SPRING


Stukje bij beetje, langzaam maar gestaag, maar meer en meer worden de wensen, die ik opgespaard had om in mijn nieuwe levensfase van pensionado zijn te realiseren, omgezet in het bereiken van de doelen. Renoveren van de slaapkamers, wat geresulteerd heeft in een eigen kamer voor mezelf is een feit, maar een nieuwe echtelijke sponde stond ook hoog op het verlanglijstje. 

Na enig research gedaan te hebben zijn we uitgekomen op een elektrische boxspring splittopper en deze is gisteren gebracht. Na bijna veertig jaar in ons oude ledikant geslapen te hebben is deze afgevoerd. In de tijd van de waterbedden, hebben we nooit de behoefte gevoeld om ons bed te verruilen voor dat nieuwmodische fenomeen van toen, maar nu de boxsprings steeds maar als het 'je van het' worden aangeprezen zijn we voor de bijl gegaan. De matras was aan vervanging toe en het feit dat het hoofdeinde verstelbaar is, èn omdat het bed wat hoger is, leek het ons goed om nu de stap maar te wagen en dit als een waar senioren genoegen te omarmen.

We hebben er nu één nacht in geslapen en het is mij goed bevallen. Tenminste, dat denk ik. Ik heb er weinig weet van gehad dat ik in bed gelegen heb, omdat ik moe was en onmiddellijk in slaap ben gevallen. Omdat de lente is losgebarsten, zijn we druk bezig geweest in de tuin. P. heeft met de hogedrukspuit ons achterterras onder handen genomen en zie daar, wat een resultaat. De grauwsluier is verdwenen en de stenen zijn wel vijf tinten lichter geworden. 

Zelf ben ik al twee dagen bezig om de tuin weer voorjaarsklaar te maken en dat is altijd veel werk. Veel snoeien, het weghalen van oude bladeren, het opruimen van de stelen van de uitgebloeide zonnehoeden en andere planten, kortom het is hard aanpoten. Als beloning koop ik dan elk voorjaar een paar traytjes viooltjes om daar de eerste potten mee te vullen. Een teken dat het voor jaar er echt aankomt.

Vanmorgen, toen ik dus in mijn nieuwe bed wakker werd, heb ik het nieuwe leven van pensionada zijn heel even onder de loep genomen. Ik ben tot de conclusie gekomen, dat ik, nu na een jaar, echt tevreden ben met mijn nieuwe levensfase. Met al mijn liefhebberijen, hobby's en vrijwilligerswerk heb ik mijn draai helemaal gevonden.

Met nieuwe energie ben ik uit mijn bed geklommen om met heel veel plezier de sprong naar de prachtige wereld van de aankomende lente te maken.


hanscke Zondag 08 Maart 2015 - 12:34 pm | | Standaard

zeven reacties

Ria

Onze matrassen zijn eigenlijk ook wel aan vervanging toe, het ledikant is nog goed, ik kijk af en toe eens en wacht op een leuke aan bieding :-)
Hier ook druk in de tuin begonnen vandaag, eerder vond ik het steeds te koud.

Ria, (URL) - 08-03-’15 20:58
Mirjam Kakelbont

Goud waard, deze constatering, Hanscke! Het leven begint bij je pensioen ;-)
Wij hebben een jaar geleden nieuwe matrassen gekocht en tot nu toe vind ik ze elke eurocent waard.
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 08-03-’15 21:03
Rietepietz

Zo’n iets hoger bed is héérlijk als de ouder wordende spieren een beetje krakerig gaan worden, wij hebben die stap óók gezet rond die leeftijd, nooit spijt van gehad.

Rietepietz, (URL) - 09-03-’15 17:46
Hanny

Al 10 jaar hebben wij een hoger bed en dat bevalt prima. Zo langzamerhand zijn de matrassen alweer aan vervanging toe.
Een goed bed is zo belangrijk voor een goede nachtrust. En als pensionada heb je die rust zeer zeker nodig om alles te kunnen doen wat je leuk vindt.

Hanny, (URL) - 09-03-’15 23:47
Marjolijn

Een hoger bed heb ik al jaren, dat bevalt prima…!
Fijn dat je geniet van alle leuke dingen die je nu kunt doen.

Marjolijn, (URL) - 10-03-’15 06:35
Desire

De lente maakt een hele hoop goed :-)

Desire, (URL) - 10-03-’15 17:04
Renesmurf

Doe rustig aan en voorzichtig en geniet er van. Want je weet, een rimpelloos meer blijft dat nooit.
En laat de lente maar komen, het zet nu lekker door.
Ik heb nog niet op mijn balkon kunnen stilzitten, maar lang zal dat hopelijk niet meer duren.

Renesmurf, (URL) - 10-03-’15 23:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.