TUMULT


Na het wat tumultueuze begin van dit jaar ben ik nog wat meer uit mijn evenwicht geraakt dan ik al was en nu probeer ik zo goed en zo kwaad als het gaat weer wat in het in het lood te geraken. Naast rust en tijd die ik daarvoor nodig heb, heb ik in de loop der jaren daar ook wel enige technieken voor ontwikkeld.

Breien is een remedie, maar ik ben ook zo'n vreemde volwassene die zo nu en dan graag mag kleuren. Ik was alleen niet in de stemming om met allerlei kleuren aan de gang te gaan; grijstinten en zwart pasten op dit moment meer bij mijn gemoedstoestand.

Al kleurend kreeg ik steeds meer oog voor de verschillende tinten en ik begon te beseffen dat kleurloos ook vele varianten kent waarmee je kunt spelen. Kortom, ik kreeg er steeds meer plezier in om de MANDALA in te kleuren met slechts potloden van een verschillende hardheid. 

Toen ik een paar dagen geleden begon met het inkleuren, wist ik nog niet dat hij zo goed zou passen bij deze dag die bijna zeker te boek zal gaan als een zwarte dag in de geschiedenis van Frankrijk in het algemeen, maar zeker van de cartoonisten.

Voor mij is het inkleuren van de verschillende vlakjes een aardige bezigheid, maar een cartoonist wil vooral met zijn tekeningetjes zijn verhaal vertellen. Hoewel die cartoons soms best wel provocerend kunnen zijn, vind ik toch dat vrijheid van meningsuiting een groot recht is wat zeker niet op zo'n brute wijze geschonden mag worden door een stelletje terroristen die vinden dat zij het alleen maar bij het rechte eind hebben. 

Hoewel ik erg houd van patronen die zich eindeloos herhalen, hoop ik toch oprecht dat deze actie straks niet geplaatst kan worden in een patroon waarvan deze actie als de basis van de verdere ontwikkelingen gezien kan worden en dat zich op vele manieren telkens  op net weer een iets andere wijze herhaalt. Laten we dat lijnenspel maar overlaten aan ontwerpers van bijvoorbeeld tuinen. 

 

                                 klik

hanscke Woensdag 07 Januari 2015 - 10:18 pm | | Standaard

zeven reacties

Jeanne

Toepasselijk beeld over zo’n drama.

Jeanne, (URL) - 07-01-’15 23:31
Renesmurf

ja, laten we hopen dat dit het zoveelste incident blijft. Heftig allemaal.
En wij kunnen, en moeten, niet anders dan gewoon doorleven.

Renesmurf, (URL) - 08-01-’15 00:50
Marjolijn

Dat het potlood altijd van het geweer mag winnen !
Vrijheid van meningsuiting….!!

Marjolijn, (URL) - 08-01-’15 06:10
ria

Kleuren werkt zeker heel ontspannend, hij is heel mooi geworden. Een niet zo leuk begin van het nieuwe jaar alles bij elkaar.

ria, (URL) - 08-01-’15 11:10
Sjoerd

Ik sluit me aan met de het commentaar van Marjolijn…

Sjoerd, (URL) - 08-01-’15 13:43
Mirjam Kakelbont

Mandala´s zijn heel prettig om te tekenen en in te kleuren. Het maakt je hoofd leeg. Die kleurboeken voor volwassenen vliegen niet voor niets over de toonbank. Maar het liefst teken ik ze zelf met een passen en liniaal.
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 08-01-’15 15:48
Rietepietz

Je hebt het allemaal in elkaar geweven en er een mooie metafoor van gemaakt.
Ik ben toch bang dat er al een zeker patroon zit in deze gebeurtenissen….het probleem is om dat patroon te doorbreken.

Rietepietz, (URL) - 08-01-’15 21:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.