BÈTABLOKKERS


Vroeger en zeker toen de kinderen nog klein waren, waren wij er geen voorstander van om het eten te combineren met televisiekijken. Wij hebben dan ook nooit met het bord op schoot gegeten.

Tegenwoordig verkeren wij in de gelukkige omstandigheden dat wij vóór in de zithoek een tv hebben, maar een zelfde exemplaar ook in de keukenhoek hebben. Nu we samen hele dagen thuis zijn en er dus genoeg gelegenheid is om met elkaar te praten, hebben wij besloten om tijdens het avondmaal samen naar het zesuurjournaal en aansluitend Eén Vandaag te kijken. Met name het tweede programma brengt net iets meer nieuws en achtergronden dan dat ik in de krant, in ons geval het AD, lees. Ja ik weet het, als ik de Volkskrant gelezen had, dan was ik wel op de hoogte geweest, maar wij vinden het AD op de tablet heel plezierig. 

Zo was er een item over bètablokkers. Deze medicijnen zouden nogal wat gevaar voor de gezondheid opleveren. In eerste instantie schrok ik een beetje. Ik heb een aantal jaren bètablokkers gebruikt als medicijn tegen een te hoge bloeddruk. De natuurarts die ik vorig jaar consulteerde vanwege de diagnose artritis psoriatrica raadde mij toen met klem aan om onmiddellijk te stoppen met de bètablokker metoprolol. Dit medicijn zou ook de veroorzaker zijn van dat ik het vaak zo afschuwelijk koud had.

Ik ben er inderdaad mee gestopt en ik moet zeggen, dat ik het nooit meer zo intens koud heb als tijdens het slikken van dat medicijn. Maar in het item ging het eigenlijk niet zo zeer om de toepassing van de bloeddrukverlaging maar meer om de bijwerkingen bij een operatie wanneer deze middelen gebruikt worden. Ik vond dat er wel een beetje vreemd met dit onderwerp werd omgegaan, want bij mijn weten zullen er duizenden mensen zijn die dagelijks een bètablokker slikken vanwege een te hoge bloeddruk. Wat dit betreft had men wel wat genuanceerder kunnen en mogen zijn.

Ik heb geen idee hoe hoog mijn bloeddruk nu is en ik wil het ook niet meer weten. Nu ik alle dagen vrij ben zal er toch veel minder sprake van stress zijn, zo is mijn gedachte. En mocht ik mij dan toch nog wat opgejaagd voelen, dan wordt het hoog tijd om een stil plekje op te zoeken waar ik dan maar even tot rust moet komen.

                       klik

hanscke Woensdag 15 Januari 2014 - 6:13 pm | | Standaard

negen reacties

Hanny

Ook ik vond het een opmerkelijk bericht. Ik slik nog steeds een bètablokker. Voor zover ik weet, heb ik geen bijwerkingen. Maar begin februari moet ik weer onder het mes. Daarom denk ik dat ik met de afdeling van tevoren contact opneem over het hoe of wat.

Hanny, (URL) - 15-01-’14 21:15
Sjoerd

Zo werden voor mijn vrouw cholesterol verlagers voorgeschreven omdat dat gunstig zou zijn voor de bloeddruk…

Sjoerd, (URL) - 15-01-’14 22:33
Thérèse

Och ja, kijken jullie maar gezellig TV samen, hoor.
En wel een beetje eng dat nieuws over die bètablokkers. Echtgenoot slikt ze ook. Toch maar eens informeren.

Thérèse, (URL) - 15-01-’14 23:40
Marjolijn

Heerlijk toch dat je nu de dag in kunt delen zoals je graag wil.
Soms zijn medicijnen nodig, maar toch denk ik dat er over het algemeen nog veel te veel geslikt wordt.
Ze kunnen ook veel aanrichten, ook al zijn ze voor iets anders misschien goed.

Heb het goed vandaag.

Marjolijn, (URL) - 16-01-’14 08:03
ria

Wij kijken ook weleens nieuws onder het eten, wat we meestal wel gewoon aan de keukentafel doen. Geen blokkers hier. Zo gauw het middel erger wordt dan de kwaal kan je er beter maar mee stoppen..

ria, (URL) - 16-01-’14 12:51
rietepietz

Onze TV kan van het zitgedeelte naar het eetgedeelte gedraaid worden en dat dóen we dan ook. waarom niet! Met volle mond praten is trouwens “not done” dus laten wij ook de TV presentators aan het woord;-)

rietepietz, (URL) - 16-01-’14 19:35
Wieneke

Ik zou wel willen weten waar die te hoge bloeddruk vandaan komt? Want het is geen ziekte, het is een symptoom.

Wieneke, - 17-01-’14 10:42
Renesmurf

Zodra je ergens wat meer over weet wordt de televisie oppervlakkig. En echte diepgang vind je alleen nog bij de radio.

Tv kijken en eten heb ik nog nooit gedaan. Eten is een belevenis op zich.

Renesmurf, (URL) - 18-01-’14 17:10
platoonline

Oei, ik slik ook een pilletje tegen hoge bloeddruk. Zou dat ook een Betablokker zijn? Dan wil ik er wel vanaf.

platoonline, (URL) - 23-01-’14 17:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.