SCHAAP SHAUN


Soms haalt de tijd mij in. Eind vorig jaar, zo rond de kerst, was ik te weten gekomen dat er over niet al te lange tijd in de bioscopen een film zou komen over het schaap Shaun. Omdat ik dus schapen verzamel, was mijn belangstelling gewekt en ging ik op onderzoek uit.

Ik had nog nooit van schaap Shaun gehoord, maar het blijkt al geruime tijd een populaire kinderserie te zijn. Kleindochter Rixte is kennelijk de leeftijdscategorie, waar deze series vooral voor gemaakt zijn, al weer ontgroeid ,want van die kant was ik ook niet op het spoor gezet.

Ik heb steeds het voornemen gehad om een klein blogje over schaap Shaun te schrijven, maar het was er nog niet van gekomen. Nu is de aanleiding dat ik er wel overschrijf vanuit een iets ander gezichtspunt.

Zaterdag las ik in de krant dat de film Shaun het Schaap in première was gegaan. Omdat het zondagmiddag toch slecht weer zou zijn, stelde ik P. voor om dan de film te gaan bekijken. Hij was direct enthousiast. Mijn bedenkingen op zondagmorgen werden omver gepraat en zo togen wij 's middags naar de bioscoop.

De zaal was voornamelijk gevuld met vaders en moeders en veel kleine kinderen, maar dat heeft mij niet gestoord. Ik heb echt genoten van de film. Het is geen tekenfilm, maar een film waarin de spelersfiguren van klei zijn gemaakt. Het plot was leuk. Ik heb af en toe echt zitten schateren en naast mij heb ik ook P. verscheidene malen in de lach horen schieten.

Op weg naar huis hebben wij onze verbazing uitgesproken over het maken van deze film. Het moet vast een heel werk zijn geweest om het plot te visualiseren. Daar zou ik nog wel eens wat meer over willen weten, hoe zo'n film tot stand komt.

Het was een leuke invulling van een hele onstuimige zondagmiddag. En toen ik weer thuis was, was er nog genoeg tijd over om ook nog getuige te zijn van de laatste 70 km. van de wielerklassieker Gent  Wevegem. En zo verdwenen de muizenissen waarover ik in het vorige blogje schreef weer uit mijn hoofd. Soms is het heel goed om toe te geven aan zomaar een impuls.    

hanscke Dinsdag 31 Maart 2015 - 1:51 pm | | Standaard

negen reacties

Sjoerd

Geen film voor mij dus, maar dat maakt niet uit, als het maar gezellig was.

Sjoerd, (URL) - 31-03-’15 16:04
Ximaar

Ik ken Shaun van Walice & Grommit, waar ik een fan van ben. Kan me dus voorstellen dan het leuk is en dat er een verhaal in zit. Toch ben ik geen bioscoopbezoeker en wacht wel tot ie op youtube verschijnt.

Ximaar, (URL) - 31-03-’15 16:35
Marjolijn

Prima invulling voor een regenachtige middag…!
Helemaal als je genoten hebt.

Marjolijn, (URL) - 31-03-’15 18:22
Rietepietz

Nooit van gehoord maar er waren ook hier geen “doelgroep“kindertjes .
Het lijkt me inderdaad vreselijk veel werk om z’n film te maken, al is het een voordeel dat je niet met “sterren“te maken hebt, dat is ook niet altijd even makkelijk!

Rietepietz, (URL) - 31-03-’15 19:28
Hanny

Nog nooit van dat schaap gehoord. Fijn dat je tijdens de herfstachtige zondag zo’n leuk uitje had.

Hanny, (URL) - 01-04-’15 00:21
Desire

Oh leuk! Ik heb deze serie wel eens op TV gezien. Een stel droge schapen haha! Misschien dat m’n kids wel meewillen naar deze film. Manlief niet, die vind dat helemaal niets, te onrealistisch of zo ;-)

Desire, (URL) - 01-04-’15 19:26
Mirjam Kakelbont

Natuurlijk is het goed toe te geven aan impulsen! En zie eens wat er van gekomen is ;-)
Ik ken de serie niet, maar begrijp je enthousiasme.
Liefs Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 02-04-’15 17:10
Renesmurf

ja, de eerdere films die ik van die makers gezien heb waren geniaal! Werkelijk voortreffelijk, en dat zal deze vast ook zijn. Een tv serie ken ik echter niet.

Renesmurf, (URL) - 03-04-’15 23:29
Margo

Spaar jij schapen? Ik heb ook ‘iets’ met schapen en heb er onbewust een paar verzameld! Shawn is ook een leukerd.

Margo, (URL) - 07-04-’15 01:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.