EINDELIJK SEPTEMBER


Eindelijk, het is september! Ik heb er al een paar weken naar uitgekeken. Niet dat ik het nu zo graag herfst wil hebben, maar het is voor mij een nieuwe start. Ik ben jaren gewend geweest, ik heb daar ook menig maal over geschreven, om twee keer per jaar een nieuw jaar tegemoet te gaan. Het schooljaar en het kalenderjaar. Toen de scholen hier in het noorden weer begonnen, ben ik nog even niet meegegaan met de nieuwe start. We gingen immers nog een weekje weg.

Maar vandaag is het dan zover; voor het eerst start ik als pensionado een winterseizoen. Geen school/werkverplichtingen meer, maar wel allerlei andere bezigheden. Het is net of ik nu pas echt met pensioen ben gegaan en dat de tijd van januari tot aan de vakantietijd meer een voorspel was. 

Nu komt het er op aan om echt een draai aan mijn leven te gaan geven, waardoor ik het als een zinvolle en aangename tijd ga beschouwen en volgens mij ben ik al aardig op weg. Door de jaren heen ben ik al bij verschillende clubs en clubjes betrokken geraakt. De dinsdag- en eventueel de donderdagmorgen zijn de tennismorgens, de dinsdagavond is de vaste bridgeavond, één keer in de zoveel weken is er op de maandagavond de Zonnebloemvergaderavond, ik ga één keer in de maand, op woensdagavond naar de breiclub, dan is er ongeveer één keer in de zes weken de leesgroepbijeenkomst, elke laatste vrijdagmiddag van de maand is er de inloopborrel van de RED HATTERS en op maandagmiddag kan ik één keer in de maand als reserve bij een damesbridgegroep mijn opwachting maken. Volgens mij kan het niet anders dan dat ik mij prima ga vermaken, want naast al deze vaste bijeenkomsten, mag ik ook erg graag in mijn eentje zitten te breien of te lezen of gewoon wat kleuren. En straks, als ik een eigen kamer heb, komt daar vast en zeker ook nog eens het naaien bij.  

Als ik zo de krant lees kan ik niet anders dan de conclusie trekken dat ik mij helemaal gedraag als een vrouw passend in dit tijdsbeeld. De artikelen over kleuren, breien en leesgroepjes vliegen je immers om de oren en ik doe het immers allemaal. Echt, ik vind het heerlijk om bij die doodnormale doorsneegroep te horen. Het recalcitrante van vroeger, het leek allemaal net even iets anders te moeten gaan dan gewoon doorsnee het geval was, dat je willen onderscheiden om zo origineel mogelijk te zijn, het is er niet meer. Gewoon mijn gangetje gaan voldoet mij prima  

Het enige minpuntje is, dat ik de peptalk mis die we aan het begin van elk schooljaar kregen aangeboden. Maar goed, daar is over heen te komen door zelf maar even stil te gaan staan bij het begin van een nieuw lang winterseizoen. Bij wijze van spreken dan, want de winter mag nog wel even wegblijven. Het heeft meer te maken met dat de vakanties nu echt voorbij zijn. De clubs gaan allemaal weer starten, kortom, het is september, het gewone leven is weer begonnen.

                                                klik

Deze fiets zag ik in de hoofdstraat van Winterswijk. Zelf zou ik dit breiwerk niet gaan doen, maar het is wel grappig

De

hanscke Maandag 01 September 2014 - 8:45 pm | | Standaard

negen reacties

Hanny

Het voordeel van de zomer is dat je de mensen om je heen wat vaker spontaan buiten ziet en spreekt. ‘s Winters is men meer binnen en worden er minder spontane praatjes gehouden. Als je nu, zoals jij gedaan hebt, al behoorlijk actief bent met van alles en nog wat buitenshuis, hoef je je in de winter ook niet te vervelen. Heerlijk dat je al zin hebt gegeven aan je leven als ‘vrij’ mens.
PS Een fiets ‘inpakken’ vind ik veel leuker dan bomen.

Hanny, (URL) - 01-09-’14 23:41
Marjolijn

Het winterseizoen gaat helemaal goed komen bij jou..!!
Veel plezier met alles.

Marjolijn, (URL) - 02-09-’14 04:12
Mirjam Kakelbont

Mooie mandala! Ik heb hem eens nagetekend. Heerlijk om alles in te kleuren. Mij verbaast het niet dat je tegenwoordig kleurboeken voor volwassenen kunt kopen ;-) Laat ons lekker bij de “middenmeut” horen. Ik hoef niet per se op te vallen. Gewoon de dingen doen waar je plezier van hebt, dan houd je het het langst vol in het leven!! De zomer was fijn, een nieuw schoolseizoen is ook fijn. Gisteren is mijn dochter voor haar eerste dag naar het Erasmus gegaan. Ik vind het spannend. Zij niet…
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 02-09-’14 08:53
ria

Zo doet iedereen dat op zijn eigen manier. Ik moet er niet aan denken om naar zoveel clubjes te moeten, want dat zou het voor mij zijn, zoveel dingen die van tevoren al vast staan. Leuk dat je een eigen kamer krijgt, dat is fijn!

ria, (URL) - 02-09-’14 09:06
Margo

Clubjes en verenigingen zijn niks voor mij, ik voel dat als verplichtingen. Ik vul mijn dagen hoe het uitkomt. In de zomer is dat zeker twee dagen in de week tuinieren. Verder erop uit: fietsen, wandelen, fotograferen, stadjes bezoeken, op reis gaan. Zo vult iedere pensionado zijn dagen op zijn eigen wijze.
Fijn dat je zoveel interesses hebt dat je je niet hoeft te vervelen! Na de eerste ‘winter’ kun je de balans opmaken, en bekijken hoe het beviel. Van mij mag de winter overigens nog heel lang wegblijven!

Margo, (URL) - 02-09-’14 10:40
Sjoerd

Als ik dit alles lees kom je nog tijd tekort dit najaar…

Sjoerd, (URL) - 02-09-’14 15:59
Rietepietz

Jij gaat je dus zeker niet vervelen en het is mooi dat je eigenlijk alles al behoorlijk op de rails hebt. Dat is natuurlijk voor iedereen anders want lang niet iedereen zal dit soort vaste verplichtingen prettig vinden.
maar onder de mensen blijven is altijd goed.

Rietepietz, (URL) - 03-09-’14 19:06
Desire

Ach, wat een geinige fiets!
En volgens mij komt het helemaal goed met jou in de winter … genoeg te doen dacht ik zo ;-)

Desire, (URL) - 07-09-’14 14:27
platoonline

Jij zit meer dan vol met leuke dingen. Dat gaat een leuke periode worden.
Ik had in het begin ook de behoeft me bij van alles aan te sluiten maar daar ben ik van teruggekomen. Ik wilde uiteindelijk helemaal vrij zijn en niet bij een clubje horen. Ik ga ook geen officecursussen meer geven. Als het klussen voorbij is wil ik eens gewoon genieten van de tuin en het huis.
De enige uitzondering is de opleiding kunstgeschiedenis die ik ga volgen. Iets heel anders dan ik gewend was. Daar verheug ik me op.
Is het niet heerlijk. Er bestaan geen regels voor…. iedereen kan zijn leven invullen zoals hij / zij wil. Heerlijk.

platoonline, (URL) - 08-09-’14 17:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.