ET ALORS FIN

  Inmiddels zijn we al weer een paar dagen thuis, maar kleindochter Nina was in ons land en zij zou met haar vader het weekend bij ons komen, vandaar dat er niet eerder tijd was om het vakantie verhaal af te ronden. De laatste dagen was het weer van iets mindere kwaliteit, maar we konden nog steeds veel buiten zijn, zonder jas overigens. Er stond nog een rondrit langs grotwoningen gepland en ik wilde nog naar Fontevraud l'abbaye. Dit laatste lig iets hoger, dus minder geschikt voor de fiets. Het verhaal over Fontevraud komt een andere keer, want dat is nog een stukje huiswerk voor mij, daar moet ik mij eerst nog beter in verdiepen.  De rondrit langs de de grotwoningen begon in Turquant. In de afgelopen weken had ik onderweg al wel eens gezien dat er zoiets als grotwoningen waren, maar hier stonden er een aantal bij elkaar.

Net boven Doué la Fontaine was er een heel gehucht in de vorm van grotwoningen onder de grond. Heel aardig om te zien. Rijke Parijzenaars schijnen het geweldig te vinden om zo'n grotwoning als tweede woning te hebben.

De laatste dag hebben we nog een wandeltocht langs de Loire gemaakt. De lunch gebruikten we nu net tegenover de plek waar we een paar dagen eerder gezeten hadden. Toen was het kasteel van Montsoreau niet goed in beeld te krijgen, nu wel. Achteraf was hier een camping geweest, één van de weinigen, waar men wel gezorgd had dat de wifi op het hele terrein in bereik was.

                                           klik

Maar, ach alles went, ook het je weer moeten behelpen met de middelen die je ter beschikking staan en uiteindelijk lukt dat dan ook wel weer. Na dit geaccepteerd te hebben heeft het mij niet meer gestoord en echt, ik kan dit jaar zeggen dat ik een heerlijke vakantie heb gehad. Dit maal ben ik op geen enkele wijze door wat voor een kwaal dan ook geplaagd. Sterker nog, ik heb mij in maanden lichamelijk niet zo fit gevoeld. Met een heel tevreden gevoel zijn wij in één dag naar huis gereden zodat we nog even tijd hadden om de boel wat op te redderen alvorens voor ons prinsesje kwam.

                                         klik

hanscke Maandag 14 Juli 2014 - 8:51 pm | | Standaard

acht reacties

Marjolijn

Fijn dat je zo genoten hebt en nu op een mooie vakantie terug kan kijken…!!

Marjolijn, (URL) - 15-07-’14 04:40
Sjoerd

Grotwoningen hebben we hier in Valkenburg ook nog, die zijn alleen een stuk kleiner en zijn uitgehakt in mergelgrotten. Leuk dat je zo’n fijne vakantie hebt gehad.

Sjoerd, (URL) - 15-07-’14 07:49
ria

Wat leuk, die grotwoningen en een erg leuke foto van jou. Fijn dat alles zo goed ging.

ria, (URL) - 15-07-’14 10:02
Desire

Ziet er geweldig uit, die grotwoning. Vast lekker koel bij heel erg warm weer. Goed dat jullie ervan genoten hebben en er een mooie herinnering aan overhouden.

Desire, (URL) - 15-07-’14 20:29
RenéSmurf

ja, wat prachtig zeg, zo`n grotwoning! Het doet haast knus aan. Een leuk en interessant dagje.

RenéSmurf, (URL) - 15-07-’14 22:59
Hanny

Heerlijk dat je zo genoten hebt dit jaar. Mocht ook wel na de ‘vervelende’ voorgaande jaren.
Prachtig zo’n grotwoning. Ik kan me best voorstellen dat mensen daar willen wonen.
PS Bij de camping in de Auvergne is het fietsen wat lastig. Maar het prachtig om daar te wandelen.

Hanny, (URL) - 16-07-’14 00:44
rietepietz

Voor de komende tropische dagen lijkt zo’n grotwoning me ideaal ….maar om er dan zóver te moeten reizen is dan weer een beetje lastig;-)
Die andere camping kom je vást nog wel eens terecht als je het zó naar je zin gehad hebt in die omgeving.
Kun je nagaan hoe hoe goed het voor “de mens“is als er geen stress is en je volkomen ontspannen kunt zijn.
Een goede gezondheid is wel het mooiste vakantie souvenir om mee naar huis te mogen nemen,

rietepietz, (URL) - 16-07-’14 14:00
Wieneke

Ik vind wel dat ze eens moeten stoffen in die grot. Jemig, moet je die tafelpoten zien :-)))

Wieneke, (URL) - 16-07-’14 18:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.