HEDONIST


Na het lezen van een column over het masker van de #levensgenieter, heb ik de conclusie getrokken dat ik niet voldoe aan het beeld van een levensgenieter, of anders gezegd, ik ben geen hedonist. Maar, zo dacht ik gisteren al fietsend met de honden gezellig om ons heen lopend, het is zondagmorgen, niet druk en prachtig mooi weer, al ben ik dan geen levensgenieter, ik geniet wel van het leven.

De groene weilanden onder een helder blauwe lucht met hier en daar een witte wolk, het geel van de boterbloemen; ik zie rose, witte en blauwe bloemen tegen een hoek van een huis gedrapeerd, het is gewoon te veel om allemaal op te noemen en ik kan alleen maar genieten. En dan is het weer dit voorjaar nog niet eens om over naar huis te schrijven, maar ook dat neem ik tegenwoordig gewoon zoals het zich voordoet, zonder mij daar uitzonderlijk druk over te maken.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik mij op dit moment in een fase van het leven bevind, waarin ik het gewoon goed naar mijn zin heb. Ik heb heus ook andere tijden gekend en oh, er zullen ooit ook wel eens weer andere tijden komen. 

Hoewel ik nu zelf aan mijn goodfeeling  uiting geef, ben ik het wel met de strekking van het artikel eens, dat er tegenwoordig zo ontzettend veel "levensgenieters" zijn die dat op alle mogelijke manier aan de grote klok willen hangen. Er zijn nogal wat levensgenieters die hun coming-out duidelijk willen maken door door schreeuwerige lettertypes te gebruikenen waarbij teksten worden voorzienvan moddervette hashtags als #genieten, of #lovemylife of #happiness. Ik merk dat ik niet uit dat houtje gesneden ben. Misschien heb ik juist wel het omgekeerde. Als ik mij gelukkig voel, heb ik nog wel eens de neiging om juist minder te gaan schrijven. Het is net of ik dan minder tijd heb; kennelijk heb ik het dan te druk met gelukkig zijn.

Toch vind ik het prettig om een keer aandacht te besteden aan het feit dat ik (sorry voor de platgetreden uitdrukking) lekker in mijn vel zit en dat ik echt kan genieten van alles wat zich op dit moment in mijn leven voordoet. Een echte hedonist zal ik nooit worden. Daarvoor ga ik veel te veel verplichtingen aan. Maar het zijn wel verplichtingen die ik zelf erg leuk vind en waar ik ook verschikkelijk van kan genieten.   

                                        klik

hanscke Maandag 08 Juni 2015 - 10:03 pm | | Standaard

acht reacties

Hanny

‘Gewoon’ in stilte genieten en dat eventueel delen met degene die bij je is, is het mooiste wat er is. Dat genieten hoef je niet van alle daken te schreeuwen.

Hanny, (URL) - 08-06-’15 23:27
Marjolijn

Helemaal goed toch….. ieder geniet op eigen manier.
Meer hoeft niet.
Mooi dagje vandaag.

Marjolijn, (URL) - 09-06-’15 04:31
Ximaar

Bij mij dekt tevredenheid beter de lading dan geluk. En ik ben duidelijk zeer tevreden met dit weer. Gisteren een heerlijk rondje gefietst en fraaie dingen gezien. Dat terwijl het doel alleen maar lichaamsbeweging was. Iets waar ik de laatste maanden tekort aan heb gedaan door lichamelijke en andere problemen.

Ximaar, (URL) - 09-06-’15 10:02
Sjoerd

Genieten doe in in jezelf, je gaat voor het zwitserleven gevoel zoals men dat vroeger zei. En dat hoef je echt niet van de daken te schreeuwen

Sjoerd, (URL) - 09-06-’15 12:28
Rietepietz

Genieten kan evengoed in stilte als uitbundig, volgens mij doet ieder mens het gewoon op de manier die bij hem/haar past en dat lijkt me prima!

Rietepietz, (URL) - 09-06-’15 19:19
ria

Ja en het MOET ook vooral hè, dat GENIETEN. Anders ben je niet goed bezig, het MOET ELKE DAG! Ik word er ook af en toe niet goed van. Er zijn ook genoeg dagen dat ik NIET GENIET, dat er dingen tegen zitten of er iets aan de hand is met de mensen waar ik van hou, nou dan heb ik het ook echt niet naar mijn zin hoor.

ria, (URL) - 09-06-’15 20:10
Mirjam Kakelbont

Tegenwoordig moet je ook genieten. Nou als iets moet…geef mijn bordje maar aan Fikkie. Het kan niet op bestelling natuurlijk! Het zal wel door FB komen dat iedereen elkaar wil overtreffen.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 10-06-’15 21:15
Renesmurf

Ik heb het ook prima naar mijn zin momenteel, en dat hoop ik voor altijd zo vol te houden.

En wat geluk delen op internet betreft, dat vind ik altijd nog beter dan ruzie en geweld en narigheid en zo.
Het zorgt wat voor een evenwicht.

Renesmurf, (URL) - 13-06-’15 12:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.