DURF


Ik was gebeld dat ze gearriveerd was en daar stond ze bij de balie. Een heel klein en frele, jong ogende Elena Simons http://www.pretmetmoslims.nl/ De durf straalde, nee, vonkte uit haar donkere ogen. Niet zij was onzeker, nee ze heeft zeker talenten om dat bij mij te weeg te brengen, maar zover kwam het gelukkig niet. Ook niet toen bleek dat de voorbereidingen niet zo waren als er afgesproken was. In onze school, in ons kleine theatertje hebben we een beamer, maar deze was nog niet aangesloten, het scherm had men niet laten zakken, maar na enig geharrewar (waarbij zij tussenbeide kwam en zei dat kibbelen toch volstrekt geen zin had) kwam alles toch voor elkaar.

Met ruim twintig toehoorders luisterden we naar haar verhaal. Ze begon met de uitéénzetting dat ze zichzelf maatschappelijk uitvindster noemt, gelardeerd met enkele voorbeelden. Een voorbeeld. Met een aantal uitkeringsgerechtigden is ze het dorp Bloemendaal ingetrokken om de inwoners te bedanken. Immers de uitkeringsgelden worden van de binnenkomende belastinggelden betaald en de Bloemendalers hebben daar een grote bijdrage in.

Het boek is ook op een wat merkwaardige wijze tot stand gekomen. Eerst had ze een uitgever en toen moest ze nog een onderwerp bedenken waarover het boek zou gaan en op morgen was ze op het idee gekomen dat ze weinig met Moslims had. Daar moest het boek over gaan. En zo was het idee over het boek PRET MET MOSLIMS ontstaan. Er was niet echt sprake van enige diepgang maar ze wist ons wel ruim een half uur te boeien met verhalen uit en over haar boek.

Wat ons het meeste aansprak was haar durf. Ik durf niet te voorspellen of we in de toekomst nog iets van deze achtentwintige maatschappij-kritische maar humoristiche vrouw zullen horen, maar aan haar durf en haar kordate optreden zal het zeker niet liggen.

hanscke Dinsdag 23 Mei 2006 - 11:07 pm | | School perikelen

Eén reactie

Penguin

Heb nog nooit van haar gehoord. Ik ga eens even googelen

Penguin, (URL) - 24-05-’06 00:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.