ET ALORS QUATRE


Na zondag een pittige wandeltocht gemaakt te hebben, wat kun je voor 4.50 euro toch veel plezier hebben van een wandelkaart,  was het maandag weer een fietsdag. Een rondje van bijna 50 km zou ons langs het kasteel van Gizeux leiden.

Een beetje spannend of de accu van P. dit zou halen… Dan is het natuurlijk wel noodzaak om de bordjes goed te volgen, maar soms zien we te veel onderweg en missen we de aanwijzing. Gelukkig is de schade beperkt gebleven en hebben we de tocht goed kunnen volbrengen. Geloof mij, fietsen met een hondenkar en twee honden is een zware klus. Dan is een e-bike echt geen luxe.

Omdat de honden veel in de fietskar staan, worden ze er toch wel moe van. Daarom besloten we de volgende dag tot een autoritje. Villandry stond op het programma. Daar aangekomen viel ik bijna van verbazing om. Het was toegestaan om de honden mee te nemen in die hele beroemde tuinen.En ik was zo verschrikkelijk blij…… Ik had nooit gedacht dat ik al dit moois echt zelf zou kunnen zien.Van het uitgestippelde autoritje is helemaal niets terecht gekomen. We hebben heerlijk op ons gemak door de tuinen gedwaald

en ik heb elke uithoek gezien.

De dag daarna zijn we weer op de fiets geklommen, richting Langeais. Het kasteel was door restauratiewerkzaamheden gedeeltelijk ingepakt en daardoor moeilijk  te fotograferen. Daar hebben we wel een terrasje gepikt. Dat was wel nodig, want de warmte neemt per dag toe en hoewel de jongens alleen maar mee hoeven te rijden, ze krijgen er wel dorst van.

 

Dit is het kasteel van Ussé. Het wordt nog bewoond en, zo las ik, het heeft  model gestaan voor het sprookje van doornroosje.

                                        klik

hanscke Vrijdag 04 Juli 2014 - 8:06 pm | | Standaard

negen reacties

Margo

Jullie vermaken je goed zo te zien. Wat een prachtige tuinen! Wij gaan morgen weer op huis aan. We hebben het weer even gezien hier in het Altmühltal. Veel gezien en genoten. Alles heeft z’n charme.

Margo, (URL) - 04-07-’14 21:01
Sjoerd

Dat is helemaal niet verkeerd daar zo te zien. Het gaat goed met jullie.

Sjoerd, (URL) - 04-07-’14 21:58
RenéSmurf

Ik vind dat niemand eigenlijk nog kan zonder navigatie! dan valt er nog veel meer te genieten! Maar ach, dat doe je nu ook al, want je weet dat alles altijd wel weer goed komt.

RenéSmurf, (URL) - 04-07-’14 23:43
Hanny

Jullie genieten heerlijk. Fijn dat het dit keer allemaal zo goed gaat. En zo afwisselend, wandelen, fietsen en autorijden.
Wat een zaligheid om in die tuinen te wandelen.
Nog heel veel plezier verder.

Hanny, (URL) - 05-07-’14 00:48
Marjolijn

Heerlijk genieten daar zo te zien…!!
Mooi weekend.

Marjolijn, (URL) - 05-07-’14 04:47
ria

Wat een schitterende tuinen en wat fijn dat je er met de honden in mocht. Er was vast wel iemand ergens een haagje aan het knippen :-)

ria, (URL) - 05-07-’14 08:44
Mirjam Kakelbont

Ik heb weer genoten van je foto’s! Eigenlijk was ik 25 jaar geleden te jong om al het moois onderweg echt te kunnen waarderen. Dat besef ik sinds ik jouw reisverslagen lees…
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 05-07-’14 20:43
Desire

Ha! Mooi zoals Hessel en Iemand daar samen uit een emmertje staan te lebberen :-)
En mooi ook om de beroemde tuinen te kunnen bezichtigen, daar zou ik ook een autoritje voor laten schieten!

Desire, (URL) - 06-07-’14 14:52
rietepietz

Dat is inderdáád heel bijzonder want over het algemeen is men niet happig op honden in dit soort mooie tuinen. maar met goed opgevoede honden ( én baasjes” lijkt het me zeker geen probleem.
Fijn dat er zoveel kán tijdens een vakantie mét honden!

rietepietz, (URL) - 06-07-’14 15:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.