KLEURRIJK BESTAAN


Het komt zelden voor, maar in de afgelopen week had ik geen enkele bijeenkomst buiten de deur ten gevolge van mijn, als vrijwilliger, aangegane sociale verplichtingen. Het voelde bijna als een soort vakantie. Ik had het ook even nodig want ik was moe van alles waar ik mij zoal mee bezig houd en ik was er aan toe om even een pas op de plaats te maken.

Ik vind het prachtig dat ik het één en ander om handen heb. Het werk voor de Zonnebloem doe ik met plezier. Als voorzitter van het regiobestuur heb ik daar helemaal mijn draai in gevonden.

De taak van secretaresse bij de plaatselijke Oranjevereniging begin ik steeds interessanter te vinden. Inmiddels ben ik bezig gegaan om allerlei vergunningen aan te vragen die nodig zijn voor het komende dorpsfeest. Hier komt heel wat bij kijken en de eisen om bijvoorbeeld een optocht van versierde wagens te laten plaats vinden zijn in de laatste jaren behoorlijk aangescherpt. Tegenwoordig kan niets meer zo maar uit het losse polsje. Nu ik aan een aantal vergaderingen heb deel genomen, begin ik mij ook hier wat thuis te voelen. Ik denk nog met heel veel plezier terug aan de nazit bij de laatste vergadering. We hebben lang zitten bomen over het aanleggen van wegen, het doen van grondboringen en het verleggen van kabels en riolering. Onderwerpen die zo terloops aan bod kwamen, omdat medebestuursleden daar werkzaam in zijn, maar die altijd buiten mijn gezichtsveld zijn gebleven, terwijl ik daar echt wel geinteresseerd in ben, zo merkte ik die avond.   

Ach ja, en dan de de Red Hat. Was het aanvankelijk alleen maar ontspanning, ook hierin begin ik mijn steentje bij te dragen. Natuurlijk neem ik, net als alle anderen, ook een stukje organisatie op mij door, bij toerbeur,t met iemand samen een uitje te organiseren, maar daarnaast ben ik mij ook bezig gaan houden met het beheren van onze website. Er was nogal wat achterstallig onderhoud, maar nadat ik mij de materie van deze website wat eigen had gemaakt, heb ik dit bijgewerkt. Een tijdrovend klusje, maar het resultaat mag er zijn. http://www.redhatrodewiven.com

Ik begeef mij dus nogal in het gele (zonnebloem), oranje en rode spectrum, en ik doe alles met heel veel plezier, maar ik heb wel ontdekt, dat, omdat de werkzaamheden steeds weer in een andere setting plaats vinden, dit meer energie kost dan alle dagen naar één bepaalde werkplek te gaan, zoals het was toen ik nog werkte.

De afgelopen tijd heeft mij dan ook geleerd, dat niet de hoeveelheid werk bepalend is voor wat ik aankan en nog plezierig vind, maar dat ik ook rekening moet houden met de verschillende settingen waarin dit plaats vind en dat dit extra energie kost.

Wil ik genoeg tijd overhouden om ook met plezier deel te kunnen nemen aan de meer recreatieve activiteiten zoals tennis bridge en breien, dan zal ik het bij de hierboven omschreven werkzaamheden moeten houden en niet in de valkuil trappen, van oh, dit of dat kan er ook nog wel even bij. De grens van mijn kunnen is bereikt en ik zal er echt voor moeten waken om niet nog meer op mijn bordje te krijgen, hoe leuk de klus dan ook mag zijn. Ik zie het maar als een uitdaging om te gaan leren om nee te zeggen, want van tijd tot tijd een goed boek lezen heeft toch ook wel wat en breien mag ik toch ook wel heel graag doen. En voor gewoon een beetje kleuren wil ik zo af en toe toch ook wat tijd kunnen vrij maken.   

Ik heb de afgelopen week het boek van Haruki Murakami: de kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren gelezen en ik heb er van genoten. Spelend met deze titel kon ik wel de conclusie trekken dat mijn eigen leven in deze levensfase bepaald niet kleurloos verloopt. Ik geniet echt met volle teugen van dit leven en ik hoop dat dit nog een tijdje voor mij weggelegd is.   

                        klik

hanscke Zondag 22 November 2015 - 11:00 pm | | Standaard

zes reacties

ria

Fijn dat je het zo naar je zin hebt, want daar gaat het toch maar om. Ik ben totaal geen verenigings of clubjesmens dus ik zoek dat ook niet op. Joop daarentegen weer wel en dat is handig, want anders zouden we elkaar zowat niet meer zien.
Lekker genieten maar!

ria , (URL) - 23-11-’15 11:04
Sjoerd

Zolang je plezier beleeft aan alle activiteiten is er niets mis mee. Pas als je het als een belasting gaat vinden om iets te doen wordt het tijd om ergens mee te stoppen.

Sjoerd, (URL) - 23-11-’15 13:16
Rietepietz

Het klinkt eigenlijk wel een beetje als “werken”;-)

Rietepietz, (URL) - 23-11-’15 18:29
Marjolijn

Heerlijk toch om zo wat leuke dingen om handen te hebben…!!

Marjolijn, (URL) - 23-11-’15 18:42
Renesmurf

Ja, als je het zo opsomt allemaal lijkt het ontzettend druk, maar het zijn natuurlijk leuke bezigheden allemaal. Niks voor mij, dingen regelen.

Renesmurf, (URL) - 24-11-’15 00:57
plato

Het klinkt inderdaad als een soort alternatief voor werken. Maar in feite is daar niets mis mee zolang je er plezier aan beleeft. Goed dat je nu even op de rem trapt.

Ik zag gisteren bij uitzondering iets van BNN op de TV en daar kwam ook een red hat groep in voor. Tijdens het kijken dacht ik: zou dat de groep van Hanscke zijn? Maar er zijn er veel meer natuurlijk.

plato, (URL) - 24-11-’15 11:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.