GEEN SELFIE


Terwijl ik de krant doorbladerde stuitte ik op een foto waarbij ik bijna een hartstilstand kreeg. Ik kon mijn ogen bijna niet geloven. Dit kon toch niet waar zijn. Het leek wel of ik het was die in de krant stond, zittend in een traplift in een reclameadvertentie. Alleen de schoenen klopten niet. die zou ik nooit never gekocht hebben. Voor alle zekerheid riep ik P. er maar even bij. Ik heb namelijk een beeld van mij zelf, dat ik er ongeveer zo uit zie of heb uitgezien, zeker toen ik nog geen bril droeg.

Voordat ik hem riep dekte ik even de gele cirkel en de kop af om hem niet al te veel af te laten leiden van de foto."Wat vind je hier van?" vroeg ik hem. "Ben jij dat?" vroeg hij verbaasd, "nee echt, ben jij dat?" en toen ik de hele pagina vrij gaf keek hij nog eens goed. "Nee toch, dat kan toch niet, dat ben je toch niet echt, zei hij nogmaals terwij hij goed keek. "Nee, ik ben het niet, maar ik zou het zou zo maar kunnen zijn of vind je van niet?", antwoordde ik. Samen waren we het er over eens dat er zeker sprake is van enige gelijkenis.

Vandaag heb ik een paar foto's van de foto genomen om het nog eens beter te kunnen bekijken. Mijn mond wil nog wel eens een beetje scheef trekken en als ik goed kijk zie ik dat, zij het in mindere mate ook terug in deze mond. Ook de hals vertoont een aantal gelijkenissen. 

Ik weet zeker dat ik het niet ben. Ik heb nog nooit foto's van mij laten nemen, zittend in een trapliftstoel. Maar goed, wat niet is kan nog komen. Misschien moet ik mij hiervoor maar in de markt gooien. Het blijft een hele vreemde ervaring. Tenzij ik er zelf echt niet zo uit zie en het een foutieve waarneming is over hoe ik mij zelf ervaar als ik foto's van mijzelf zie. Als controle zal ik toch maar eens even in de fotoarchieven duiken om een foto te zoeken waar dan een conclusie uit getrokken kan worden. 

hanscke Donderdag 30 Oktober 2014 - 5:23 pm | | Standaard

elf reacties

Wieneke

Iedereen heeft een dubbelganger ergens ter wereld.

Wieneke, - 30-10-’14 18:03
Marjolijn

Je weet nu dat je ergens een dubbelganger hebt.
Wel apart om dat zo te ontdekken.

Marjolijn, (URL) - 30-10-’14 19:03
Margo

Bizar!!

Margo , (URL) - 30-10-’14 20:18
Mirjam Kakelbont

Wat een raar idee, hè. Zo hebben collega’s eens tegen mij verteld dat ze me “gisteren bij een quiz op tv” hadden gezien. Honderd jaar geleden, dus ik kon niet naar uitzending gemist kijken. Maar zo’n frappante gelijkenis: het is bijna eng.
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 30-10-’14 22:58
Hanneke

Zulke schoenen lopen anders hartstikke lekker.

Hanneke, (URL) - 31-10-’14 00:56
ria

Heb je dat niet al eens eerder gehad? Of was jij dat niet? Bizar is het zeker.

ria, (URL) - 31-10-’14 11:04
Rietepietz

Op zich zegt het niets dat je nog nooit een foto in een traplift het laten maken, de mogelijkheden van fotobewerking zijn tegenwoordig bijna onbegrensd. Iedere foto waar je in deze houding zit is heel simpel te manipuleren.
Maar het is vast veel waarschijnlijker dat je een dubbelgangster hebt, dat heeft volgens zeggen iéder mens dus waarom jij niet. Ik heb nog nooit een duidelijke foto van je gezien en kan dus geen oordeel geven over de gelijkenis maar het lijkt me inderdaad een vreemde gewaarwording als je zoiets overkomt.

Rietepietz, (URL) - 31-10-’14 16:57
Rob Alberts

Twee opmerkingen heb je zelf al voor een dubbele korting gevraagd?
Heb je jezelf aangeboden voor de styling van de volgende reclame aktie?

Leuk verhaal.

Mijn foto ben ik nog niet tegen gekomen.
Maar ik heb dan ook een niet verkopend uiterlijk!

Vrolijke groet,

Rob Alberts, (URL) - 01-11-’14 16:11
Renesmurf

Ik vind het wel mooie schoenen, die staan haar goed! En dan moeten ze jou ook wel goed staan.

Renesmurf, (URL) - 01-11-’14 19:08
Hanny

Lijkt me een rare gewaarwording om jezelf ineens op een foto te zien. Minstens zo vreemd als ik het vond toen ik zag dat iemand een foto die ik gemaakt had als profielfoto gebruikte op haar fb-pagina. En dat was niet eens een gezicht.

Hanny, (URL) - 02-11-’14 01:46
Desire

Ook mij lijkt het heel apart om met jezelf in een blad geconfronteerd te worden … heb je misschien ooit een foto van jezelf ergens op internet gezet? Misschien hebben zij ermee gefotoshopt … of zo?
Zo niet, dan heb je gewoon een dubbelganger. Ik zou wel heel erg nieuwsgierig naar haar worden ;-)

Desire, (URL) - 02-11-’14 13:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.