BOEIEND BAARLO


Alweer? Ja, we zijn alweer een weekje op vakantie. Kan nog net voordat het serieuze leven, vrijwilligerswerk en de diverse clubs en clubjes, in september weer gaan beginnen. Dit keer zijn we in de buurt van Venlo neergestreken. 

Deze omgeving is totaal onbekend voor mij/ons, maar wat is het hier mooi! Fietsen, wandelen, alles is hier mogelijk, want hier liggen uitgebreide netwerken van knooppunten voor zowel wandel- als fietsroutes.

Veel SRV(zogeheten boeren) campings zijn behoorlijk met hun tijd meegegaan en hebben nu ook wifi met een bereik tot iedere campingplek. Het is dus heel goed mogelijk om met behulp van de tablet zelf even een route samen te stellen. Ik begin nu helemaal te begrijpen dat VVVkantoren gaan sluiten, want ze zijn niet meer nodig. Vroeghùr ging ik zo snel mogelijk naar een VVV om een wandel- of fietskaart te kopen, maar dat is niet meer nodig. Ik ga nu zelf even aan de slag. 

Met wandelen zit er een klein addertje onder het gras, je kunt absoluut niet van de route afwijken. Denk je slim te zijn en toch een iets andere route te kiezen omdat het pad je bijvoorbeeld niet aanstaat door een te hoge begroeiing, dan ga je de mist in. In de praktijk blijkt het heel moeilijk te zijn om de draad weer op te pakken, want in tegenstelling tot de fietsbordjes, zijn dewandelpijlen niet genummerd. Als je ergens verderop weer een pijltje ziet, weet je volstrekt niet naar welk knooppunt deze pijl verwijst. Zo werd op de eerste avond onze wandeling opeens ruim negen kilometer in plaats van de geplande vijf.

Vandaag hebben we gefietst en kwamen we langs een veld vol met spirea. Van het voorjaar de bollenvelden, nu de spireavelden, ik blijf het heel boeiend vinden om opnieuw een week door te brengen in een deel van Nederland wat ik totaal niet ken. Als ik de kaart van Nederland zo bekijk, zijn er nog heel veel plekken in Nederland te vinden die voor mij onbekend zijn. Dat belooft dus nog wat voor de toekomst.

Maar eerst ga ik volop genieten van deze boeiende regio die zoveel afwisseling te bieden heeft. De Maas, de bossen en de heidevelden èn de akkerbouw en dan ook nog al die prachtige dorpen en stadjes. Kortom, ik heb het (al weer) druk om al dit moois te bekijken.

                               klik

hanscke Zondag 23 Augustus 2015 - 9:55 pm | | Standaard

zes reacties

Marjolijn

Veel plezier en geniet volop…!!

Marjolijn, (URL) - 24-08-’15 05:29
Sjoerd

Ik hou me meestal wat zuidelijker op, want daar woon ik….

Sjoerd, (URL) - 24-08-’15 08:01
Renesmurf

Ja, leuk is dat he, in deze steeds moderner wordende wereld!
Hoewel ik het zoeken en vinden van een vvv altijd wel een leuke eerste doel vind.

Renesmurf, (URL) - 24-08-’15 23:47
Rietepietz

het lijkt dus toch verstandig om alsnog een kaart te kopen zodat je bij eventueel van de route afwijken de route beter kunt aanpassen.
Er is heel veel moois in Nederland, dat blijkt maar weer!

Rietepietz, (URL) - 25-08-’15 18:28
plato

Wij doen ook veel via de computer. Maar toch… als we in een stadje aankomen is toch de eerste gang naar de toeristeninfo. Gewoon omdat het vertrouwd is en omdat er vaak tips zijn die je via de pc niet zo maar opspoort. Soms wordt een VVV door vrijwilligers gerund (zoals die in Petten). Dat levert heel aardige gesprekken op. Dus hopelijk blijft de VVV nog lang bestaan.

plato, (URL) - 27-08-’15 15:07
ria

Jullie vermaken je goed deze zomer ;-)

ria, (URL) - 28-08-’15 20:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.