PIETER POST


Na een drukke week, kennelijk doe ik toch iets verkeerd, want ik blijf het gevoel maar houden dat ik het te druk heb, wil ik mij zelf nog wel eens verwennen met een tijdschrift. En dan heerlijk op vrijdagmiddag, nadat de wekelijkse boodschappen opgeruimd zijn, lekker even op de bank weg kruipen om mij te verdiepen in allerlei oppervlakkige nieuwtjes.

Dit keer heb ik de Midi, vanwege de goedkope aanbieding, genomen. Zin heeft deze maand een concurrerend aanbod, maar met een foto van Jasperina de Jong op de cover, is de keuze voor mij niet zo moeilijk. Ik ben nu eenmaal niet zo'n fan van haar.

Al bladerend kom ik tot de ontdekking dat Midi een gratis breipatroon weggeeft. Natuurlijk wil ik dat hebben. De afgelopen dagen liep ik zelf ook al met vage plannen om maar weer eens met een breiwerkje te beginnen, waardoor ik misschien wat meer rust in mijn leven kan creëren. Helemaal goed dus, maar de manier waarop ik het breipatroon in mijn bezit kan krijgen doet mij toch wel even met de wenkbrauwen fronsen.

Het gratis breipatroon betreft een bolero, een kledingstuk wat in de jaren vijftig veel gedragen werd en wat nu weer helemaal hot is in het huidige modebeeld. Ik vraag mij af of deze bolero de sfeer van de jaren vijftig zodanig opgeroepen heeft dat daardoor de redactie van Midi of helemaal van slag is geraakt of juist op die sferen wil in haken.

Er is namelijk geen mogelijkheid om dit per e-mail te bestellen. Nee, het  moet net als vroeger, per post door een enveloppe naar de redactie te sturen. In die enveloppe moet ik dan een aan mijzelf geadresseerde envloppe met postzegel stoppen. Alsof de tijd stil heeft gestaan en de computer nog niet uitgevonden is. Tante Pos is er maar mooi druk mee. 

hanscke Vrijdag 19 Mei 2006 - 8:32 pm | | Standaard

zes reacties

Ster

Misschien was dit een deal met TPG waardoor het breipatroon gratis kan zijn?

Ster, (URL) - 19-05-’06 21:16
Marieke

Ze wil het zo…Soms gebeurt het dat twee meningen haaks op elkaar staan.

Marieke, (E-mail ) (URL) - 19-05-’06 21:25
pinto

MaAr de Midi is toch ook voor dames van middelbare leeftijd (DE MIDI-LIFE-CRISIS)? Tja…..dan is internet wel erg modern….Hoe oud was jij ook alweer????Hahahaha..grapje!

pinto, (URL) - 19-05-’06 21:49
Renesmurf

Dat is dan wel een heel mooi nostalgisch werkje, daar word je wel rustig van!

Renesmurf, (URL) - 19-05-’06 22:11
noordmiep

ach heb je gelijk even een loopje naar de brieven bus… maar nu met die regen…en nee is niet permanent….slijt er wel weer uit..op de foto lijkt het roder dan het is ….gelukkig..

noordmiep, (URL) - 19-05-’06 23:50
Goentah

Ik denk inderdaad dat de gemiddelde MIDI lezer géén internet heeeft ;-) Dan werkt email drempelverhogend. Voor jou, en alle andere bijdetijdse MIDIames werkt tante Pos juist drempelverhogend!

Goentah, (URL) - 20-05-’06 12:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.