HERFSTWALK


Hoe verzinnen ze het. Wereld Zombiedag. Zaterdagmorgenvroeg hoorde ik iets hierover op de radio. Zombies schijnen al jaren een onderwerp van eindeloze fascinatie te zijn. Een aantal jaren geleden heeft men in Amerika acht oktober uitgeroepen tot Wereld Zombiedag en afgelopen zaterdag zijn er wereldwijd op diverse plaatsen 'Zombie Walks' gehouden.

Zombies zijn net als vampiers een bedenksel. Doden die zijn opgestaan en zich vervolgens houterig over de aarde bewegen, op zoek naar mensenvlees. Misschien herinnert een aantal mensen zich nog de videoclip van Michael Jacksons "Thriller". 

Zombie Walks worden vooral via social media en mond tot mond reclame georganiseerd. Of er zaterdag ook in Nederland een zombie walk is geweest is niet bekend. In Amsterdam schijnt er op 17 augustus 2012 een kleine zombiewalk geweest te zijn, maar nu het AD groot kopt over de wereldzombiedag, zal het mij niet verbazen als er volgend jaar en de jaren daarop ook sprake zal zijn van die zombie walks. Halloween en Valentijnsdag zijn ook zo slui[penderwijs hier binnengekomen en zijn wat dat betreft goede voorbeelden hiervan.

En of we hier nu echt op zitten te wachten? Voor mij hoeft het niet zo nodig, maar het goede hiervan vind ik dan wel dat zo'n walk vaak aan een goed doel wordt gekoppeld. In Amerika wordt er met de zombie-marsen voedsel ingeslagen voor de voedselbanken.

Ik denk, ik weet wel bijna zeker, dat ik het bij een gewone walk houd. Wij zijn gisteren al vroeg op stap gegaan om met de jongens, lees honden, een mooie tocht van 25 kilometer in Noordwolde, ook wel Rotandorp genoemd te wandelen. Ik heb daar zeker niet als een zombie rondgestapt, maar ik heb goed om mij heen gekeken en genoten van de figuurlijk genomen aanstormende herfst. De bladeren beginnen al flink te verkleuren en de paddestoel die we zagen is echt een beauty.

Aan deze foto kleeft nog een heel ander verhaal, maar dat zal misschien ooit in een ander blog verteld worden. 

                           klik

hanscke Zondag 12 Oktober 2014 - 3:01 pm | | Standaard

tien reacties

Rietepietz

Me totaal niet bewust hoe vreselijk “in” ik wel niet ben heb ik hier zelfs een paar dágen als een zombie door het huis gelopen;-) Van mag iedereen die het wil aan zo’n zombieloop meedoen maar ik zou toch liever aansluiten bij jouw wandeling met “de jongens” .

Rietepietz, (URL) - 12-10-’14 15:57
Mirjam Kakelbont

Hoe gekker, hoe beter, lijkt het wel. Ik heb ook geen idioterie nodig om “los” te kunnen gaan. En zou ik de energie nog hebben, dan zou ik die 25 km wel samen met jullie hebben willen wandelen!
Lief Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 12-10-’14 19:02
Hanny

Voor mij hoeven dit soort dagen niet, ook al wordt er veel mond-TOT-mond-reclame voor gemaakt.
Liever ga ik ook zelf op stap. Je bent een geluksvogel dat je zo’n fraaie vliegenzwam hebt gezien. Vandaag was ik daarvoor op stap (nou ja op de fiets), maar ze zijn hier in geen velden of wegen nog te bekennen.

Hanny, (URL) - 12-10-’14 19:23
hanscke

Hi hi Hanny je hebt gelijk. Ik heb het meteen veranderd

hanscke, - 12-10-’14 19:32
Renesmurf

Deze wereld wordt steeds gekker, maar ach, ze zijn lekker bezig.
En dan worden er weer hardloopwedstrijden gehouden en elders wordt weer gewielrend. En zo wandelen er ook weer veel mensen.

Renesmurf, (URL) - 12-10-’14 22:13
Sjoerd

De mensen willen vermaakt worden, en dan krijg je dit soort uitspattingen. Rustig eens een weekend thuis blijven is er schijnbaar niet meer bij.

Sjoerd, (URL) - 12-10-’14 22:55
Marjolijn

Ach mensen zoeken vermaak en dan is alles welkom, lijkt wel.
Goede start van de nieuwe week, fijne maandag.

Marjolijn, (URL) - 13-10-’14 04:52
ria

Haha, nee ik zie jou ook nog niet als een zombie rondlopen en de jongens evenmin :-)

ria, (URL) - 13-10-’14 10:57
Desire

Zombie walks, wie verzint dat! Ik zit er in ieder geval niet op de wachten pfffff

Desire, (URL) - 14-10-’14 16:38
Margo

Ik voel me weleens een zombie, zonder mensenvoer te willen eten overigens!
Maar nee, dat Halloween gedoe hoeft het van mij niet, ik heb er niks mee!

Margo , (URL) - 19-10-’14 12:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.