NAAMDORP


Waarom weet ik niet, maar het is er vanzelf ingeslopen. Net als heel veel andere Nederlanders willen wij rond Hemelvaart of Pinksteren graag een paar dagen met de caravan weg. Dit jaar doen wij dit in twee gedeelten omdat ik als pensionada mij verplichtingen had, waardoor wij dit niet aaneengesloten konden doen. Maar daarom niet getreurd, wij hebben ons programma er op aangepast. Na een kleine week tussen de tulpenvelden doorgebracht te hebben, een goede week thuis geweest te zijn, verblijven wij nu een week aan de IJssel. 

Doesburg leek mij een heel leuk stadje, waar ik nog nooit geweest ben. Het ligt net iets te ver uit de koers van Apeldoorn, mijn geboorteplaats. We kijken vanaf de camping uit op de grote toren van Doesburg, deze mag zich tot één van de vijf grootste torens van Nederland rekenen. Hemelsbreed zijn we misschien één kilometer van dit stadje verwijderd, maar om er te komen is het toch bijna minimaal 7 kilometer. Linksom zelfs acht en rechtsom met het pontje naar Dieren ruim zes kilometer. En dat maakt het zo aantrekkelijk om aan de oever van een rivier te zijn. De rivier geeft de beperkingen.

Het vreemde is, als ik rechtsom ga, met het pontje, dan kom ik in Dieren, enigszins bekend terrein voor mij. Een broer van mijn moeder, mijn oom Gaart (Gerrit) woonde in Dieren en zo af en toe gingen we daar wel eens heen, maar dat was een hele onderneming. Hij woonde namelijk nogal afgelegen, echt tegen het bos aan. Ging je op de fiets langs het Apeldoorns-Dieren kanaal, dan was de fietstocht toch behoorlijk aan de lengte, ging je met de bus, dan was het vanaf het station nog een heel eind lopen. Hij woonde dus nogal achteraf en toch was het daar waar ik voor de allereerste keer televisie heb gezien. Ik zal ongeveer 6 jaar zijn geweest. Misschien heb ik mede daardoor wel met zo veel plezer naar de serie Goedenavond Dames en Heren gekeken.

Via Dieren ben je dan in no time in Brummen en natuurlijk moest ik daar ook weer even heen. Mij moeder komt uit de gemeente Brummen. Is altijd grappig natuurlijk. Een moeder uit de gemeente Brummen die met mijn vader, een van Brummen is getrouwd. Ach vanuit Brummen kun je dan weer met het pontje naar Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland.

Linksom naar Doesburg is voor mij ook helemaal nieuw terrein en wat een alleraardigst stadje is dit.  

Nu het weer wat opgeknapt is zijn er vele mogelijkheden om te fietsen of te wandelen. Het rivierlandschap van de IJssel blijft boeien, maar een mooie wandeling door de bossen van de Veluwezoom ligt via Dieren ook prima in het bereik. Ik kan niet anders zeggen dan dat wij ons weer prima vermaken.Op zowel bekend als onbekend terrein.

                                                         klik

hanscke Vrijdag 22 Mei 2015 - 8:59 pm | | Standaard

acht reacties

ria

Lekker genieten maar. Ja dat van die naam is wel grappig :-D

ria, (URL) - 22-05-’15 21:49
Sjoerd

Als het een beetje vlak is gaat dat wel. Hier in het zuiden van Limburg kan een kilometertje of zeven om fietsen je aardig dwars gaan zitten. Gelukkig is het met het weer nog steeds boffen.

Sjoerd, (URL) - 22-05-’15 21:50
Hanny

Bij het zien van de serie Goedenavond dames en heren kwamen allerlei herinneringen boven aan onze eigen eerste televisie.
Je bent in een mooie omgeving. Vooral in de buurt van water, spreekt mij altijd aan.

Hanny, (URL) - 22-05-’15 22:16
Marjolijn

Nederland heeft zoveel mooie plekjes om lekker vakantie te vieren…!
Nog veel plezier.

Marjolijn, (URL) - 23-05-’15 04:34
Desire

Een mooie omgeving waar je nu zit, geniet ervan!

Desire, (URL) - 23-05-’15 12:34
Michiel

Het toeval wil dat wij de week rond Hemelvaart ook in dat gebied hebben doorgebracht. Zowel het pontje bij Brummen als dat bij Dieren hebben wij met de fiets gedaan. Mooi fietsgebied! Als je de kans nog krijgt doe dan ook de stadswandeling in Doesburg. Dat is echt een aanrader. Even kaartje halen bij de VVV.

Michiel, (URL) - 23-05-’15 12:38
Rietepietz

De voorspellingen voor het weer zijn redelijk dus heel veel plezier in die mooie omgeving.

Rietepietz, (URL) - 23-05-’15 17:22
Mirjam Kakelbont

Heerlijk…tegen een heuvel op fietsen ;-) Vandaag was een schitterende dag…voor álles eigenlijk.
Grappig de naam en de woonplaats van je ouders…
Groetjes Kakel

Mirjam Kakelbont, (URL) - 24-05-’15 21:39
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.