GROUND UP


Boem, daar lag ik dan, languit op het zandpad, op mijn derrière terechtgekomen, onderuitgeschoffeld door hond Hessel. Wat je dan voelt is niet echt in woorden te vatten. Het is één harde dreun en de hele achterkant lijkt in één keer wel stijf en verdoofd te zijn. Hond Hessel staat er wat verdwaasd bij te kijken en ook hond Iemand vindt het maar vreemd dat ik daar lig.

Met pijn en moeite probeer ik met hulp van P. op te staan. Bezorgd slaat hij wat zand van mijn jas, maar dat vind ik van later zorg. Eerst maar eens voelen waar de pijn allemaal zit. 

Ik kan staan, ik kan mijn armen bewegen, en al doet het zeer, ik kan ook lopen. Maar au, wat voelt mijn achterste vreemd. Alsof het een blok beton is.

Dit alles is nu al weer een paar dagen geleden, maar het voelt nog steeds niet prettig. Zitten, staan en lopen gaat, dan heb ik het niet over het gaan zitten en het opstaan, maar vooral het bukken voelt erg onaangenaam.

Vanmiddag, tijdens het gewone rondje met de honden, want ja, ik blijf wel in beweging, herinnderde ik mij het voorval opeens. Ik weet niet meer in welke klas ik zat, maar als lolletje trok een jongen de stoel weg toen ik wilde gaan zitten. Ook toen was de landing niet echt zacht. Ik weet nog dat we als meisjes hierover dagen hebben lopen fantaseren. Allerlei theorieën over de verschrikkelijke gevolgen die zo'n onverwachte val teweeg kon brengen passeerden de revu. Je zou er zelfs blind van kunnen worden zo luidde een theorie. 

Hoe lang ik toen van die val last gehad heb weet ik niet meer. Het herstel zal vast wat sneller zijn gegaan dan nu het geval zal zijn. Het gaat iedere dag wel iets beter, dat wel, maar het is nog lang niet over. 

                                              klik

De meidoornen bloeien weer zo mooi en nu maar hopen dat er dit jaar geen spint inkomt. 

hanscke Zondag 31 Mei 2015 - 2:38 pm | | Standaard

zeven reacties

Rietepietz

Het minste wat zo’n val oplevert is al veel spierpijn, maar het stuitje kan ook een flinke opdonder gehad hebben en dat is knap pijnlijk.
Beterschap en doe rustig aan!
Wat een fleurige tuin op de foto, je eigen voortuin neem ik aan omdat ik ook een caravan zie staan!

Rietepietz, (URL) - 31-05-’15 16:24
Marjolijn

Ja, dat kan knap pijnlijk zijn als je stuitje een flinke opdonder krijgt.
Sterkte ermee.

Marjolijn, (URL) - 31-05-’15 18:09
Desire

Oei, beterschap!

Desire, (URL) - 31-05-’15 19:40
Sjoerd

Dat lijkt me even een rare gewaarwording… en dan die pijn. Beterschap

Sjoerd, (URL) - 31-05-’15 20:57
Mirjam Kakelbont

Houd het in de gaten, het kan best dat je je stuitje verstuikt of zelfs gebroken hebt. Nee, ik neem je niet in de maling. Zitten op een (kinder)zwemband kan misschien verlichting brengen.
Sterkte met de pijn!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 01-06-’15 23:14
Hanny

Oeps, dat was niet prettig. Houd het goed in de gaten wat je stuitje betreft. Hopelijk knap je snel op.

Hanny, (URL) - 02-06-’15 00:26
Thérèse

Ach wat een pech. Ik hoop dat het snel weer over is. Het beste Hanscke.

Thérèse, (URL) - 04-06-’15 00:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.