CONVENTIEREIS


Ook dit jaar was er weer een landelijke bijeenkomst van de RED HAT en na wat heen en weer gepraat en vele, vele mailtjes later, lag het besluit er dat we dit  keer heel ludiek naar de conventie zouden reizen. Iemand was met het idee aan komen zetten om met een hele oude rode postbus naar Elburg te gaan. Dit leek ons leuk, mooi en makkelijk.

Bij aankomst was de postbus iets minder rood dan wij gedacht hadden, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een verhikel uit de eind jaren zestig en de topsnelheid was 70 km per uur. Omdat de groep uit 18 personen bestond, konden we toch enigszins riant plaats nemen. Een aantal dames konden een bankje voor zich alleen claimen, wat heel prettig was. De bus is namelijk smaller dan een gewone bus en dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor de breedte van de banken. Met zijn tweeën op een bankje wordt dan al heel snel krap.De vering was allesszins redelijk te noemen, maar de herrie maakte het bijna onmogelijk om met elkaar in gesprek te gaan.

Halverwege de reis was er een stop bij een resaurant met een grote M. Even de benen strekken en natuurlijk met ons allen naar de ladies room. En ook meeneemkoffie leek ons wel wat. Ik zal niet gauw de verbaasde blikken van het meisje en de jongen van de bediening vergeten. Eén merkwaardig geklede mevrouw in het paars en rood is vreemd, een paar van die raar uitgedoste mevrouwen is nog veel vreemder en een hele groep van die mevrouwen, die dan ook nog zeggen, dat ze nergens gaan optreden, is wel heel erg vreemd.

Op de vraag of wij allemaal al 65 waren reageerden wij tamelijk verward. Een paar van ons wilden heel gewillig uitleggen dat wij een club voor vrouwen van 50 plus zijn, maar dat werd door iemand snel een halt toegeroepen. Zonder nadere uitleg werd dit gepareerd met: Zien we er niet geweldig goed uit? Over de rose mevrouw werd gemakshalve maar even gezwegen. Zij heeft de vijftig nog niet bereikt en is onze nieuwe pinky.

Later werd er in de bus uitgelegd,  dat de koffie voor 65 plussers slechts één euro is en dat het in ons geval zeer verwarrend zou zijn als de éen net niet of een ander al ruim 65 jaar was, voor zoveel differentiatie ontbrak de tijd, want ons ouwetje had soms echt moeite om de topsnelheid van 70 te blijven houden en we wilden wel graag voor de officiële opening van start zou gaan, bij de conventie aan komen.  

Dat is ook gelukt. We waren mooi op tijd, het weer was geweldig, het prachtige stadje Elburg heel gezellig, de geplande rondwandeling was zeker op zijn plaats en de lunch met ruim 350 rode hoeden was een ware happening. Kortom, een mooie dag waaraan ik met genoegen terug zal denken. 

                         klik

hanscke Zondag 13 April 2014 - 7:34 pm | | Standaard

zeven reacties

Hanny

Een leuk idee om met een rode bus te gaan. Jullie hadden hem natuurlijk nog kunnen versieren met paarse strikken voor de ramen.
Een vrolijk gezicht al die paars/rode dames bij elkaar aan tafel!

Hanny, (URL) - 13-04-’14 23:09
Sjoerd

Ik vind het schitterend, ik zal mijn vrouw eens vragen of ze ook geen intresse heeft…

Sjoerd, (URL) - 13-04-’14 23:22
RenéSmurf

Als het bij 65 goedkoper is moet iedereen maar even 65 zijn hoor, iedereen met een hoedje zou korting moeten krijgen!

RenéSmurf, (URL) - 13-04-’14 23:32
Marjolijn

Leuk zo’n happening, de rode hoeden trekken natuurlijk wel aandacht.
Fijn dat je genoten hebt van de dag samen zijn.

Marjolijn, (URL) - 14-04-’14 05:03
Margo

Wat zijn er nog meer voor overeenkomsten behalve geslacht, leeftijd en kleuren? Grappig dat het iedereen zo goed staat!

Margo, (URL) - 14-04-’14 11:30
Mirjam Kakelbont

Werkelijk ge-we-di-ge foto’s! Alleen wat kleding betreft is het al een feest, en dan zoveel plezier met elkaar, lekker eten en vervoer in een aparte bus… Voor herhaling vatbaar. Leuk blog, Hanscke!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 14-04-’14 23:05
platoonline

Fenomenaal verhaal. Dat moet een cultuurschok van jewelste zijn geweest daar bij M…. De foto’s zijn mooi en geven een nog betere indruk van hoe dat bij jullie toeging. Ik ben benieuwd hoe pinky haar ‘zgn. 65 plusschap’ heeft ondergaan. Moet wel een merkwaardige ervaring zijn geweest.

platoonline, (URL) - 15-04-’14 11:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.