COMAKIJKEN


Goedenavond Dames en Heren, een nieuwe serie uitgezonden door MAX; ik had er één aflevering van gezien en het leek mij wel vermakelijk om ook de andere afleveringen ook te zien. Niet zozeer om de verhaallijn, maar meer om de nostalgische beelden. En om de oubolligheid! Een televisieomroepster, een Rooms Katholiek geestelijke die de t.v.avond afsloot àls de KRO tenminste uitzending had. Het is werkelijk iets waar je nu de hik van zou krijgen, maar wat toen doodnormaal was. En iedereen zat er helemaal klaar voor om een aflevering van een bepaalde serie, denk aan Peyton Place, te zien, want gemist was gemist. Er was nog geen video.

Maar goed, het valt nu in deze tijd ook nog helemaal niet mee om een serie te volgen, want er is altijd wel wat. Of ik ben weg, of ik heb bezoek, of er is iets op een ander kanaal. Geen nood, naast uitzending gemist kan er ook nog van alles via de t.v. zelf opgenomen worden en dat doen we dan ook wel, maar dan, daarna komt er wel een probleem, want wanneer is er dan de tijd om het te gaan kijken? Bijna nooit. Ik weet niet wat het is, maar ik kan er slecht toe komen om, behalve als er tennis of wielrennen is, overdag t.v. te gaan zitten kijken. 

Ik denk dus dat ik niet zo'n type ben die kan gaan Bingewatchen. Kent u dat woord al of nog niet? Ik ken het zelf pas sinds een paar dagen. Er schijnen hele volksstammen te zijn die complete televisieseries achter elkaar gaan bekijken. House of Cards schijnt daar een mooi voorbeeld van te zijn en de betaalzender Netflix speelt daar goed op in. De serie schijnt te gaan over een doortrapte politicus en zijn vrouw. Als het net zo'n mooie serie is als de Deense serie Borgen destijds, dan kan ik mij er wel iets bij voorstellen, alhoewel ik toentertijd er niet in geslaagd ben om de vervolgserie twee en drie ook echt te zien. Ik had alles wel opgenomen, maar de tijd om het af te spelen ontbrak.

Gisteravond hebben we twee opgenomen afleveringen van Goedenavond achter elkaar gekeken, maar dan zijn we er ook al helemaal flauw van. Dan willen we wel graag weer naar de actualitiet van Humberto Tan. Op grond van dat feit kan ik dus wel bijna absoluut zeker stellen dat ik geen Bingewatcher ben en het ook niet zal worden.

Het woord is bedacht door de Amerikaan Brian Dunphy. Toen hij twee jaar in Nederland woonde was er opeens een woord voor veel, heel veel drinken, waar voor men comazuipen had bedacht, van daaruit is hij op het woord comakijken gekomen, duidend op de gulzigheid van televisiekijken. 

Een kleine opmerkelijkheid is, dat dit woord ook opeens in de kwis Weet Ik Veel van Linda de Mol opdook. Ja, daar kijk ik ook met heel veel plezier naar. Ik ben dus echt niet vies van t.v. kijken, maar als ik zoals afgelopen zondag, 's middags naar wielrennen heb gekeken en 's avonds naar nog een paar programma's, dan ben ik het wel weer even helemaal zat. Een echte comakijker zal ik dus niet zo snel worden.  

                                  klik

hanscke Woensdag 22 April 2015 - 2:30 pm | | Standaard

acht reacties

Desire

Ik doe niet aan Bingewatchen, geen tijd voor. Oudste daarentegen wel, die neemt veel programma’s op en kan dan uren achter elkaar kijken als hij in zijn eentje thuis is. Ik wil wel alles graag volgen maar daar heb ik de tijd gewoon niet voor.
Het afgelopen seizoen heb ik ‘Boer Zoekt Vrouw’ en ‘Divorce’ wel gevolgd, wilde ik niet missen. Samen gekeken met de rest van de familie, lekker gezellie!

Desire, (URL) - 22-04-’15 16:23
Rietepietz

Ook hier kijken we overdag vrijwel nooit TV en ben zéker geen Bignewacher, ik vind een film al te lang duren. Goeden avond dames en heren kijk ik omdezelfde reden als jij dat doet .

Rietepietz, (URL) - 22-04-’15 20:32
Mirjam Kakelbont

Wij kijken heel weinig tv. We zien het journaal en daarna gaat-ie meestal uit. Series of geen series.
Groetjes Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 22-04-’15 21:36
Sjoerd

Ik kijk gelukkig niet vaak TV…

Sjoerd, (URL) - 22-04-’15 22:28
Hanneke

De TV staat hier overdag nooit aan, hooguit met Wimbledon (als ik eraan denk).
We hebben bij de opgenomen serie Borgen 2 of 3 wel iets als bingewatchen gedaan. Twee afleveringen per avond of zo, niet een paar avonden achter elkaar, maar zoals het ons uitkwam.
We nemen ook series als Per seconde wijzer of Met het mes op tafel op en kijken later als het uitkomt.

Hanneke, (URL) - 23-04-’15 00:07
Marjolijn

Gelukkig kunnen we met alle mogelijkheden van nu programma’s kijken wanneer we willen en hoe we willen.
Een hele vooruitgang…!

Marjolijn, (URL) - 23-04-’15 05:01
Ria

Nee hoor, hier overdag ook geen tv en als ik eens een programma wil zien, vergeetik het soms ook nog en dan kijk ik ook niet meer naar uitzending gemist. Ikvnd het allemaal niet zo belangrijk. Tijdverdrijf. Dus ook hier geen comakijker :-D ik had er ook nog nooit van gehoord.

Ria, (URL) - 24-04-’15 09:57
Renesmurf

Ik heb alles prima op regel, ik volg die serie via uitzendinggemist, altijd op de dinsdag. Vaste prik. Ik heb de commerciële tv afgezworen, en dat levert toch een hoop tijd op!

Renesmurf, (URL) - 25-04-’15 10:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.