RECREEREN

Met stijgende verbazing heb ik op eerste Pinksterdag, onder het genot van een kopje koffie, lekker in het zonnetje zittend, alle drukte en bedrijvigheid bestudeerd die ik vanaf onze plek op de camping kon waarnemen. het is niet te geloven waar een mens op eerste Pinksterdag allemaal mee bezig kan zijn. Als illustratie een greep uit dat wat ik al breiend vanuit mijn ooghoek zo allemaal zag. 

In de eerste plaats hordes fietsers op de dijk, grenzend aan de camping, op weg naar Doesburg, Dieren of Bronkhorst. Een aantal mannen die aan het vissen waren. Een gezin dat bezig was een grote opblaasboot klaar te maken om daar met buitenboordmotor en al mee te gaan varen. Een Duits gezin dat kwam aanrijden met een echte boot op de trailer en bezig gingen deze te water te laten. Ik zag iets verderop heel veel bedrijvigheid bij een samenscholing van zes Duitse gezinnen die de dag daarvoor waren aangekomen. Naast ons hoorde ik de buren mopperen die niet zo tevreden waren over de douchegelegenheid en even verderop, tegenover ons, was men bezig de boel van de bbq van de avond daarvoor op te ruimen. Iets verderop zag ik dat een ouder echtpaar bezoek kreeg van waarschijnlijk hun kinderen en kleinkinderen. Zij werden blij en luid begroet.

Na onze koffie genuttigd te hebben, besloten wij om actief mee te gaan doen in het aangenaam de tijd door te brengen op deze prachtige dag.

We pakten onze fietsen en reden richting het pontje naar Dieren. Vanuit Dieren kunnen er vele tochten door de bossen van de Veluwezoom gemaakt worden. Wij besloten om richting Rheden te gaan. Maar waar we ook fietsten, overal waren mensen. En toch slaagden we erin om een rustig plekje te vinden alwaar we onze bammetjes op konden eten al was het dit keer niet op een bankje, maar op een boomstronk. Hessel en Iemand maken dan vaak van de gelegenheid gebruik om even flink uit hun dak te gaan, zodat ze de rest van de fietstocht zich in de fietskar een beetje rustig gedragen, maar omdat we vanaf het fietspad wel zichtbaar waren moesten we hen dit keer behoorlijk in toom houden. Wat dieper het bos ingaan zou niet geholpen hebben, want overal kwam je wandelaars tegen, of mensen op paarden of in karretjes achter paarden. 

Vanuit Rheden fietsen we in optocht richting het pontje om de IJssel weer over te steken en met velen fietsten we over de dijk richting Doesburg. Denk nu niet dat ik het niet naar mijn zin had. Ook al was het overal erg druk, ik vond het echt schitterend om hier deel vanuit te maken. Voor mijn gevoel hoort dit net zo bij Pinksteren als de kerstboom bij Kerstmis. 

Met Pinksteren schijnt het zo te zijn dat iedereen echt iets leuks wil doen, het liefst buiten en dan ook nog vaak met de hele familie. Voor mij mag het zo blijven. Ik houd er wel van

               klik

hanscke Dinsdag 26 Mei 2015 - 9:19 pm | | Standaard

acht reacties

Margo

Ik merk dat ook, waar wij ook fietsen of wandelen, oooooveral mensen! Ik denk soms, Nederland lijkt een groot pretpark. Je kunt nergens meer rust vinden. Ik vind dat jammer. Dat is wat ik bijv. op Kreta zo heerlijk vind: rust, geen mensen. Al wat je tegenkomt is een vriendelijke hond.
Hadden jullie de honden in fietskarretjes achter de fiets?

Margo, (URL) - 26-05-’15 23:07
Margo

Waar kan ik hier trouwens oo klikken om weer bij home te komen. Je titel geeft geen sjoege als ik er op klik.

Margo, (URL) - 26-05-’15 23:10
Marjolijn

Het waren ook heerlijke dagen om lekker bezig en vrij te zijn.
Daar dacht iedereen vast hetzelfde over… :-)

Marjolijn, (URL) - 27-05-’15 04:57
Sjoerd

Daar hebben we tenslotte die vrije dagen voor. Ik heb ze doorgebracht met werken in de tuin…

Sjoerd, (URL) - 27-05-’15 07:09
Rietepietz

Inderdaad is het op dat soort dagen heel druk, zeker als het mooi weer is.
Bijna niet aan drukte te ontkomen, maar het lukt ons gelukkig meestal wel om uit de drukte te blijven.
Een camping is al helemaal niet zo mijn ding juist om wat jij hier vertelt

Rietepietz, (URL) - 27-05-’15 18:45
ria

Mijn hemel en dat zoek je allemaal zelf op? Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken hoor. Hier ook wel druk met fietsers en auto’s, maar die kan je ook ontwijken, als je de weg weet.

ria, (URL) - 27-05-’15 20:37
Hanny

Altijd leuk om met Pinksteren iets leuks te doen. Alleen niet, zoals wij vroeger altijd deden, met de auto op stap van het westen naar Zeeland. Filerijden. Dan kun je beter op de fiets langs de dijk in file fietsen. Veel gezelliger.

Hanny, (URL) - 27-05-’15 21:43
Renesmurf

Leuk is dat altijd he, alles opnemen en dan er een mooi pakkend logje van maken. Ja, pinksteren en pasen, dan is het lente en dan willen we naar activiteiten!

En nu op naar de zomervakantie.

Renesmurf, (URL) - 27-05-’15 21:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.