ET ALORS SIX

Wandelen, wat fijn dat ik het weer kan, maar om niets te forceren houden we de lengte van de tochten enigszins binnen de perken. Wilden we voorgaande jaren wel eens tot aan de grens gaan of soms er net overheen, dit jaar laten we het bij rond de vijftien kilometer. Maar ja, als de helft van de paden dan door het lange gras bijna onbegaanbaar zijn, dan wordt het toch nog net aan de zware kant. Gelukkig kwam ik bijna aan het eind een kasteel tegen, al was het dan een onbekende, het maakte dan wel weer veel goed. Een dag zonder kasteel is een dag niet geleefd, hier bij de Loire.

Nee, het was niet dit kasteel want dit is wel een heel bekende, het  Chateau d’Azay le Rideau. Omdat het die dag regende zijn we er wel in geweest, maar dat was achteraf niet nodig geweest. Niet zo heel erg bijzonder. Nou ja de buitenkant is schitterend en daar had ik dan geen plaatjes van kunnen schieten dus niet getreurd over het entreegeld.

Wat ik dan wel heel bijzonder vond is het punt Candes  St. Martin. Behalve dat daar een hele oude kerk staat waar St. Maarten is gestorven, is het ook het punt waar de Vienne in de Loire stroomt. HEt levert echt spectaculair prachtige beelden op. Tijdens onze lunch hadden we dit magnifieke uitzicht. Kijk zelf maar.

   KLIK

   KLIK

hanscke Woensdag 09 Juli 2014 - 11:28 am | | Standaard

zeven reacties

Hanny

Genieten in het kwadraat voor jullie! Nog veel plezier de verdere vakantie.

Hanny, (URL) - 09-07-’14 13:17
Marjolijn

Dat is wel genieten allemaal daar.
En zeker beter weer dan hier.
Breng het mooie maar mee.

Marjolijn, (URL) - 09-07-’14 18:16
rietepietz

Nou 15 kilometer is bést nog een hele tippel hoor, petje af! En heel verstandig dat je het niet wilt overdrijven.
Prachtig dat kasteel, jammer dat de binnenkant wat tegenviel maar misschien komt dat ook wel omdat je er al een aantal hebt gezien, een beetje gewenning dus.

rietepietz, (URL) - 09-07-’14 19:25
Sjoerd

Dat is genieten in zo’n omgeving. met al dat water. Hier begint het ook een beetje uit te zien als waterland. Miljaar, er valt wat uit momenteel.

Sjoerd, (URL) - 09-07-’14 20:51
ria

Blij dat het zo lekker gaat, volhouden maar. Het is zeker prachtig daar.

ria, (URL) - 10-07-’14 09:05
Wieneke

Op zo’n mooi plekje smaakt je middagbammetje vast een stuk lekkerder.
Ik vind 15 kilometer een leuke afstand. Voor de jongens ook wel genoeg, denk ik zo. In het heitelân is het nu al 26 graden en vies benauwd door al het vocht. Ik loop vanmiddag ZEKER geen 15 kilometer :-)

Wieneke, (URL) - 10-07-’14 12:31
Rob

Fijne vakantie!
Je foto’s zijn leuk.
Vrolijke vakantiegroet,

Rob, (URL) - 11-07-’14 12:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.