ZOVEEL TE DOEN.


Ondanks mijn goede voornemens is het er deze week weer niet van gekomen om de frequentie van weblogberichtjes wat op te voeren. Dat heeft minder te maken met geen inspiratie hebben, maar meer met mijn streven naar, nou ja hoe zal ik het noemen, perfectie is niet helemaal het juiste woord, maar met het leveren van in mijn ogen een beetje kwaliteit, het moet een zeker inhoud hebben

Ik stel mijzelf dan ook altijd de eis dat het blog ergens over moet gaan; er moet een onderwerp zijn. Dat kan van alles zijn, iets uit de actualiteit, iets wat mij persoonlijk raakt of iets wat mijn aandacht trekt. Heus, er zijn onderwerpen genoeg, maar ik maak het mijzelf dan wel moeilijk, want ik wil daar dan ook een mening over hebben. Het liefst ook nog wat onderbouwd wanneer er sprake is van stelling nemen of een standpunt innemen. Dat soort blogjes vragen wat tijd. Ik wil er zelf eerst over nagedacht hebben. Neem nou de Zwarte Pieten discussie. Ik had er graag een blogje over geschreven, maar voor ik daar aan toe ben gekomen is er al weer heel veel meer gebeurd, waardoor ik het er maar bij laat.

De gruwelijkheden van IS, de onthoofding, het komt nog al heftig bij mij binnen en voordat ik er dan in geslaagd ben om er zelf woorden aan te geven, is het nieuws al weer ingehaald door andere nieuwe actualiteiten. Deze week slokt prinsjesdag en de algemene beschouwingen de aandacht op, onmiddellijk gevolgd door het nieuws over de  nieuwe kroongetuige in het hoger beroep van het liquidatieproces. Schotland is ook even heel spraakmakend en zo heb ik ook nog diverse uitgeknipte krantenartikelen liggen met de bedoeling daar nog eens iets over te schrijven.

En dan vraagt het  mooie weer natuurlijk ook de nodige aandacht, want een beetje uitzonderlijk is het natuurlijk wel, dit prachtige zomerweer met die hoge temperaturen.

Aan onderwerpen dus geen gebrek, maar het is meer de tijd. Wanneer is echt mijn blogjes wil blijven schrijven, dan zal ik wat meer gedisciplineerd met de tijd om moeten gaan. Misschien moet ik wel wat meer paal en perk stellen aan het spelen van spelletjes op de tablet. Het zou mijn produktiviteit in het het één en ander wel ten goede komen. Lezen, breien, naaien, bloggen en er zijn vast nog veel andere dingen die ik graag doe, wandelen , om nog maar eens wat te noemen, vind ik toch nog net iets van een andere orde dan alleen maar een beetje virtuele beestjes redden of met snoepjes spelen. Leuk voor een kwartiertje, maar daar moet het dan toch wel bij blijven, want echte voldoening haal ik naast mijn vrijwilligerswerk en andere clubs toch net iets meer uit die genoemde andere bezigheden. 

                                        klik

hanscke Donderdag 18 September 2014 - 10:40 pm | | Standaard

acht reacties

Sjoerd

Haha, en wat verwacht je nu van ons…Een reactie uiteraard. Natuurlijk heb je wel gelijk, het zou ergens over kunnen gaan. Ik bekijk het echter van een andere kant. Het bloggen is voor mij ook een soort dagboek. Niet voor een ieder leesbaar, maar wel geeft het meestal weer wat mijn stemming is.

Sjoerd, (URL) - 19-09-’14 12:26
Marjolijn

Je hart volgen en de dingen doen zoals jij ze graag doet, dan is het altijd goed.
Fijn weekend Hanscke.

Marjolijn, (URL) - 19-09-’14 18:23
rietepietz

Gelukkig zijn we allemaal anders, zou ik op “een log dat stáát” wachten kwam er echt nóóit geen logje meer.
Met héél actuele zaken moet je inderdaad wel secuur omgaan maar verder is mijn blog toch meer “wat me invalt” en waar ik plezier in heb. Ik vraag me ook niet altijd af of mijn mening voor iemand interessant is, dat hoeft niet want het gewoon mijn mening en daar mag men op reageren.
Op perfectie wacht ik ook maar niet, perfectie haalt ( in mijn geval) de ziel uit het spontaan geschreven logje .
Maar jouw logjes moeten zijn zoals jij er achter kunt staan ,daar is niets mis mee!

rietepietz, (URL) - 19-09-’14 18:39
Margo Knegjes

Ik vind dit ook een logje hoor! :-D
Ik kan alleen loggen als ik het bedenk terwijl ik type. Misschien niet perfect, verre van dat, maar anders kan ik niet niet.

Margo Knegjes, (URL) - 19-09-’14 22:37
Hanny

Je wilt heel gestructureerd werken. Maar het met pensioen zijn betekent nu juist heerlijk dat doen wat je op dat moment leuk vindt. Niets moet, alles mag.

Hanny, (URL) - 20-09-’14 00:43
Wieneke

Ik denk dat bloggers het beste enige vrolijkheid en positiviteit in de wereld kunnen brengen. Er is inderdaad zoveel vreselijke ellende, waar wij helemaal niets aan kunnen doen. Bloggen over dat soort onbegrijpelijke zaken, waar wij ook nog eens zeer gefilterde berichtgeving van krijgen: het heeft m.i. weinig zin. Bloggen moet ook niet op werk gaan lijken. Je schrijft gewoon iets op als je er plezier aan beleeft. En als je liever iets anders doet, dan is dat ook prima.

Wieneke, (URL) - 20-09-’14 12:06
Renesmurf

Het gaat allemaal al zo vliegensvlug, maar je wilt het virtueel natuurlijk ook even delen. Toch denk ik dat er weinig te zeggen valt over die onthoofdingen,

Renesmurf, (URL) - 20-09-’14 17:05
Mirjam Kakelbont

Ik begrijp volkomen hoe je het bedoelt. Een tekst schrijf, schrap, herschrijf ik en dan nog even een nachtje laten liggen… Gewoon doen wat je het beste uitkomt! We lezen je toch wel omdat we je graag mogen ;-)
Fijne zondag en liefs,
Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 20-09-’14 21:23
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.