ET ALORS DEUX

Dit jaar zijn we in een omgeving neergestreken waar we vele kanten mee op kunnen. Er valt hier so wie so veel te bekijken; wandelen kan natuurlijk altijd, maar hier valt ook goed te fietsen, omdat het vrij vlak is. Het zou een aantal jaren bijna ondenkbaar zijn  geweest, dat ik mijn vakantie in Frankrijk in een vlakke omgeving zou doorbrengen. Toen moest het , wat landschap betreft, zo spectaculair mogelik zijn. Maar ach, een mens verandert in de loop der jaren.  [image file="2014-06/alors1.jpg" ]]

Ik ben nu zover gekomen, dat ik eigenlijk niet meer weet wat ik nu het leukste vind, wandelen of fietsen. Het is echt heel  verschillend. Gisteren hebben we een wandeltocht van ruim 15 km gemaakt.  Al lopend zuig ik mij dan vol met allerlei kleine details. Ik zie bloemen, planten, zo nu en dan een mooi vergezicht, ik hoor de vogels en ik geniet van de stilte en ik zie dat de honden volop genieten van hun vrijheid.

Fietsen gaat wat sneller en heeft mede daardoor  zijn eigen charme. Ook omdat je wat hoger zit, is het zicht op de wijngaarden  de korenvelden, de percelen met mais of andere gewassen net iets anders. En je komt natuurlijk wat verder. Een nadeel is, dat je soms net iets te snel door de dorpjes heen vliegt, maar verder, het  is echt genieten op die kleine Franse landweggetjes. En ik moet zeggen, men is hier fietsminded, want de routeaanduiding voor fietsers is her buitengewoon goed, maar dat geldt ook voor het wandelen.

Echt een nadeel  is dat hond Hessel niet zo heel erg graag in de fietskar zit (staat) .Hij piept gelukkig niet meer,  maar hij neemt wel met heel veel tegenzin  plaats in. Iemand niet, die spring met groot genoegen de fietskar in, want je weet maar nooit  watvoor leuke dingen er nu weer  gaan gebeuren.

Zo waren we rond lunchtijd bij de oever van de Loire. Meestal is het een hele kunst  om echt bij het water te komen. Ook nu zag ik wel een leuk plekje, maar absoluut ongeschikt voor de jongens, maar een eindje verderop  zagen we een ingang waar het wel mogelijk was.  De jongens hebben genoten. Samen zwemmen, samen gek doen, het kon allemaal. En wij hebben ons tevreden gesteld met een boomstam in plaats van een bankje. 

En toen opeens zagen we de onweersbui aankomen. We waren net op tijd terug voor het losbarstte. Dat was puur geluk hebben.

En morgen? Dan gaan we ons vermaken met weer een andere mogelijkheid. Kastelen in mooie stadjes bekijken. Na Chinon is Saumur aan de beurt.

hanscke Donderdag 26 Juni 2014 - 8:49 pm | | Standaard

elf reacties

Mirjam Kakelbont

De Loire is echt een streek waar je je hart kunt verliezen. Ik heb er eens drie weken doorheen gefietst en dat is me uitstekend bevallen.
En als je niet kunt kiezen wat je leuker vind, wissel je het gewoon af. Leuk om te lezen dat je honden ook vakantie hebben!
Wat een schitterende laatste foto…
Liefs en nog veel plezier!
Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 26-06-’14 22:03
Ximaar

Saumur is zeker aardig, maar ik vond de hoeveelheid autoverkeer behoorlijk hoog. Om te slenteren kan ik vooral Parthenay aanraden. Ligt met mooie smalle straatjes tegen een heuvel geplakt.

Omdat ik mijn fiets gebruik als veplaatsmiddel stap ik regelmatig af in stadjes en dorpjes die me aanstaan. Je kan er ook prima naast lopen. :-)

Ximaar, (URL) - 27-06-’14 00:16
Hanny

Hartstikke fijn dat jullie alle vier zo genieten. Wel een afwisselende vakantie met wandelen of fietsen. Beide hebben hun bekoring. Fantastisch dat Hessel en Iemand het ook naar hun zin hebben. Nog veel plezier verder.

Hanny, (URL) - 27-06-’14 01:04
Marjolijn

Heerlijk zo’n vakantie met voor elk wat wils…!
Veel plezier.

Marjolijn, (URL) - 27-06-’14 04:55
Sjoerd

Dat heet toch gewoon vakantie, doen en laten waar je op dat moment zin in hebt. Heerlijk, nog een paar jaar dan kan ik daar ook van genieten, als de grote vakantie begint…

Sjoerd, (URL) - 27-06-’14 07:49
ria

Klinkt relaxt hoor, lekker dat ze even konden zwemmen. Die laatste foto is voor mij Frankrijk, mooi!

ria, (URL) - 27-06-’14 08:44
RenéSmurf

Ik denk dat het de afwisseling is die het compleet maakt! Niet of maar en! En dieren hebben allemaal hun eigen karakter, dat maakt ze leuk. Doe daar maar kalm aan mee, en met de rest ook.

RenéSmurf, (URL) - 27-06-’14 23:27
Margo

Wat heerlijk allemaal. Het lijkt me ook wel een mooi gebied voor ons. Hebben jullie eigen fietsen mee?

Margo, (URL) - 28-06-’14 01:58
Wieneke

Klinkt allemaal erg leuk. Hoe doen jullie dat met de woefjes als jullie een kasteel gaan bekijken. Omstebeurt naar binnen of blijven ze in de auto?

Wieneke, (URL) - 28-06-’14 11:10
rietepietz

Gelukkig worden jullie niet gedwongen om óf alleen te wandelen, óf alleen te fietsen, dus lekker afwisselen is een mooie optie!
Veel plezier maar weer!

rietepietz, (URL) - 28-06-’14 18:51
platoonline

Ik ben er nog nooit geweest maar zo te lezen is dat ten onrechte. Ik begin nu echt zin in Frankrijk te krijgen want je schrijft er zo mooi over. En de foto’s doen de rest.
Door naar III.

platoonline, (URL) - 30-06-’14 11:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.