GEDACHTENGANG


Bijna elke dag loop ik met onze hond Sjors over dit fietspad. Aan het eind slaan we links af, en lopen we via een klein B-weggetje weer terug naar het dorp. Een rondje van een half uurtje. Meestal staat er wel ergens een bos koeien vredig te grazen. Vandaag lagen ze. Terwijl wij passeerden stond er eentje tergend langzaam op. Daarna stond er nog één op en toen nog één en nog één. Binnen een mum van tijd hadden, op een paar na, alle koeien het voorbeeld van die ene koe gevolgd en stonden bijna alle vijftig koeien op de poten. Echt kuddegedrag.

Mijn gedachten dwaalden ongewild af naar de mediahype van vandaag. Bijna elke zichzelf respecterende nieuwsbron vindt het nodig om veel, heel veel aandacht te schenken aan Ayaan Hirsi Ali. Menige radiozender, krant of tv-station stuurt een verslaggever op pad om iets over dit onderwerp uit te kunnen zenden en zo wordt ook dit onderwerp weer uitgemolken. Ondanks de wijdse blik die ik tijdens mijn rondwandeling heb moet ik bekennen dat het mij op de één of andere manier toch bezig houdt. Want wat is wijs in dezen? Wat is mijn standpunt?

hanscke Dinsdag 16 Mei 2006 - 7:18 pm | | Standaard

zeven reacties

Penguin

Ik ben er ook nog niet uit. Ben geen vriend van Hirschi Ali maar gevoelsmatig zegt iets me dat Verdonk hier alleen maar wil scoren…moet nog even denken

Penguin, (URL) - 16-05-’06 19:36
Jokie

tja, ik weet het niet hoor…nu schijnt ze toch versneld nederlander te kunnen worden. Ik snap het allemaal niet, maar volg de helft ook niet. Af en toe, en iets vaker, vind ik het wel een puinhoop in onze regering…

Jokie, (URL) - 16-05-’06 19:39
Ster

Ik snap het niet…..en als ik het debat zo volg zijn er meer mensen die er niets van snappen. Wel heb ik het nare gevoel dat egootjes hier een grote rol spelen.

Ster, (URL) - 16-05-’06 20:38
noordmiep

misschien moet ze net zo behandeld worden als de “gewone” mensen , als ik fraudeer krijg ik straf…..toch?

noordmiep, (URL) - 16-05-’06 23:37
Renesmurf

Ik zit ook al de hele tijd te broeden op een logje.
Ik zou blij zijn als het er staat, dan staat het maar.

En nu het kabinet nog weg!

Renesmurf, (URL) - 16-05-’06 23:49
Hansje

Wat ik niet snap is die schijnbare verontwaardiging alom. Hirsi Ali wíst dat ze gelogen had, de VVD wist dat ze gelogen had, Verdonk wist (net als haar voorgangers) dat ze gelogen had. Iedereen heeft bewust het risico genomen dat de zaak juridisch fout zat. En feitelijk heeft Zembla niks nieuws verteld – het échte nieuws was dat er ándere mensen om dezelfde reden hun paspoort hadden moeten inleveren. Toen ging het hele balletje aan het rollen.
Ik vind het vreemd dat vrijwel niemand nog heeft gezegd: jullie hebben erop gegokt dat het wel ‘kon’. Gegokt – en nu verloren. Ik zou respect hebben voor de mensen die dát durven te erkennen.

Hansje, (URL) - 17-05-’06 00:24
Rose

Standpunt? Ik vind heel die politiek rond haar Nederlandschap een hypocriet gezeur. Iedereen wist het verdorie al vijf jaar!! Waarom nu die commotie?

Rose, (URL) - 17-05-’06 15:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.