OP ME EIGEN


De kogel is door de kerk! ik ga voor een deel op me eigen wonen, of zoals je ook zou kunnen zeggen: ik ga gedeeltelijk op kamer(s) wonen. Maar voordat iedereen zich nu zorgen gaat maken en voorbarige conclusies gaat trekken, we gaan niet uitelkaar. Ik ga ook niet uit huis, ik ga bij ons zelf een eigen kamer krijgen.

Steeds meer komt de behoefte naar boven om echt een eigen plekje voor mijzelf te hebben. Ik wil graag een grote ruime tafel waar de naaimachine kan staan en waar ik naar hartelust kan gaan hobbyen met patronen, lapjes, draadjes maar ook om er te kunnen tekenen of kleuren zonder iedere keer de hele troep op te hoeven ruimen, omdat het anders de huiskamer zo rommelig maakt. Maar een lekkere ruime tafel past niet in de kamer als daar het tweepersoonslogeerbed ook moet staan.   

Eerst dacht ik genoeg te hebben aan een stukje op de vide met een kamerscherm erom heen, maar nee, dat is het toch net niet. Ik wil graag de mogelijkheid hebben om aan die tafel te kunnen werken. Na heel lang nadenken, begon er, zij het heel langzaam een idee te ontstaan hoe ik dit zou kunnen realiseren zonder dat ik iemand zou ontrieven. En dat heeft het tot nu toe zo moeilijk gemaakt om aan mijn eigen wens te voldoen, terwijl er oppervlakkig gezien best wel mogelijkheden zijn, maar waar voor mijn gevoel zoveel bezwaren aan kleven.

Ok. we hebben een vaste trap naar een ruime zolder, maar punt 1, daar is het heel erg rommelig en punt 2. daar is geen verwarming. Om P. te vragen zijn spullen op te pakken en daar neer te strijken, zodat zijn kamer dan vrij komt is niet elegant. Om de logeerkamer naar de zolder te verplaatsen lijkt me ook niet echt de oplossing, ook niet als de zolder opgeruimd zou zijn wat sowieso gebeuren moet. Een koude logeerkamer op zolder ook al kan er dan eventueel gebruik gemaakt worden van een elektrisch kacheltje, straalt voor mij niet voldoende gastvrijheid uit. En om de logeerkamer naar de vide terplaatsen lijkt me qua privacy van de gasten nu ook niet alles.

Maar nu heb ik de volgende constructie bedacht: De kamer van P. krijgt een dubbelfunctie. Het blijft gedeeltelijk zijn kamer, maar hij heeft uiteindelijk maar een klein hoekje nodig voor zijn bureau en computer, meer ruimte gebruikt hij meestal niet. Zijn kamer kan ook als logeerkamer worden ingericht en zo vaak wordt die kamer als zodanig toch niet gebruikt. De ruimte op de vide, lees: de hele grote overloop, waar ik nu "huis", komt leeg en daar zou eventueel nog een derde slaapplaats gerealiseerd kunnen worden.

Het heeft me heel wat hoofdbrekens gekost, maar ik denk, dat wanneer alles gerealiseerd is, ik tevreden kan zijn over het resultaat, omdat ik voor een groot gedeelte kool, geit, sop, kind, badwater en weet ik wal al niet meer gespaard heb. 

P. behoudt zijn eigen bijdetijdse werkplek met daarbij een paar uitwijkmogelijkheden voor de opslag van verouderde nostalgische apperaten waarvan hij nog geen afstand kan doen, maar die ook nauwelijks gebruikt worden. De zolder biedt daarvoor ruimte genoeg.

Een acceptabele slaapplek voor als men wil blijven slapen blijft bestaan, zij het in een andere setting. Daar dit vaak toch  kortdurend is hoeft P. nauwelijks zijn kamer te missen.

En ik heb een eigen plek voor mijzelf.

Wat wil een mens nog meer. Niets toch? Het duurt heus nog wel even voor alles klaar is, maar het begin is er. De zolder heeft door het opruimen al een ware metamorfose ondergaan. Ik heb echt zin om de rest ook aan te gaan pakken. Wanneer alles klaar is, wordt u vanzelf uitgenodigd om virtueel eens even en kijkje in mijn onderkomen te komen nemen. 

                                           klik

hanscke Woensdag 08 Oktober 2014 - 4:19 pm | | Standaard

negen reacties

Margo

Oh dat wil ik ook! Maar dan zo’n huisje in de tuin zoals op je foto! :-)
Lekker voor je dat je nu je eigen plekje hebt!

Margo , (URL) - 08-10-’14 17:48
Marjolijn

Prima vooruitzicht voor de koude lange winter…!!

Marjolijn, (URL) - 08-10-’14 18:36
Hanny

Een toepasselijke laatste foto! My room is my castle! :-)

Hanny, (URL) - 08-10-’14 20:08
Mirjam Kakelbont

Een prima oplossing! Er gaat niets boven een warm, eigen plekje. Vergeet er niet van te genieten. Kopje thee/koffie erbij… Fijn voor je :-))

Mirjam Kakelbont, (URL) - 08-10-’14 21:16
Wieneke

Goed plan, Hanny!

Wieneke, (URL) - 09-10-’14 10:49
Desire

Toch lekker hoor, zo’n plekje voor jezelf … net wat Mirjam zegt: genieten met een kopje thee/koffie erbij … en appelgebak met slagroom ;-)

Desire, (URL) - 10-10-’14 16:30
ria

Heerlijk! Mjjn kamertje is ook maar klein, maar ik zou niet meer zonder kunnen.

ria, (URL) - 11-10-’14 09:21
Renesmurf

Ja, zo begint alles met een idee he. Eerst krijg je het gevoel en dan zoek je naar de mogelijkheden, en in overleg is alles mogelijk, zo blijkt!

Renesmurf, (URL) - 11-10-’14 13:29
Rietepietz

Als iedereen er blij van wordt heb je dus helemaal goed gedaan. Het is sowieso prettig als je elkaar niet de hele dag op de lip hoeft te zitten.

Rietepietz, (URL) - 11-10-’14 17:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.