MENUET

De vakantie is inmiddels goed op stoom gekomen en de temperatuur ook. 36 graden is toch echt iets te veel van het goede. We zijn inmiddels twee keer verhuisd. Van Au naar Schönbühel  bij Melk en nu zijn we in Krems aangeland.  In Schönbühel leek het of we een heel mooi uitzicht hadden, maar dat uitzicht lag achter de heg waar wij tegen aankeken. …..Niet een plekje om lang te blijven.

Na in Au nog een lange fietstocht gemaakt te hebben met al weer een lekke bad van de hondenfietskar moest er eerst een nieuw bandensetje gekocht  worden en dat slaagde in Melk. Na nog een rustdag waarin we de Stift va Melk bekeken hebben besloten we weer eens een fietsdagje te doen.  Ik had een leuk rondje uitgestippeld, maar dat kon niet, omdat er geen overzetbootjes waren, zoals ik dacht. En de opgang van de brug bij Melk bleek vrij hoog te liggen.

“Ach” zei een man toen ik er naar vroeg, ”das Aussicht neben den Donau ist an diesere Seite gleich wie die Andere”. We zijn toen heen en weer naar Ybbs gefietst. Het was eigenlijk al een beetje te warm voor de honden, toen nog amper 30 graden. Toen ik een mijnheer vroeg of er ook ergens een dierenzaak was, waar ik muilkorven kon kopen , we overwogen om met de trein terug te gaan en dan zijn die dingen verplicht, begon hij dit omstandig uit te leggen, maar na een paar zinnen zei hij, en ik doe het op zijn Nederands: weet je wat ik haal de auto en ik breng u wel even.  En zo ben ik met Herr Artzt en  parlementslid, want dat was hij ook, naar een winkelcentrum ver buiten Ybbs gereden om die dingen te kopen.  Ondertussen ontstak hij de loftrompet over Ybbs. Het is een heel oud Romeins vestingsstadje. Pas toen ik vroeg hoe ik hem kon bedanken, ik vroeg naar zijn naam, gaf hij aan wie hij was. Hij stelde het wel op prijs als we Ybbs nog wat beter bekeken.

Inmiddels was het vijf uur en was de ergste hitte voorbij zodat we langs het station van een naburig dorp gefietst zijn, maar we hebben de trein toch maar niet genomen

Boodschappen konden we niet meer doen, dus besloten we maar in Melk te blijven eten.  Tijdens ons eten installeerde zich daar een muziekkorps en begon daar een aubade te brengen. Het korps kon goed spelen en het was een lust om naar te luisteren. Behalve een kleine valpartij van P.was het een topdag en met een grote glimlach, denkend aan mijn vader en zij tuba,  fietste ik de laatse vier kilometer naar de camping. Moe maar zeer voldaan. Geen leuke campingplek, wel prachtige belevenissen.

                                              KLIK

de onderste foto toont het uitzicht van de camping in Krems, waar we wel een goed plekje hebben, met veel schaduw.

                                              KLIK

hanscke Zondag 05 Juli 2015 - 9:07 pm | | Standaard

zes reacties

Ria

altijd leuk zulke onvereachtse ontmoetingen en ja als iets niet bevalt ga je gewoon op zoek naar wat beters, logisch!

Ria, (URL) - 05-07-’15 21:40
Marjolijn

Dat is het fijne van vakantie vieren, kunnen gaan en staan waar je wil, en leuke dingen mee te maken.

Marjolijn, (URL) - 06-07-’15 05:06
Sjoerd

Leuk toch, van alles en nog wat beleven… Daar heb je tenslotte de vakantie voor.

Sjoerd, (URL) - 06-07-’15 07:44
Desire

Mooie belevenissen, maar inderdaad fijner als het iets minder benauwd is. Geniet nog even!

Desire, (URL) - 06-07-’15 14:11
Rietepietz

Wat het weer betreft maakt het geen verschil, je zou het ook in Nederland te warm gehad hebben;-)
Het klinkt alles bij elkaar toch echt als vakantie!

Rietepietz, (URL) - 06-07-’15 19:29
Rob Alberts

De mooie ontmoetingen op onverwachte momenten kleuren een vakantie.

Met plezier gelezen.

Regenachtige groet,

Rob Alberts, (URL) - 08-07-’15 21:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.