FINANCIELE ZORGEN


En het was al zo'n moeilijke dag voor hem geweest. P. had na veel wikken en wegen besloten dat "zijn" auto, de Ford Ka, nu toch maar eens verkocht moest worden. De noodzaak om er twee auto's op na te houden was echt niet meer te verklaren. Ik werk immers niet meer en mijn vader, die op de soms onmogelijkste tijden een beroep op P. deed, is er ook niet meer. Het kwam het afgelopen jaar wel voor, dat de Ka in twee of drie weken niet gebruikt hoefde te worden.

Er werd een advertentie op marktplaats geplaatst en kijk eens aan, na twee weken kwam er een respons en na enig onderhandelen werd de minimumprijs geboden die wij vooraf bepaald hadden. 

Dinsdag is P. met de nieuwe eigenaar naar een soort van postkantoor geweest om de auto over te laten schrijven maar nadat er keurig betaald is, men wilde per se met cash geld betalen, begonnen voor ons de problemen, want waar raak je heden ten dage je ontvangen geld kwijt? 

Bij de bank had men bij het postagentschap verteld. Inmiddels was het vijf uur geweest en de banken waren inmiddels gesloten. P. zuchtte en steunde, want hij zat met dat geld in de maag. Het was al niet leuk dat de auto weg was, en nu kon hij ook nog niet eens zijn bankrekening zien groeien.

De volgende dag wilde P. het geld bij de bank inleveren, maar dat kon niet! Geldbiljetten kunnen, gelukkig nog wel zonder kosten, slechts gestort worden via een automaat en deze was stuk en cash geld aannemen? Nee, dat mocht de bank niet meer doen. P. zou gebeld worden als de geldautomaat weer in werking was. Dat was de volgende dag het geval en P. ging welgemoed weer met zijn centen op stap om deze alsnog kwijt te raken.

Het apparaat die de bankbiljetten inneemt is kennelijk super gevoelig, want hij spuugde het geld weer uit, maar wat erger was, hij slikte de bankpas in. En weer was de poging om het geld op de rekening te deponeren mislukt. P. was razend toen hij buiten kwam. Niet leuk voor hem, maar ik kreeg van dat hele gedoe spontaan de slappe lach. Hinnikend ging ik naar binnen om het dan maar met mijn pas te proberen, maar dat ging vooralsnog niet lukken. Het apparaat moest gerecet worden en dat kon wel een klein half uurtje duren èn dat duurde mij dan weer te lang om daar op te wachten.

De volgende dag zijn we opnieuw naar de bank getogen en toen is het gelukt, op het laatste 50eurobiljet na. Vandaag, en dat is erg vlot, heeft P. zijn nieuwe bankpas toegestuurd gekregen, dus dat debacle is ook opgelost, maar ik blijft er wel een heel vreemd gevoel aan over houden. Wie had dat vijftig, nee twintig jaar geleden nu kunnen bedenken, dat het zo moeilijk zou worden om gewoon wat cash geld op de rekening te kunnen storten. Waar gaat dit naar toe?

                                      klik

hanscke Zaterdag 11 April 2015 - 7:51 pm | | Standaard

zes reacties

ria

Vaak genoeg moet je er ook nog voor betalen, de reden dat sommige mensen veel te lang met cash geld rondlopen.
Ja, twee auto’s is misschien soms wel handig maar niet echt nodig natuurlijk, wij hebben de Spit nog als reserve, maar dat is ‘s winters ook niet handig ;-)

ria, (URL) - 11-04-’15 20:47
Sjoerd

De service van de banken gaat echt snel achteruit. kantoor na kantoor wordt gesloten. Het is meer van stort je salaris en dan is het over en uit…

Sjoerd, (URL) - 11-04-’15 22:21
Marjolijn

Ja, het wordt er niet gemakkelijker op gemaakt bij de banken.
De service is ver te zoeken.
Veel kijk plezier vandaag…!

Marjolijn, (URL) - 12-04-’15 05:12
Ximaar

Idd altijd grote bedragen giraal regelen. Ik denk dat ik naar een andere koper had omgezien. Zeker als er geen haast bij is.

Aan de andere kant is de rente zo laag dat ik het moeiteloos in mijn huis zou bewaren en er de dagelijkse boodschappen mee zou betalen tot het op is.

Ximaar, (URL) - 12-04-’15 12:02
Rietepietz

We hebben véél te lang alle kuren van de bank geslikt en hadden in een véél vroeger stadium moeten zeggen “tot hier en niet verder“door massaal alle gels dat niet nodig is om betalingen te doen op te nemen.
Het is écht te gek voor woorden wat de banken ons flikken.

Rietepietz, (URL) - 12-04-’15 16:33
Renesmurf

Tijdens het lezen dacht ik al, dat ging vroeger toch anders. Het gaat er naar toe dat we straks helemaal geen geld meer hebben, dit is nog een tussenfase.

Renesmurf, (URL) - 12-04-’15 23:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.