ETUDE 1


Met een gangetje van 80 km. per uur sukkelen we over de ellenlange Duitse autobahnen. We houden ons keurig aan de snelheidslimiet en och het rijdt ook wel zo veilig. Al rijdend moeten we wel haast de conclusie trekken, dat de hele A3 op de schop wordt genomen. Op hoeveel plekken er wel geen wegwerkzaamheden zijn is achteraf niet meer aan te geven. Op de terugweg ga ik ze tellen, dan hoef ik mij niet te vervelen.

Omdat ik ooit, jaren geleden al , de ervaring opgedaan heb, dat de campings in Duitsland langs de autowegen niet worden aangegeven, heb ik enig research gedaan. Ik heb nu een lijstje met campings langs de A3. Afslag 74 na Würzburg wordt hem niet, het wordt de afslag voor deze plaats.

De volgende dag bereiken we rond twee uur Passau. Het is even zoeken, maar met gebruik van onze automiep komen we op het juiste spoor en kunnen we onze tocht langs de Donau beginnen. De camping die ik aangekruist heb is snel gevonden en we besluiten om hier een paar nachten te blijven, mede omdat ik toch wel graag de stad Passau wil bezoeken.

’s Avonds maken we een wandeling langs de Donau en zien we dat we dichtbij met een bootje kunnen oversteken om daar de volgende dag een fietstocht te starten. De Donau is niet blauw,wel heel breed.

                                                 klik

hanscke Donderdag 25 Juni 2015 - 8:34 pm | | Standaard

drie reacties

Sjoerd

Het lijkt ook alsof ze alleen in de zomermaanden aan de weg timmeren…

Sjoerd, (URL) - 26-06-’15 12:06
Hanny

Er schijnt een speciale subsidie te worden gegeven om alle viaducten voor een bepaalde tijd gerenoveerd te hebben. Vandaar de vele wegwerkzaamheden.

Hanny, (URL) - 28-06-’15 13:35
Ximaar

De kleur van de Donau is voor en na Passau totaal anders omdat daar de Inn er bij komt, die vooral de kleur bepaald. Vaak levert de Inn meer (Alpen-)water dan de Donau. https://goo.gl/maps/1j5V6

Ximaar, (URL) - 16-07-’15 08:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.