MEDELEVEN


De zomer draait op volle toeren, maar wij, de samenleving zijn hier niet op afgestemd. Velen van ons zijn bezig met het gedenken en het verwerken van de gevolgen van de vliegtuigcrash die zo veel slachtoffers heeft geëist. Zo'n dag van nationale rouw vind ik zeer gepast.

Het moment, de dag van de terugkeer van de eerste lichamen vind ik goed uitgekozen. Bij de aankomst zal er een formeel eerbetoon zijn. Hierbij zullen Koning Willem Alexander en koningin Maxima ook weer aanwezig zijn.

Dat doet mij even teruggrijpen naar het begin van de week, toen de koning zijn medeleven betuigde. Hierover wat nagedacht te hebben vind ik het heel passend bij zijn functie. Natuurlijk hebben de premier en enkele ministers ook hun medeleven uitgesproken, maar naast het meeleven, moeten zij ook zakelijk zijn en blijven. Het is hun taak om alles in goede banen te leiden waardoor er toch een afstand en enige kilheid kan ontstaan.

Willem-Alexander en Maxima kunnen als onafhankelijke vertegenwoordigers van ons land veel meer openlijk hun gevoelens tonen. Ik denk dat heel veel nabestaanden dit toch goed zal doen.

                                               klik

hanscke Woensdag 23 Juli 2014 - 11:45 am | | Standaard

acht reacties

Thérèse

Ik ben het helemaal met je eens, Hanscke. Je hebt het prima verwoord ook.

Thérèse, (URL) - 23-07-’14 15:48
Marjolijn

Helemaal mee eens.
Het was een indrukwekkende dag.

Marjolijn, (URL) - 24-07-’14 04:37
Desire

Een waardige en indrukwekkende ceremonie was het … wordt nooit meer vergeten.

Desire, (URL) - 24-07-’14 11:37
ria

Ik heb niet gekeken, al die treurnis en ellende, natuurlijk vind ik het verschrikkelijk, maar ik wil ook graag nog wat geluksmomentjes per dag, zeker als ik leuk bezoek heb.

ria, (URL) - 24-07-’14 19:19
Wieneke

Voor wat betreft dat laatste: alles wat maar helpt om de nabestaanden een beetje te ondersteunen is prima. Nederland heeft zich op deze dag van zijn beste kant laten zien. Waardige thuiskomst van de kisten; ingetogen verdriet en medeleven door iedereen. Deze beelden gingen de wereld over en stonden in schril contrast met de enorme misdaad die is gepleegd.

Wieneke, (URL) - 25-07-’14 08:53
platoonline

Ik vind dat Nederland zich heel waardig heeft opgesteld. Schril contrast met de smerige manier waarop die rebellen zich opstelden. Er werd met lichamen gesleept, er werden bezittingen gepikt. En dan natuurlijk datgene wat men nu een fout noemt, een vliegtuig met onschuldigen uit de lucht schieten. Laten we hopen dat recht gaat zegevieren. En ondertussen rouwen we, intens maar beschaafd, zoals een volk wil zijn.

platoonline, (URL) - 25-07-’14 17:28
Rietepietz

In ieder geval moet het de nabestaande goed doen en daar gaat het om !

Rietepietz, (URL) - 25-07-’14 18:10
Ximaar

Ik hoop en vermoed ook dat de nabestaanden hier steun door ondervinden.
Toch heb ik er zelf niet zo veel mee. Het is een vreselijk ongeluk, dat niet plaats had mogen vinden. Maar als er ipv de 193,5 Nederlanders andere wereldburgers in hadden gezeten, had ik het misschien wel net zo erg gevonden. Dwz ik vind het vooral voor Malaysia erg. Naast de 44 van deze vlucht zijn ze een maand eerder al een flinke hoeveelheid mensen op een onverklaarbare wijze kwijtgeraakt met MH370.

Waar ik vooral minder tegen kan is de overdaad aan ‘nieuws’. Dwz nieuws is het niet meer, het is meer herhalen van het beetje informatie dat ze hebben. Om daar een compleet journaal mee te vullen kan ik me voorstellen, maar een week lang gaat me te ver. Gelukkig kijk ik on-demand en klik ik een journaal dat weer voor 90% over de MH17 gaat direct uit.

Ximaar, (URL) - 26-07-’14 10:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.