LEVENSGENIETEN


Eigenlijk had hier weer het plaatje met de rugtas en de woorden: "Ik ben de paden op, de lanen in" van enkele weken geleden moeten staan, maar gezien de weersomstandigheden zijn de plannen gewijzigd. Ik had geen zin om mijn comfortabele huis met  verwarming, ruime en schone badkamer, lekkere zithoek etcetera etcetera, (stelt u er zich niet al te veel van voor, het is een doodnormaal, gewoon, doorsnee huis) te verruilen voor een kleine caravan, waar ik meestal wel heel blij mee ben ALS het mooi weer is. En dat is het deze dagen niet. Nadat ik P. overtuigd had, dat het heus leuker was als we thuis bleven, hebben we dat besluit dus genomen.

En ja, zo heb ik zomaar tijd om eens wat dingen uit te pluizen waar ik nog niet aan toe gekomen was. Als ik iets lees, zie of hoor wat ik nog aan een nader onderzoek wil onderwerpen, maar waar ik dan op dat moment geen tijd voor heb, dan schrijf ik een kreet op zo'n geel plakbriefje. Als het feit zich dan voor doet dat ik zowaar even tijd heb dan pak ik zo'n briefje en ga ik op onderzoek uit. Ik had ergens gelezen dat modern hedonisme iets te maken had met alleen maar genieten, maar ik wilde er meer van weten. Ik kwam het volgende tegen: (in eigen woorden weergegeven)

POSTMODERN-HEDONISME.
Dit is een levenstijl van deze de 21ste eeuw. Deze nieuwe sociale milieugroep bestaat uit ongeveer 10% van de totale bevolking in Nederland, telt evenveel mannen als vrouwen, voornamelijk veel jongeren en hoogopgeleiden.

Postmodern-hedonisten zijn de pioniers van de beleveniscultuur, waarin experimenteren en het breken met morele en sociale conventies soms doelen op zichzelf lijken te zijn geworden.

De levensstijl is impulsief, avontuurlijk, ervaringsgericht en vrijblijvend, maar vooral individualistisch en onafhankelijk te noemen. Vrienden lijken belangrijker dan familie te zijn geworden. Werken en presteren zijn ondergeschikt aan privé. De tolerantie is groot en men vindt dat iedereen gelijke kansen moet krijgen. 

Ik vind het wel grappig om te lezen, maar ik kan nu niet zeggen dat ik mijzelf daar tenvoeten uit in kan vinden. Het geeft denk ik wel een maatschappelijke tendens aan, maar, om er iets uit te pakken, ik vind familie nog steeds heel belangrijk. Ik vind het maar wat leuk, dat dochterlief en haar piepmuis, nu we toch thuis zijn, van de gelegenheid gebruik maken en een paar daagjes komen.

hanscke Donderdag 25 Mei 2006 - 1:26 pm | | Standaard

vijf reacties

Penguin

Het vervelende van dat soort stromingen is dat zich vaak domme volgers aansluiten omdat ze interessant willen zijn. de echte zijn niet verkeerd.
OT: Nee, geen vakantie. Niet te diep zoeken. Het staat gewoon in het stukje hoor.

Penguin, (URL) - 25-05-’06 17:59
pascha

goede keus…. thuis…heerlijk confortabel…. ik ging weg vanmorgen…. naar minder confortabel maar wel erg warm en nabij… met dochter naar mijn ma
BTW: heerlijk de Buble

pascha, (E-mail ) (URL) - 25-05-’06 18:04
Merlijn

Maar het WAS mooi weer vandaag !

Merlijn, (URL) - 25-05-’06 21:28
hanscke

@ Merlijn: Vanaf 4 uur scheen de zon, maar het was en bleef koud, erg koud.

hanscke, - 25-05-’06 21:41
Goentah

Goed dat je binnen bent. Mijn dochters zijn aan het kamperen, ze hebben het weekend zeilwedstrijden…. Arme meiden :-( Ik zou me kunnen voorstellen dat ze liever thuis zijn.

Goentah, (URL) - 27-05-’06 20:53
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.