GELUKKIG


Soms heb ik dat, dat ik mij zo maar, zonder enige aanleiding of echt iets speciaals, volkomen gelukkig voel. Dat zijn van die gouden momenten. Sommige van die momenten blijven mij bij terwijl andere momenten gewoon met de tijd weer wegebben. Gisteren was het er weer. Ik reed op de fiets tussen de bloembolvelden en ik voelde mij zo rijk, zo vervuld van het leven.

Blij om mee te mogen doen, mee te kunnen doen aan de optocht van gewoon een dagje uit in Anna Paulowna. Hoewel wij met Pasen niet een echte traditie in ere houden is het vaak wel een gewoonte om op één van beide dagen iets te ondernemen en zo had ik in de afgelopen weken het plan opgevat om nu eindelijk dit jaar eens naar de mooie bloemmozaïeken in de kop van Noord Holland te gaan. Meestal denk ik er niet aan en zie ik het bij medebloggers, maar dan is het vaak te laat omdat het dan al weer voorbij is.

De tableau's waren wonderschoon echt waar, maar het mooist vond ik toch de fietstocht door de kleurrijke bollenvelden. Zelfs het feit dat ik geen foto's kon maken, omdat de accu van de camera leeg bleek te zijn, leek even niet van invloed te zijn. Dit was voor mij HET Paasmoment. Zonder verder in een godsdienstige of spirituele verhandeling te geraken had ik even de ervaring van het nieuwe leven wat ik voelde en wat elk voorjaar weer tevoorschijn komt. 

Pasen, de Mattheüspassion, de Passion, het lijkt allemaal zo zwaar door het verhaal van de kruisiging, maar mij spreekt de symboliek van het nieuwe leven erg aan en hoewel ik mij niet meer kan vinden in de christelijke levensovertuiging, ben ik wel blij dat ik hiermee opgevoed ben. De verhalen zijn er niet voor niets en hebben vaak meerdere en andere lagen dan die ik gehoord heb, maar die ik steeds meer ga ontdekken. Door mij niet meer aan de orthodoxe manier van denken te onderwerpen, word ik creatiever in mijn denken en zie ik steeds weer andere symbolieken in de verhalen.

Al fietsend, was het net of ik al het donkere en duistere aan gevoelens over wat er in de loop der tijd allemaal niet goed was, van mij af kon schudden om ruimte te maken om alle kleur en fleur van dit nieuwe voorjaar in mij op te nemen. Het was een mooie, zeer inspirerende dag waaraan ik warme gevoelens heb over gehouden, ook al heb ik dan geen eigen foto's, maar moest ik het doen met foto's van het internet.

                                     klik

hanscke Maandag 21 April 2014 - 12:49 pm | | Standaard

elf reacties

Sjoerd

Dat Zwitserleven gevoel moet je vast kunnen houden. Ik ben het even kwijt.

Sjoerd, (URL) - 21-04-’14 18:56
Hanny

Fietsen van mozaïek naar mozaïek tussen de bollenvelden door laat alle stress uit je lichaam vloeien. Kleuren en geuren maken dat de omgeving zeer rustgevend op je in werkt. Een echte aanrader om te doen.

Hanny, (URL) - 21-04-’14 20:30
Marjolijn

Geweldig, ja voor dit soort uitstapjes heb je nu allemaal tijd..!
Geniet er volop van.

Marjolijn, (URL) - 22-04-’14 04:05
rietepietz

Niets mooier dan de natuur en vooral bij de bollenvelden waar ook de zoete bloemengeur je al bijna gelukkig maakt.
Ik begrijp je hélemaal!

rietepietz, (URL) - 22-04-’14 16:17
Mirjam Kakelbont

Dit soort dagjes laden je batterijen weer helemaal op. Alles voelt licht aan om je heen. Ik ben blij dat je je van je geluksmoment bewust was/bent want dat is een voorwaarde om het te kunnen voelen!
Heerlijk om je blog te lezen,
liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 22-04-’14 21:48
Desire

Genietmomentjes, die zouden we nog vaker moeten beleven!

Desire, (URL) - 23-04-’14 20:27
Wieneke

Als ik het oog voor de mooie dingen en de natuur niet zou hebben……. dan was deze periode in mijn leven wel heel erg duister. Tijdens mijn wandelingen met Bella zie ik gelukkig nog steeds heel goed hoe wonderlijk mooi deze tijd van het jaar in Friesland is en ik geniet er zoveel mogelijk van.
Bedankt nog voor je lieve mailtje!

Wieneke, - 25-04-’14 10:35
platoonline

Wat een bijzonder stukje, Hanscke. Je observeert jezelf en ziet jezelf gelukkig zijn. Wie schrijft daar over, terwijl het toch zo voor de hand ligt. Ach, die foto’s zijn eigenlijk ook maar bijzaak. Bollenvelden pluk je zo van het internet. Geen punt. Maar dat geluk van jou was prachtig om te lezen.

platoonline, (URL) - 25-04-’14 18:46
RenéSmurf

Ik vind het vooral fijn dat het weer voorjaar is! De boel af en toe eens goed relativeren maakt ook gelukkig, vind ik altijd, en dat lees ik hier ook in.

RenéSmurf, (URL) - 26-04-’14 11:49
Rob

Pasen gaat aan mij voorbij, de meeste hoogtijdagen laat ik voorbij gaan.

Dat ik gisteren een speciale Koningin ontmoette overkomt mij vaker.
Alleen nu was het een mooie gelegenheid om er over te schrijven.

De mensen die gisteren op het plein hun Koning aanriepen hebben weer minder met Pasen maar meer met Pinksteren.

Vrolijke vakantiegroet,

Rob, (URL) - 27-04-’14 11:39
Ximaar

Ik vind het een leuke methode dat langsfietsen. Vaak spreek ik onderweg zo nu en dan een wildvreemde die iik zo’n paneel staat te bewonderen.

Jammer dat je camera-accu leeg was. Op hun website staat een aardige foto-impressie
http://www.bloemendagen.nl/?pagina_id=10..

Ximaar, (URL) - 28-04-’14 19:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.