ARCEN


Ook deze week is het weer een beetje op en af wat het weer betreft. Gisteren hoorde ik, toen wij ook aan het fietsen waren, een tegenligster, die luidkeels aan het telefoneren was, zeggen: we fietsen onder een stralende blauwe lucht". Ze zal bedoeld hebben, in een stralende zon onder een strakblauwe hemel. Het was inderdaad heel mooi weer, terwijl het de dag daarvoor veel minder mooi was en de dag daarna is het gewoon ronduit slecht met veel regen maar daarna zal het weer heel mooi worden.

Op zo'n dag met net iets minder mooi weer hebben wij de kasteeltuinen van Arcen bezocht. Echt een aanrader.Honden zijn hier, net als in Frankrijk, waar we vorig jaar die beroemde kasteeltuin aan de Loire bezocht hebben, naam is mij even ontschoten, kwestie van ouderdom, welkom, dit in tegenstelling tot Schönbrun in Wenen dit jaar, wat ik nog steeds jammer vind. (tante Betje zin)

Eerst zijn we wat in her Rosarium blijven hangen, maar na onze meegebrachte (sorry, schijnt nadelig voor de parken te zijn vanwege de inkomsten) lunch genuttigd te hebben zijn we dieper de tuin in gegaan.

Ik heb me echt verbaasd over de omvang van het park. Het is groot en echt omvangrijk maar ook mooi en afwisselend. Echt een aanrader voor wie van tuinen en parken houdt. We hebben even een praatje met een tuinonderhoudsmedewerker gehad. Het park schijnt twee jaar geleden failliet geweest te zijn en het is een hoop werk geweest om de gevolgen van het achterstallige onderhoud weer ongedaan te krijgen. Wat mij betreft zijn de zeven fulltime medewerkers daar zeker in geslaagd. Ik wil middels dit blogje dit park wel promoten want het is zeker een bezoek waard en op de entreeprijs van 15 euro valt niets af te dingen. Voor deze prijs mag het kasteel ook nog bekeken worden maar daar ben ik niet eens aan toe gekomen en dat wil wel wat zeggen, kastelengek als ik ben.

                                    klik

hanscke Donderdag 27 Augustus 2015 - 11:08 am | | Standaard

acht reacties

plato

Zodra het weer goed is, gaan Maria en ik erheen en dan zal ik er ook eens een blogje over publiceren. Want zo’n tuin moet wel blijven natuurlijk. Mooi blogje, leuk dat je het hier ook een beetje op de taalheupen hebt. Je hoort tegenwoordig de gekste dingen. Laatst: ik baal als een stekker. Dan denk ik: dat kwam ooit van: ik heb er tabak van. Daarna: ik heb er balen tabak van. Daarna: ik baal. En nu: ik baal als een stekker. Het is aardig zo’n spoor terug te volgen.

plato, (URL) - 27-08-’15 15:03
Rietepietz

Mocht ik er ooit in de buurt komen, wat vrijwel nooit gebeurt, zal ik er aan denken.Maar dan wil ik natuurlijk wél het kasteel even “meenemen;-)

Rietepietz, (URL) - 27-08-’15 17:30
Marjolijn

Een bezoek aan die tuinen is zeker de moeite waard, en zeker op een droge dag…!!

Marjolijn, (URL) - 27-08-’15 18:21
Mirjam Kakelbont

Een collega van mij was helemaal vól van de tuinen. Is er meerdere keren geweest. Het lijkt me de moeite waard, maar zou net als Riet ook het kasteel een bezoekje brengen.

Mirjam Kakelbont, (URL) - 27-08-’15 20:46
Sjoerd

Ik mag me bij je aansluiten. Ik heb jarenlang een gratis toegang tot het park gehad. Maar ook daarna kwam ik er geregeld. De toegangsprijs meer dan waard.

Sjoerd, (URL) - 27-08-’15 22:31
ria

Misschien ooit nog eens, voorlopig heb ik mijn eigen park.

ria, (URL) - 28-08-’15 20:08
Desire

Schitterend uitziende tuinen! Ben wel eens in Arcen geweest jááááren geleden … toen wist ik niet van dit bestaan af. Mocht ik er ooit weer eens komen, dan plegen we sowieso een bezoekje. Ook aan het kasteel.

Desire, (URL) - 01-09-’15 14:58
Thérèse

Ik zal eens opzoeken waar Arcen ligt. Lijkt mij een prachtige tuin. Groetjes!

Thérèse, (URL) - 02-09-’15 23:11
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.