ET ALORS TROIS

We zouden eenmalig een kleine zestig kilometer oostwaarts moeten rijden om HET kasteel van mijn verlanglijstje te kunnen zien. Vorig jaar was het er niet meer van gekomen om naar CHENONCEAU  te gaan, dit jaar moest het in het programma opgenomen worden. Beter eenmalig 60 km naar het oosten dan vele malen een flink aantal malen naar het westen. Daarom was de keuze niet op Bléré gevallen, maar op Bougueil

Saumur, Chinon, Angers en Tours zijn vanuit deze plaats in een heel korte tijd te bereiken en mijn streven is om bij mooi weer zo kort mogelijk in de auto te zitten.

Maar vandaag was het niet mooi weer. Het regende van tijd tot tijd. Een perfecte dag om naar dat beroemde kasteel te gaan. Een mooie bijkomstigheid is dat de jongens dan wel een tijdje alleen in de auto kunnen blijven, zodat we met ons tweeën het kasteel van binnen kunnen bekijken.

En het was mooi. Was Chambord  vorig jaar vooral indrukwekkend, Chenonceau is vooral lieflijk.

Het kasteel van Saumur oogt van buitenaf heel erg mooi. Uiteraard zijn we, net als in Chinon wel bij het kasteel geweest, maar ik had nu niet direct zo’n behoefte om dat ook van binnen te moeten  bekijken, temeer daar het kasteel meer gebruikt wordt voor museumexposities van allerlei  aard en gaat het niet zozeer om het kasteel zelf. Maar nogmaals, vooral vanaf een afstand is het kasteel voor het oog een beauty.

En we zijn er nog niet. Er valt nog veel meer te genieten, want er zijn nog een aantal kastelen die ik graag wil aanschouwen. Misschien valt een volgend kasteel wel met een fietstocht te combineren. We zullen zien….

hanscke Zondag 29 Juni 2014 - 8:11 pm | | Standaard

negen reacties

platoonline

Dat kasteel oogt heel sprookjesachtig. Je zou er zo een mooi verhaal bij kunnen verzinnen. Hebben jullie ook foto’s van de binnenkant van dat eerste kasteel? Het zou leuk zijn daar wat van te zien. Die laatste foto is ook prachtig. Wat een tuin. Hoort die bij het Samurkasteel?

platoonline, (URL) - 30-06-’14 11:15
Sjoerd

De foto van het bovenste kasteel is heel mooi met die bogen reflecterend in het water.

Sjoerd, (URL) - 30-06-’14 12:15
rietepietz

Een héél hoog “Doornroosje gehalte” zo’n kasteel! Lijkt me zéér de moeite waard om er rond te kijken.

rietepietz, (URL) - 30-06-’14 16:53
Marjolijn

Mooi die kastelen, maar ook hun tuin zie ik wel..!

Marjolijn, (URL) - 30-06-’14 18:45
Mirjam Kakelbont

Ongelofelijk, maar nu ik de foto’s weer terugzie herken ik alles! En het was nog wel in de vorige eeuw dat ik overal op de fiets naartoe gereden ben. Een feest van herkenning om jouw blog te lezen, Hanschke!
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 30-06-’14 22:16
Ximaar

Het is idd een apart kasteel. Vorig jaar zag ik het voor het eerst eens niet op een foto. Het wijndorpje Bourgueil is overigens een fraaie plek voor een hotelletje. Vorig jaar kwam die plaats halverwege de dag op mijn pad. Als dat aan het eind van de middag was geweest, dan had ik er zeker even gezocht voor een slaapplaats.

Ximaar, (URL) - 01-07-’14 15:15
Desire

Ah, een kasteel om van te dromen, mooi! Mooie omgeving ook zo te zien!

Desire, (URL) - 01-07-’14 21:23
Hanny

Een prachtig kasteel aan de buitenkant. Doet met denken aan ‘Belle en het Beest’.

Hanny, (URL) - 02-07-’14 15:21
ria

Sprookjesachtig, vooral de tweede, daar zou zo een kopie van in de Efteling kunnen.

ria, (URL) - 04-07-’14 19:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.