DRUKDRUK


Als pensionado kun je het allerverschrikkelijkst druk hebben. Waarmee zo vraagt u zich af? Nou met van alles. Tennissen, tuinieren, op bezoek gaan, kleindochter te logeren hebben, het is nog maar een greep uit de vele activiteiten van de afgelopen week.

Toch was de logeerpartij van kleindochter Rixte een waar hoogtepunt. Het is echt een balans zoeken tussen van alles willen ondernemen en de tijd nemen om samen het gevoel te hebben dat Rixte bij ons thuis is. Zelf denk ik dat we daar goed in geslaagd zijn. Naast onze uitstapjes hebben we ook heerlijk buiten gezeten, waar Rixte volop met de looms (de gekleurde elastiekjes) bezig is geweest. Ik ben weer helemaal van deze rage op de hoogte.

Maar ons bezoek aan het dierenpark AQUA ZOO vlak bij ons in de buurt mocht er ook zijn. We hebben er heerlijk in rond gedwaald en van alles gezien. Toen Rixte nog een peuter was, hebben haar moeder zij en ik dit park twee maal bezocht, maar Rixte kon zich er niets meer van herinneren.

Hessel en Iemand waren thuis, maar als compensatie traden deze twee zeehonden voor ons op.

De dagen gingen veel te vlug voorbij. Voor mij, maar ook voor Rixte. Het had voor ons beiden, maar ook voor haar opa nog wel een dagje of misschien nog wel iets langer mogen duren....., maar aan alles komt een eind en als het leuk is, dan is dat eind in heel veel gevallen te vroeg.

Rixte was helemaal verguld dat ze door haar vader werd opgehaald. En zo verzekerde ze ons, hij zou ook een vliegtuigje meenemen om dat bij ons in de tuin te demonstreren. Ik volsta met een tweetal foto's hiervan. Op de ene staan twee mannen heel geboeid te kijken.  De tweede foto laat het object zien. 

hanscke Maandag 16 Juni 2014 - 10:55 pm | | Standaard

negen reacties

Marjolijn

Geniet maar volop van je leven als pensionado.
Met leuke dingen doen kun je heel veel drukte hebben.
Mooie dag vandaag.

Marjolijn, (URL) - 17-06-’14 04:53
Sjoerd

Gewoon genieten van het goede leven. Dat stel ik me er tenminste van voor.

Sjoerd, (URL) - 17-06-’14 06:45
rietepietz

Altijd héérlijk logerende kleinkinderen en als ze dan genieten van de dingen die je met ze kunt doen geniet je dubbel!
Mooi dat het tot het eind een feestje bleef want dan blijven de herinneringen helemaal zonder wanklank en zal Rixte altijd met plezier terugdenken !

rietepietz, (URL) - 17-06-’14 10:01
Desire

Dat was een paar dagen genieten, met óók nog mooi weer :-)

Desire, (URL) - 17-06-’14 10:54
Margo

Als pensionado heb je het hartstikke druk! Maar het verschil is dat het niet als druk voelt. Je kunt alles in je eigen tempo doen, en op het moment dat jou het best past! Ik ben officieel geen pensionado maar zonder baan, en het bevalt me prima. Over een half jaar ben ik ook oma en verheug me ook op mijn kleinkind. Ik merkte bij mijn man wel dat het lang duurt voordat de rust er echt inkomt.

Margo, (URL) - 17-06-’14 11:16
Mirjam Kakelbont

Wat mooi weer toch kan doen met een mens! Alle logeerpartijen en uitjes worden een feest :-) En je hebt er heerlijk afleiding van…
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 17-06-’14 21:37
ria

Grappig zo,n drome die ook luchtfoto,s maakt.
Fijn dat het zo gezellig was en jullie er allemaal van genoten hebben :-)

ria, (URL) - 17-06-’14 21:46
Hanny

Je zag er van tevoren zo tegenop. Vroeg je af of je je tijd wel zinnig kon besteden. Nu blijkt dat je je uitstekend vermaakt en alle tijd kunt nemen voor die dingen die je leuk vindt. Geniet ervan. Geniet van de kleindochter. Geniet van de demonstratie met het vliegtuigje. Geniet van het leven als pensionado.

Hanny, (URL) - 18-06-’14 00:16
platoonline

Het is wel een prettig drukte met veel aandacht voor de familie. Dat kan nooit slecht zijn toch? Mooie tuin ook. Dat is daar echt genieten zo te zien.
(denkt: als die knie weer over is moet ik toch eens wat aan mijn tuin doen).

Ik wens jullie nog heel veel pensionado-plezier.

platoonline, (URL) - 20-06-’14 04:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.