IN RETRAITE


Vandaag was de laatste dag van mijn druk doenerij. Ik had mij voorgenomen, om als ik niet meer werkte, mij wat meer in het sociale leven te storten en ook eens mee te doen aan activiteiten op lokaal niveau. Door omstandigheden kon ik niet mijn bijdrage leveren aan de opbouw van de versierde wagen, maar toen men kwam vragen of ik misschien ook één van de twintig monniken wilde zijn, heb ik geen moment geaarzeld. Dit was DE kans om ook eens in de optocht mee te doen.

En zo kwam van het één het ander. De straatversiering moest veranderd worden en daar heb ik op zaterdagmiddag ook mijn bijdrage aan geleverd, en ten slotte heb ik toen ook maar meegedaan, zij het als één van het groote achtergrondjuichkoor, met de buurtact op de bonte avond. Ik ben nog nooit zo betrokken geweest bij het dorpsfeest als dit jaar. En leuk dat ik het vond! Zo'n dorpsfeest gaat, als je actief meedoet, opeens veel meer voor je leven. Je wordt er als het ware in meegezogen.

Omdat onze buurt steeds minder kinderen telt, komt er meer ruimte voor de huishoudens die geen kinderen om ook mee te doen. Was het in voorgaande jaren meer een kwestie voor de gezinnen met schoolgaande kinderen die er voor zorgden dat onze straat een versierde wagen had, dit jaar was bijna de hele straat er bij betrokken

Omdat P. en ik de afspraak met elkaar hadden gemaakt om morgen naar Frankrijk te vertrekken, ben ik na de optocht afgehaakt en heb ik mij toegelegd op het van alles verzamelen en inpakken van de caravan. En dat is gelukt. We zijn er helemaal klaar voor.

We gaan weer richting Loire, om de vakantie van vorig jaar, die we wegens de te grote hitte van toen met daardoor de nare bijwerkingen van zonneallergie in de vorm van vreselijke jeuk, hebben afgebroken, als het ware  te gaan afmaken.

Nog helemaal in gepaste, uitbundige ingetogen feeststemming zwaai ik naar elke bezoeker en zeg ik: TOT ERGENS

                                   klik

hanscke Vrijdag 20 Juni 2014 - 9:56 pm | | Standaard

twaalf reacties

Hanny

Meehelpen bij het dorpsfeest verbroedert. Ik deed het altijd met veel plezier.
Een heel fijne vakantie. Hopelijk wordt het niet te heet.

Hanny, (URL) - 21-06-’14 00:43
Marjolijn

Fijne vakantie en geniet maar lekker na van het dorpsfeest, met al zijn aktiviteiten.
Goede reis en veel plezier…!!

Marjolijn, (URL) - 21-06-’14 04:44
Sjoerd

Leuk lijkt me dat om daaraan mee te doen. Ik heb jarenlang meegedaan met het opbouwen van carnavalswagens ieder jaar. Ook daar trof je een hele wijk bij elkaar. Ik wens je een hele fijne vakantie toe, met heel veel plezier en weinig ongemakken…

Sjoerd, (URL) - 21-06-’14 07:04
platoonline

Dus ik zwaai nu naar een vrouw in een wit gewaad met een kapje op haar hoofd. Grappig. Ik wens jullie veel plezier aan de Loire en dat de vakantie tot het einde toe beleefd mag worden. Geniet ervan.

platoonline, (URL) - 21-06-’14 10:49
RenéSmurf

Het is ook net of het allemaal net zo uitkomt. Jij hebt tijd en zin en bent er toe in staat, en je bent nog nuttig ook! Plezier maken, daar gaat het om in het leven.

RenéSmurf, (URL) - 21-06-’14 12:07
Wieneke

Veel plezier en mooi weer. Kom heelhuids terug om te vertellen van een enige vakantie. Oké? :-)

Wieneke, (URL) - 21-06-’14 16:30
ria

Leuk! Veel plezier hoor. Geniet ervan!

ria, (URL) - 21-06-’14 19:56
Desire

Een mooie afsluiting om aan de zomervakantie te beginnen, veel plezier en geniet ervan!

Desire, (URL) - 22-06-’14 11:30
rietepietz

Lijkt me reuze leuk om zo bij de dorpsactiviteiten betrokken te zijn dus ik kan me goed voorstellen dat het er naar je zin had.
Maar nu dus op stap met de caravan ,ook niet verkeerd zou ik zeggen, heel veel reisplezier!

rietepietz, (URL) - 22-06-’14 18:13
Rob

Leuk verhaal!
Fijne vakantie toegewenst.

Ik ben druk met mijn verhuizing van punt naar wordpress.

Vriendelijke groet,

Rob, (URL) - 22-06-’14 19:10
Margo

Fijne vakantie!! Geniet ervan.
Wij gaan eind van de week een weekje naar het Altmühltal, dus tot ergens inderdaad!

Margo, (URL) - 23-06-’14 00:13
Mirjam Kakelbont

Hanscke, wat ben je goed bezig! Eerst sociaal aan het versieren geslagen en nu afreizen naar de Loire. Ik wens jullie een goede reis en een TOP vakantie!
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 23-06-’14 21:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.