BOTERKOFFIE


Drinkt u de koffie al met boter? Ik niet en ik ga het niet doen ook. Vorige week las ik, terwijl ik bij de kapper zat, in De Telegraaf dat het trendy is om in plaats van melk boter in de koffie te doen. Ik gruwde er van. 

Thuisgekomen vond ik het nodig om maar eens bij good old google op onderzoek uit te gaan en ja hoor, toen ik boter koffie intikte, kwamen er verschillende berichtgevingen hierover bovendrijven. Het oudste berichr dateert van bijna een jaar geleden. 

Dave Asprey, een gezondheidsgoeroe zo schijnt het, is voor het eerst met dit idee op de proppen gekomen. Hij houdt zich dagelijks bezig met met het zoeken naar manieren om de biochemische werking van ons lichaam te verbeteren. Geen melk maar een klontje boter in de koffie zou voor meer energie zorgen. Het lichaam zou door het klontje boter er langer over doen om de cafeïne te verwerken en dat zou voor meer energie zorgen.

Er is echter één maar!  Het moet dan wel ongezouten boter zijn, vervaardigd uit melk afkomstig van koeien die uitsluitend gras te eten krijgen. Het is maar dat u het weet. Ook blijken gewone koffiebonen niet te werken, het moeten echt koffiebonen van de beste kwaliteit zijn, anders zou de bulletproof koffie, zoals het met een mooie term heet, niet werken.

Hoewel de man beweert dat, mits aan de juiste voorwaarden voldaan is, dat dit het meest romige en lekkere kopje koffie is dat je ooit geproefd hebt, bedank ik voor de eer. Ik moet er niet aan denken. Ik drink de koffie graag zwart, met niets!. En als ik dan toch wat extra ingrediënten voor de broodnodige energie tot mij wil nemen, dan neem ik wel iets lekkers bij de koffie in de vorm van een taartje. Het liefts een slagroomgebakje, maar tja, dat hebben ze niet in Frankrijk. Dus toen P. daar tijdens onze vakantie jarig was, moesten we het doen met Frans gebak. Ook wel lekker hoor. Volgens mij veel lekkerder dan boter in je koffie. Brrr. Hoe verzint een mens het.    

                                        klik

hanscke Maandag 02 Februari 2015 - 11:17 pm | | Standaard

zeven reacties

ria

Ik had er nog niet van gehoord, maar ik zal het ook niet proberen, bleh! In Nepal doen ze geloof ik soms wel yak boter in de thee.

ria, (URL) - 03-02-’15 00:01
Hanny

Ik las het ook en vond het meteen een afschuwelijk iets. Ik drink de koffie niet zwart, maar met wat warme melk. Om die weg te laten en daarvoor boter in de plaats te nemen, nee dank je wel.
Het lijkt me trouwens geen goed idee voor een heleboel mensen, die wat kampen met een te hoge cholesterolwaarde in hun bloed.

Hanny, (URL) - 03-02-’15 01:01
Marjolijn

Nee, dank je wel, ik blijf mijn koffie gewoon lekker zwart drinken…!!

Marjolijn, (URL) - 03-02-’15 06:19
Sjoerd

Ik drink mijn koffie ook zwart, zonder boter…

Sjoerd, (URL) - 03-02-’15 13:07
Renesmurf

Ja, wat ze niet al verzinnen he! Velen hadden dat idee vast al veel eerder, en andere gekkigheden, alleen komt dit op de één of andere manier naar buiten/ En zo smaakt men verder.

Renesmurf, (URL) - 04-02-’15 00:55
Rietepietz

Mijn koffie gaat óók zwart naar binnen en dat laat ik maar zo;-)

Rietepietz, (URL) - 04-02-’15 14:54
Mirjam Kakelbont

Kunnen we er voortaan in restaurants weer iets extra’s aan toevoegen: zonder melk, suiker en boter graag. Kan zo’n man geen nuttiger onderzoek gaan doen, sjonge, jonge…
Wel leuk om er over te lezen, want ik wist nog van niets ;-)
Groetjes Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 04-02-’15 16:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.