TOE SCHOUWEN


Het einde van ons verblijf op het eiland Schouwen komt in zicht. Ik weet nu al dat ik dit stukje Nederland voor altijd in mijn hart heb gesloten. Hoewel ik helemaal niet een echt strandmens ben, spreekt mij het uitgestrekte strand voorbij Renesse heel erg aan. Eindeloze zandvlaktes met bijna geen mensen. Zo heerlijk alleen zijn en van de zee en haar aanrollende golven kunnen genieten, echt uniek.

Daarnaast de mogelijkheid voor de jongens (honden) om daar ongebreideld en ongestoord te kunnen rennen, graven en ook met de golven te kunnen spelen, niet gehinderd door ver- of gebodsborden, werkelijk een unieke ervaring. Het uitgebreide fietsroutenetwerk en wandelnetwerk geeft heel veel mogelijkheden om lekker actief te zijn. Ik heb heel wat mooie dorpjes cq stadjes gezien. Zierikzee is echt schitterend, Brouwershaven zeker de moeite waard, en de ringdorpen stralen het typische gevoel uit van in Zeeland te zijn, omdat je dit ergens anders in Nederland niet tegenkomt. Dreischor, ik vond het wat een vreemde naam, is echt een beauty van een ringdorp

En slaat de vermoeidheid even toe, dan staan er overal bankjes  om op plaats te nemen om dan te genieten van het uitzicht over welk water dan ook. Maar als je, wanneer je dan bijna bij de eindbestemming  bent, dan ook nog ontdekt, dat het adres van medeblogster Ria zich op ongeveer drie kilometer afstand bevindt, dan wordt zo’n week door de ontmoetingen met elkaar helemaal een feestje. 

Ria vanaf deze plaats, nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid. Het voelde zo gewoon, het etentje, de bbq, het was zo gezellig, maar dat maakt het juist zo heel bijzonder. Als zoiets als dit zomaar mijn pad kruist, maakt mij dit zo blij en gelukkig. Zoals beloofd, foto’s volgen nog.

Heeft Didi Hessel en Iemand in kikkers veranderd? Het lijkt wel zo. Zal ze achteraf best spijt van hebben gekregen, want ze konden het goed met elkaar vinden.

Van de gezellige en lekkere BBQ zijn helemaal geen foto's gemaakt. Daarom deze foto van de prachtige tuin van Ria Joop en Didi.

                           klik

hanscke Zondag 01 Juni 2014 - 9:55 pm | | Standaard

acht reacties

Sjoerd

Zeeland is heerlijk, ik kom er regelmatig… Vooral het zien van de zee geeft me rust.

Sjoerd, (URL) - 01-06-’14 22:45
ria

Sjoerd, Hanscke heeft het over SCHOUWEN-DUIVELAND, dat is heel iets anders dan Zeeland in het algemeen.
Het ontmoeten van medebloggers of gewoon mensen die je al een tijdje op wat voor manier ook via internet kent, er zijn tenslotte nog meer mogelijkheden dan alleen bloggen, vind ook ik altijd heel bijzonder.

ria, (URL) - 01-06-’14 22:53
Marjolijn

Fijn dat je zo genoten hebt van deze korte vakantie.
Vast voor herhaling vatbaar bij een volgende gelegenheid.
Goede reis terug naar huis.

Marjolijn, (URL) - 02-06-’14 04:47
Desire

Ik vind Zeeland waaronder SCHOUWEN-DUIVELAND ook geweldig om dezelfde reden als jij. De heerlijke rust. Alleen wel een giga eind rijden vanuit het Noord Oosten. Daarom eindigen we voor één dagje meestal aan de kust boven Zeeland. Maar voor echt lange vakanties moet je idd in Zeeland zijn.

Desire, (URL) - 02-06-’14 20:25
Wieneke

We gaan Fryslân toch niet ontrouw worden, Hanny? kijkt ongerust

Wieneke, (URL) - 03-06-’14 12:27
Mirjam Kakelbont

Zeeland is geweldig. Een combinatie van zee en land :-)
De rust, de ruimte… Heerlijk dat je zo genoten hebt, en nog contact met Ria hebt gehad. Dat smaakt vast naar meer!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 03-06-’14 21:17
rietepietz

Wij waren een paar jaar geleden net even te kort in Zeeland om het helemaal te bekijken , misschien hebben we daar toch iets door gemist!

rietepietz, (URL) - 03-06-’14 21:46
platoonline

Dat was een mooi Zeeuws drieluik.

platoonline, (URL) - 12-06-’14 13:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.