoe we het bos zouden aantreffen, maar dat wat we zagen hadden we echt niet verwacht. Het toevoerpad was toegankelijk gemaakt, maar daar had wel een kaalslag plaats gevonden. Rechtsafslaan op het pad om ons rondje te vervolgen was niet meer mogelijk. Niet één, maar heel veel bomen versperden de weg.

Omdat we de weg in dit gebied goed kennen besloten we om terug te gaan en een ander pad langs het water te nemen. Dit was wel mogelijk en toen bleek dat het hele gebied wel onder de storm geleden heeft, maar dat het gelukkig niet overal zo heftig is als wat wij in het begin aantroffen. Het is gelukkig mogelijk gebleven om in dit losloopgebied voor honden een wandeling te kunnen maken.

Ik loop daar altijd met heel veel plezier en wij niet alleen. Het was er vanmiddag wel extreem druk. Ik denk, dat Hessel en Iemand wel meer dan twintig honden hebben begroet. En het was opvallend dat verschillende eigenaren er met, net als wij, twee honden liepen. Het was ons al meerdere keren opgevallen dat het hebben van twee honden steeds vaker schijnt voor te komen, maar wij hebben dit eerst geweten aan het feit dat wij nu zelf twee honden hebben. Maar na vanmiddag weet ik wel bijna zeker dat dit geen vertekend beeld meer is.

Het is altijd leuk om even met de andere hondeneigenaren een praatje te maken. Dit keer was er gespreksstof genoeg, ging het niet over de honden dan ging het wel over de stormschade. We, P. en ik, maar ook de medewandelaars zijn erg benieuwd, hoe dit nu verder door Staatsbosbeheer aangepakt gaat worden. Men is bezig, maar dat er nog veel, heel veel gedaan moet worden is duidelijk. Ondanks het prachtige weer van vandaag, zag het geheel er toch een beetje mistroostig uit. Jammer, want het was er zo mooi en ik hoop dat het weer een beetje goed komt.

                                       klik                                    

                                       klik

ORM

hanscke Zondag 05 Januari 2014 - 8:49 pm | | Standaard

acht reacties

ria

Fijn dat je er weer op uit kunt! Wij hebben er nog steeds maar eentje hoor en dat houden we zo!
Dat bos komt wel weer goed.

ria, (URL) - 05-01-’14 23:04
Desire

Met de natuur komt het vast wel weer goed. Ik denk dan ook dat jullie er nog járen zullen kunnen wandelen met de hondjes ;-)

Desire, (URL) - 05-01-’14 23:15
Renesmurf

Ik kom ook met grote regelmaat mensen tegen met twee honden, en in het verleden liep ik zelf ook wel eens met twee. Toch vind ik één gemakkelijker. De kaalslag alhier viel gelukkig wel mee.

Renesmurf, (URL) - 05-01-’14 23:41
Sjoerd

Wij waren zo stom om binnen te blijven werken…

Sjoerd, (URL) - 05-01-’14 23:51
Marjolijn

Ja de afgelopen stormen hebben veel schade aangericht.
Staatsbosbeheer heeft nog werk genoeg.
Vandaag wordt er weer een stormachtig dagje verwacht.

Marjolijn, (URL) - 06-01-’14 06:44
Hanny

Je hebt best kans dat de ze paden vrij maken, maar dat de bomen blijven liggen. Het nieuwe natuurbeheer.

Hanny, (URL) - 06-01-’14 17:53
Thérèse

Altijd zo zonde dat bos zo vernield. En het duurt wel een tijd voordat het weer mooi is. Is Iemand nu al volwassen of duurt dat nog even?

Thérèse, (URL) - 06-01-’14 22:56
Rietepietz

Wat heerlijk dat je weer een beetje mobiel bent en er met de honden op uit kunt!
Ik denk dat mensen vaker twee honden hebben omdat het voor de beesten gezelliger is als ze veel alleen thuis zijn doordat er nou eenmaal gewerkt moet worden.
Stormschade is in wezen niet onnatuurlijk ,het opruimen eigenlijk wél;;-)

Rietepietz, (URL) - 07-01-’14 23:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.