CONCERTGANGER


Twee uitersten, de concerten die ik dit weekend bezocht heb, maar beide hebben ze gebracht wat een mens graag wil als-ie uitgaat: een avondje genieten, ontspanning en vergetelheid. 

Op vrijdag bezocht ik met de Red Hat lady's een concert met Keltische Folk Muziek, uitgevoerd door Frjemd Volk. De man van een Red Hat Lady maakt deel uit van deze groep en hij had via haar ons laten weten van harte welkom te zijn en daar hebben we gehoor aan gegeven. Hoewel de solisten hier en daar van wat mindere kwaliteit waren, was de samenzang van deze 12 koppige groep een genot om naar te luisteren, evenals het gitaarspel van de nog jonge gitarist. 

Het was echt een genoegen om er naar te luisteren, maar ook om er naar te kijken. Wat een plezier deze mensen hebben om samen te zingen, het raakte mij opnieuw, net als een paar weken geleden toen ik een andere zanggroep aan het werk zag. Tijd tikt dan zomaar weg zonder tijd te zijn.

Dat gevoel had ik gisteravond ook. We hadden bij de postcodeloterij een prijs gewonnen in de vorm van twee toegangskaarten voor het concert van Soulsisters in de Ziggodome. En omdat we wel van dit muziekgenre houden èn omdat we Ziggodome ook wel eens van binnen wilden zien hadden we besloten gebruik te maken van dit cadeautje. En het was een cadeautje. Wat kunnen die dames, Trijntje, Edsillia, Berget, Glenis en Candy zingen en laatstgenoemde toeteren op haar sax. Geweldig! en wat een show en performance. Dansers, acrobaten, de lichtshow, alles maar dan ook alles klopte met elkaar.

En wat ik ook zag en wat mij goed deed, de dames hadden er zo te zien heel veel plezier in. Ook deze avond deed mij even alles om mij heen vergeten. Zelfs het feit dat onze buren naast ons zaten, wat we ontdekten toen we in onze stoelen plaats namen. Zij hadden kennelijk dezelfde prijs gewonnen......

Kortom, het was heerlijk om bij beide concerten aanwezig te zijn. Het smaakt naar meer! Het mag van mij kleinschalig zijn en uitgevoerd door amateurs, maar ook hoop ik in de toekomst nog weer eens een groot concert te kunnen bezoeken. Helaas zal dat, hoewel ik groot fan van hem ben, niet van Neil Diamond zijn omdat dit in de door ons geplande vakantieperiode valt. Het gaat me dan weer net iets te ver om de vakantie er voor te verschuiven, maar er zullen vast wel weer andere concerten komen die in mijn smaakgebied liggen en dan hoop ik er ooit weer eens bij te kunnen zijn. 

                                      KLIK

hanscke Zondag 15 Februari 2015 - 4:38 pm | | Standaard

acht reacties

Rietepietz

Zo hoort een avond uit ook te zijn, even alles om je heen vergeten en genieten.

Rietepietz, (URL) - 15-02-’15 21:41
Mirjam Kakelbont

Een cadeau van wereldformaat. Die dames kunnen zeker zingen! Fijn dat je hebt kunnen genieten van de dag. Een mensenhand is soms zo gevuld…
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 15-02-’15 22:24
Sjoerd

Heerlijk vind ik dat, mijn wereldartist heb ik samen met mijn dochter in het Gelredome gezien, Shakira. Iets om nooit te vergeten.

Sjoerd, (URL) - 15-02-’15 22:27
Hanny

Wat fijn dat je bij beide optredens zo genoten hebt. Het ene optreden bijt het andere niet. Leuk juist die afwisseling.

Hanny, (URL) - 15-02-’15 23:44
Renesmurf

Fijn dat het zo uitkomt en dat je er zo van genieten kan!
Precies goed.

Renesmurf, (URL) - 16-02-’15 00:55
Marjolijn

Heerlijk toch om zo te mogen genieten van mooie optredens…!!

Marjolijn, (URL) - 16-02-’15 05:47
Ria

als je maar genoten hebt. En de jongens kunnen nu goed alleen?

Ria, (URL) - 16-02-’15 10:07
Desire

Ja, zingen kunnen die dames wel! Fijn dat je er zo van genoten hebt, kun je mooi weer een tijdje op teren :-)

Desire, (URL) - 16-02-’15 12:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.