HANDIGE TUINHULPEN


Het begon met een electrische grasmaaimachine. Jarenlang was het gras gemaaid met een handmaaimachine en wat vond ik het een luxe toen we het ons konden permitteren om zo'n duur apparaat aan te schaffen. Na enkele jaren werd ook de electrische kantjesknipper ook wel de kantjestrimmer genoemd, aangeschaft. Ik hoefde nooit meer op de knieën met de heggeschaar de tuin rond. Op een dag werd ook de heggeschaar vervangen door een electrische schaar zodat het knippen van de coniferenhaag minder tijdrovend maar ook een minder zware klus zou zijn. De buxushaagjes worden nog wel handmatig geknipt, maar wat een werk om die fijne blaadjes op te ruimen. Een bladruimer zou uitkomst bieden en zo werd ook dit apparaat aangeschaft. In de loop der jaren werd het steeds duidelijker, het gras zou geverticuteerd moeten worden. Ja hoor, ook hiervoor zijn machines uitgevonden en na enige aarzeling is ook dit apparaat aangeschaft.

Vele jaren werd de oprit, het tuinpad en de terrassen besproeid met gif, maar in de loop der jaren veranderde het soort gif waardoor het minder goed leek te werken. Met een mesje werd geprobeerd het onkruid  tussen tegels en klinkers weg te houden. Met een mesje? Wat primitief en wat een tijdrovende klus! Ook daar is een apparaat voor uitgevonden:DE WEEDSWEEPER. En ja, ik beken, gisteren hebben we ook dit apparaat aangeschaft. Ons tuinschuurtje is nu vol. Vandaar dit verzoek: Zou er ook een verbod kunnen komen voor de exploitatie van nieuw ontwikkelde electrische apparaten die als handige tuinhulp ingezet kunnen worden? Een nieuw apparaat betekent namelijk onherroepelijk uitbreiding van ons tuinhuisje en dan wordt een nieuw hulpje wel een hele dure investering.

hanscke Woensdag 10 Mei 2006 - 11:34 pm | | Standaard

zes reacties

Jokie

of je moet iets anders uit je tuinhuisje weghalen…maak morgen gewoon een tuinhuisjeopruimdag!

Jokie, (URL) - 11-05-’06 20:43
Ster

Maar toch blijven die apparaten verektes gemakkelijk ;-)

Ster, (URL) - 11-05-’06 21:20
Renesmurf

Ik hoef al die lawaaidingen niet. Dan maar een wat ruigere tuin.

Renesmurf, (URL) - 11-05-’06 22:56
Pinto

Hahhahaaaa, Beton storten??? Maar ik vind dat wel lekker werken in de tuin hoor alleen zitten die snoeren altijd in de weg en om die nou door midden te maaien geeft helemaal problemen. Of ga op een flatje wonen!!!Hahahahaaa

Pinto, (URL) - 11-05-’06 23:26
Goentah

En dat noemen ze tuinieren? :-)

Goentah, (URL) - 12-05-’06 23:20
Helen

Ik vind de Weed Sweeper echt helemaal geweldig! Het scheelt enorm veel tijd ;-)

Helen, (URL) - 15-05-’06 17:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.