VERLATEN


Verdwaasd loop ik door de deur die openzoeft en opeens sta ik weer buiten. Alleen. Het is half drie in de nacht en het regent keihard. Ik heb even moeite om me te oriënteren. Waar heb ik die auto ook al weer neer gezet? Oh verdomme, dat is waar ook, ik moest door een parkeerpoortje. Waar zou ik dat parkeerkaartje ook al weer gelaten hebben. In de haast om toch maar zo snel mogelijk bij hem te zijn heb ik daar niet goed op gelet.

Een beetje logisch nadenken, wat zou ik er mee gedaan hebben? Waarschijnlijk op de stoel naast mij neer gelegd. Ik scan met mijn ogen de parkeerplaats af en ik zie mijn auto staan. Het is betrekkelijk dichtbij en ik besluit om eerst maar in de auto te kijken of daar het kaartje ligt, want in de tas is het vaak zo'n rommeltje, een damestas eigen.

Goed gegokt. Het parkeerkaartje ligt er. Door de nog steeds stromende regen loop ik naar de blauw verlichte P. Na een paar pogingen lukt het mij de creditkaart in de juiste gleuf te krijgen en zie daar, de automaat spuugt een uitrijdkaart uit. Na een half uurtje rijden, ik kom werkelijk geen levende ziel tegen, ben ik thuis.

Nog steeds een beetje verdwaasd pak ik een glas wijn en ga ik op de bank zitten om wat te bekomen van wat er gebeurd is. Wat had P. een pijn en wat duurde het lang, nadat ik de dochterswacht gebeld had, voordat er eindelijk een arts kwam. En ook toen heeft het nog een hele tijd geduurd voordat de beslissing genomen werd dat P. naar het ziekenhuis zou gaan. Een shot morfine zou hem wat rustiger moeten maken, maar dat gebeurde niet. Uiteindelijk is hij toch per ambulance vervoerd in plaats dat ik hem zelf naar het ziekenhuis zou brengen.

Toen ik in het ziekenhuis aankwam was er al van alles met hem gebeurd en had hij al opnieuw morfine toegediend gekregen. Uiteindelijk wezen de foto's uit dat er iets met de darmen aan de hand was en werd er tot spoedopname overgegaan. 

Na nog een tweede glas wijn besluit ik, het is inmiddels bij vieren, dat ik toch maar naar bed ga. De honden willen niet uit, het regent te hard vinden ze. Dan niet.

Met de telefoon naast mij sukkel ik in slaap.

Dit alles is nu een paar dagen geleden. Het was op de avond van de eerste januari. Gelukkig gaat het nu weer goed met P. Hij mag weer naar huis. Ik ga hem zo ophalen.

                             klik

hanscke Zondag 04 Januari 2015 - 11:29 am | | Standaard

elf reacties

Marjolijn

De wereld even op zijn kop, maar gelukkig is nu alles weer okay.
De zon schijnt speciaal voor vandaag….!!

Marjolijn, (URL) - 04-01-’15 12:52
Lukketine

Fijn dat je hem weer op kunt halen. Sterkte

Lukketine, - 04-01-’15 13:21
Rietepietz

Gelukkig dat je al kunt melden dat je lief weer naar huis mag, wát een schrik is dat . Ingrijpende toestanden als er iets mis is in de darmen maar gelukkig dat het ondertussen dus goed gaat.

Rietepietz, (URL) - 04-01-’15 14:44
ria

Fijn dat hij inmiddels alweer thuis is, denk ik. Toch een rot begin van het nieuwe jaar.

ria, (URL) - 04-01-’15 15:44
Bertie

Een goed manier om de tegenvaller te verwerken: in woorden.
Fijn dat het weer wat beter met hem gaat.

Bertie, (URL) - 04-01-’15 16:02
Sjoerd

Ai, dat zal de wereld even op zijn kop hebben gezet… Ik ben blij te horen dat het al wat beter gaat.

Sjoerd, (URL) - 04-01-’15 16:06
Mirjam Kakelbont

Een slechtere start van het jaar is niet denkbaar. Je schrikt je de zenuwen! Wat zullen jullie samen blij zijn dat de ziekenhuisopname er op zit. Sterkte, zowel tegen de pijn als de schrik.
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 04-01-’15 18:04
Desire

Een slecht beging van het nieuwe jaar, wat een schrik! Beterschap voor P.!

Desire, (URL) - 04-01-’15 20:55
Renesmurf

Zo, dat is wel even heftig allemaal zeg, maar ik voorzie een goede afloop, gelukkig maar.

Renesmurf, (URL) - 06-01-’15 01:01
Wieneke

Ik weet precies hoe ontzettend eenzaam jij je gevoeld moet hebben toen je naar huis reed. De onzekerheid en het plotselinge van alles. Heel erg naar. Gaat het nu weer wat beter met jullie? Veel sterkte, hoor.

Wieneke, - 06-01-’15 12:34
Margo

Wat een schrik! Hopelijk gaat het weer beter en verloopt de rest van het jaar zonder al te grote zorgen.

Margo , (URL) - 08-01-’15 14:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.