MYSTERY


Het leven zit vol raadsels, grote en kleine, ingewikkelde en wat minder moeilijke, kortom vele mysteries die opgelost dienen te worden.

Sinds ik bij de breiclub hoor, wordt er van tijd tot tijd een mystery opdracht uitgedeeld. Dit keer was het een mystery hat. Op de breiavond had ik een begin gemaakt, maar het leek echt nergens op. Verkeerd materiaal, doordat ik veel te dunne wol meegnomen had. En de eerste poging om met een rondbreinaald te breien, leverde ook niet helemaal het gewenste resultaat op.

Een paar dagen later heb ik in mijn grote verhuisdoosdoos die op zolder staat en die zolang ik een zelfstandige huishouding voer met mij meegaat, gevuld met allerlei bollen wol afkomstig uit de vele breiprojekten van weleer en recent, een mooie bol wol gevonden die ik geschikt achtte. Omdat ik er niet helemaal zeker van was dat het garen toereikend genoeg was voor dit projekt, besloot ik met twee kleuren te werken. Alleen, een rondbreinaald was in mijn assortiment niet te vinden, domweg, omdat ik dacht dat ik deze techniek niet zou kunnen leren. Nu moest ik er aan geloven, dus heb ik er maar één gekocht, passend bij het breigaren.

Na een valse start ben ik nog een keer opnieuw begonnen, en zie daar, ik kreeg het gevoel dat het ging lukken. Binnen no time had ik de beschikbare clues af en toen was het even wachten op de toezending van de laatste clue. Na ontvangst van het laatste deel was het eigenlijk nog een fluitje van een cent. 

Het resultaat mag er zijn. Ik ben dan ook zeer tevreden met het eindresultaat. De gedachte dat ik alleen maar rechttoe rechtaan kon breien, desnoods op vier pennen heb ik inmiddels verlaten. Ik moet mijn licht niet onder de korenmaat stellen want ik schijn tot mijn eigen verbazing de kunst van het breien toch redelijk te verstaan, want met wat meer ingewikkelde patronen, zelfs op de rondbreinaald, kan ik mij tenslotte toch redden. Maar het belangrijkste is, dat ik er erg veel plezier in heb.

                             klik

hanscke Maandag 27 Januari 2014 - 6:00 pm | | Standaard

vijftien reacties

Marjolijn

Leuk hoor, het resultaat mag er zeker zijn…!!
Nog veel brei plezier.

Marjolijn, (URL) - 27-01-’14 19:26
rietepietz

Inderdaad,het gáát om het plezier want je hoeft het tegenwoordig niet meer te doen omdat kant en klaar kopen te duur is!
Breien is leuk en ik kan me er aardig mee redden,maar met de rondbreipen ik het nog nooit geprobeerd.

rietepietz, (URL) - 27-01-’14 21:10
Mirjam Kakelbont

Een rondbreinaald breidt veel makkelijker dan vier naalden!
De grootste voldoening is dat je ertegenop zag en de klus toch klaarde. En hoe: helemaal naar je zin. Applaus voor jezelf, zou Meneer Kaktus zeggen :D

Mirjam Kakelbont, (URL) - 27-01-’14 21:19
Desire

Geweldig! Al doende leert men, zie hier het bewijs!

Desire, (URL) - 27-01-’14 21:20
ria

Wat eenleuke mutsen!
Met rondbreinaalden kan ik niet overweg, krijg er kramp in mijn vingers van.

ria, (URL) - 27-01-’14 21:33
Hanny

GESLAAGD! Met vlag en wimpel. Hartstikke leuke mutsen heb je gemaakt.
Als ik rondbreinaald hoor of lees, moet ik altijd direct aan Noorse vrouwen denken. Tijdens onze reis een paar jaar geleden langs de Noorse kust, kwamen zij ook aan boord voor een bepaald traject. Ze gingen altijd in de grote zaal zitten met magnifiek uitzicht op de fjorden en waren allen Noorse patronen aan het breien met de rondbreinaald. Een heel gezellig breikransje.

Hanny, (URL) - 27-01-’14 21:45
Sjoerd

Het resultaat mag er zeker zijn, en nog bruikbaar ook…

Sjoerd, (URL) - 27-01-’14 22:24
Wieneke

Een enig resultaat en hij staat je erg goed. Leuk he, als je het ineens snapt en als je dan ziet dat je het allemaal best kunt :-)

Wieneke, - 28-01-’14 10:42
Rob

Prachtig resultaat.
En leuk om te lezen dat het ook nog eens met plezier is gemaakt.

Mijn winterkleding is simpel en al weer enige seizoenen oud. Maar vooral de warmte die het geeft is bij mij van belang.

Vriendelijke en warme groet,

Rob, (URL) - 28-01-’14 18:40
Renesmurf

Ja, dat zeg je mooi, je weet wat het belangrijkste is.
En momenteel ben ik ook de hele dagen gemutst, ze helpen toch.

Renesmurf, (URL) - 29-01-’14 00:06
platoonline

Geen idee hoe het precies werkt met die rondbreinaald, maar het resultaat is heel mooi. Jij kunt het en daar gaat het maar om. Kan ik intekenen voor de aankoop van de shawl met opschrift Platoonline?

platoonline, (URL) - 29-01-’14 23:56
Thérèse

Hartstikke mooie muts. Ik heb die rondbreinnaald nog nooit geprobeerd. Ik zal wel zien.

Thérèse, (URL) - 30-01-’14 00:33
Margo

Iedereen is maar aan het breien en haken! Ik bak er niet veel van, daarom bak ik maar af en toe wat. Ook dat moet ik nog een beetje leren. Typisch huiselijke, vrouwelijke bezigheden waren aan mij nooit zo besteed, dus ik heb een inhaalslag te maken! :-)

Margo, (URL) - 30-01-’14 14:02
Margo

Ik zou wel zo’n visserstrui willen breien (aangezien ik uit een vissersgeslacht kom) maar mijn man zegt dat hij ze niet mooi vindt en niet gaat dragen. En ik zie de jeugd ook geen visserstruien dragen!

Margo, (URL) - 30-01-’14 14:04
Corline

Wat leuk en mooi gemaakt. Ik vond laatst een rondbreinaald, die ik nog nooit heb gebruikt en waarvan ik niet eens weet hoe ik er aan kom. Uit de ‘erfenis’ van een oma, denk ik. Misschien toch eens proberen hoe dat werkt…
Leuk blog heb je!

Corline, (URL) - 30-01-’14 14:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.