TOEGESNEDEN EFFECT


Wat eten betreft, en laten we het dan eerst maar eens bij het brood houden, zij wij niet zo moeilijk, vinden wij, maar we hebben zo hier en daar toch onze wensen. Als we in Frankrijk zijn stellen we het toch wel erg op prijs om iedere morgen met een lekkere croissant en een vers stokbrood te beginnen. Voor tussen de middag is het dan een feestje als we langs een bakkerswinkeltje komen waar we dan opnieuw lekkere verse bolletjes kunnen kopen....

Na drie weken zijn we al dat stokbrood dan ook wel weer zat en dan smaakt het gesneden bruinbrood ook weer heel lekker. Sinds ik niet meer zo goed tegen zaadjes kan, houden we het gewoon bij grof volkoren wat in de winkel afgebakken is.

Dat willen we ook graag zo houden, maar opeens is er een kink in de kabel. De Jumbo heeft een andere broodsnijmachine aangeschaft en deze snijdt de boterhammen een stuk dunner. Woog een boterham, gesneden met de oude machine 36 gram, nu weegt de boterham slechts 28 gram. En het verveldende is, de botehammen zijn nu zo dun waardoor de stukjes brood, omdat ze te dun zijn, steeds omklappen als de boterham bestrooit is met hagelslag. Het eet gewoon niet prettig meer.

Natuurlijk hebben wij er bij de filiaalhouder even over geklaagd en ons is toegezegd, dat als de leverancier van de machine komt, er gevraagd zou worden of dit veranderd kon worden. Nu na zes weken geloof ik er niet meer in dat het ooit weer verander zal worden. het schijnt zelfs een winkelbeleid te zijn om de sneedjes dunner te maken. Men hoopt dat wij dan op den duur een boterham meer zullen gaan eten. En een boterham meer betekent: meer boter en meer beleg, dus meer omzet.  

Ik ben de ergernis voorbij, ik neem maar zoals het is, maar ik ga echt niet meer eten! En zie daar, ik ben al bijna twee kilo afgevallen. Is dat geen mooi bijeffect?

hanscke Vrijdag 24 Oktober 2014 - 4:23 pm | | Standaard

elf reacties

Marjolijn

Ja, alle registers worden open getrokken om meer omzet te draaien.
Zo zie je maar het heeft ook voordelen…!!
Fijn weekend.

Marjolijn, (URL) - 24-10-’14 18:12
Mirjam Kakelbont

Ken je dat verhaal van een bakker in Rotterdam tijdens de WO II?
Hij moest broden bakken voor de Duitsers. Elke keer haalde hij van elk te bakken brood een paar gram van het deeg af. Van dat deeg maakte hij twee broden. Elke dag kwam er een non met acht kinderen langs en zij kregen elk een boterham met suikerstroop. Daardoor hebben die kinderen de oorlog overleefd.
Het heeft niet met de strekking van je blog te maken, maar ik moest er wel meteen aan denken.
Goed van je dat je er iets van gezegd hebt!
Fijn weekend en liefs,
Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 24-10-’14 22:06
Hanny

Zei Cruyff al niet: Ieder nadeel heb zijn voordeel.

Hanny, (URL) - 24-10-’14 23:56
Ximaar

Die truc met dat dunne brood is me bekend. Zelf koop ik voorgesneden brood bij een regionale winkelketen met een prima bakkerij. Die hebben nog altijd 24 sneetjes brood per 800 gram is 33,3 gram per stuk, wat volgens mij de normale maat is. Croissants mogen mij gestolen worden en is een reden dat ik vrijwel nooit in een Frans hotel ontbijt. Stockbrood vind ik lekker, maar in Frankrijk hebben ze ook heerlijk luchtig vloerbrood dat je net zo snel weg kunt gooien als stokbrood. Dus ook meteen na het kopen opeten. ;-)

Ik koop overigens wel brood volgens een Duits recept bij de Jumbo, die zijn 55 gram per boterham. Die zijn erg dun, maar ook erg dicht van structuur.

Ximaar, (URL) - 25-10-’14 00:34
ria

Ik eet niet zoveel brood, koop af en toe eens wat anders en kijk zeker niet hoeveel er in een zakje zitten. Vreemd hoor, dat ze ze zomaar dunner maken, nu moet er ook minder hagelslag op natuurlijk ;-)
Fijn van die twee kilo?

ria, (URL) - 25-10-’14 11:47
ria

daar moet geen vraagteken maar een uitroepteken achter natuurlijk.

ria, (URL) - 25-10-’14 11:48
Wieneke

Is ongesneden brood kopen een optie?

Wieneke, - 25-10-’14 13:45
Desire

Nou, jij zegt het! Ons was het tussen de middag tijdens de lunch ook opgevallen … alleen wij kochten het brood bij de Plus voor € 1,—, een aanbieding dus. Hm, heel verdacht hoor, welke reden zou d’r achter zitten? Meer omzet of het tegengaan van obesitas? ;-)

Desire, (URL) - 25-10-’14 15:50
Renesmurf

Ja, wat ze niet allemaal verzinnen he, om maar meer omzet te draaien.

Renesmurf, (URL) - 25-10-’14 15:52
Sjoerd

Als je van al die wijzigingen twee kilo kwijt ben, moet ik ook eens wat vaker naar de jumbo.

Sjoerd, (URL) - 25-10-’14 20:09
rietepietz

Het is wel op te lossen, gewoon weer zélf brood gaan snijden dan heeft de Jumbo het nakijken!

rietepietz, (URL) - 27-10-’14 20:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.