MOMENTEN


Pak je moment. Tot voor kort wist ik nooit zo goed hoe ik dat soort kreten moest plaatsen, maar sinds gisteren voel ik helemaal wat er mee bedoeld wordt

Binnenkort ben ik jarig. Het liefst zou ik mijn verjaardag op de dag zelf vieren met veel, heel veel aanloop aan huis, maar soms gaat dat gewoon niet, omdat er gewerkt moet worden of omdat er andere verplichtingen zijn. Ook bij het bereiken van deze mijlpaal, vijfenzestig jaar worden, zou ik niet krijgen wat ik ook al graag op mijn vijfstigste gehad had willen hebben, toen een Sara in de tuin, nu zou ik een pop heel leuk gevonden hebben. Ik weet het, de meeste mensen die het wel krijgen, zeggen er niet van gecharmeerd te zijn, maar ik ben zo'n type die het prachtig gevonden zou hebben.  

Afijn, ik zag al lang van te voren aankomen dat het dit keer weer niet zou gaan lukken, dus heb ik de bakens wat verzet. Ik heb mijn lief gevraagd om als cadeau voor mijn vijfenzestigste verjaardag een kleinschalig etentje te organiseren waarbij een klein aantal vrienden uitgenodigd zouden worden. En aldus is geschied.

En dan gebeuren er onverwachts hele wonderschone dingen. Gewoon, dat het voor mij georganiseerd is vind ik al fijn, dat men komt vind ik ook heel fijn, maar als men dan ook nog of met een kaart met een prachtige tekst of met hele creatieve, zelf gemaakte cadeaus komt dan word ik zo blij! Dat men van te voren echt speciaal voor mij iets gedaan heeft....(de trouwe lezer herinnert zich misschien nog het schaap als sinterklaassurprise wat een leerling ooit voor mij gemaakt heeft)

Wat te zeggen van de uil die op de één of andere manier uit het niets tot dit geschapen is. Een beauty. Ik hoop dat ik de associatie mag maken, dat ik met het ouder worden ook iets van de wijsheid heb gekregen die doorgaans aan een uil wordt toegeschreven.

En dan het kerstboompje. Onder het boompje lagen een aantal cadeautjes, waarvan sommige een mooie symbolische betekenis hadden, maar het mooiste vond ik nog de slingers die er als pakje bijgeleverd waren, maar die ik zelf in het boompje moest hangen, refererend aan mijn motto, zo werd er bij gezegd, het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.

Het was een hele fijne gezellige avond die in het teken stond van mijn verjaardag èn van ons bijna vijfendertigjarige huwelijk. De dag dat ik werkelijk jarig ben èn het tevens onze trouwdag is, zal weinig verschillen met andere dinsdagen. De dag zal dan bestaan uit tennis, uitrusten en 's avonds bridgen en misschien dat ik hier of daar nog gefeliciteerd zal worden. Meer hoeft ook bijna niet want ik heb mijn momentje gehad en daar ben ik al zeer tevreden mee, al vind ik het natuurlijk ook heel leuk dat er woensdagavond, de dag na de verjaardag, ook nog wat familie langs komt. Nog een momentje dat ik graag wil pakken.   

                                   klik

hanscke Zaterdag 12 December 2015 - 8:33 pm | | Standaard

zes reacties

Renesmurf

Het hele leven bestaat uit momenten. Van avonturen beleven en dies meer, maar ook momenten van lekker over de weblogs surfen, ook altijd fijn.

Renesmurf, (URL) - 12-12-’15 23:16
Marjolijn

Voor nu alvast van harte proficiat.
Fijn dat je al zo goed gevierd hebt.
Ja zulke momenten moet je koesteren.
Fijne zondag.

Marjolijn, (URL) - 13-12-’15 06:24
Sjoerd

Proficiat alvast, en het blijft uiteraard een mooie mijlpaal. Alhoewel je daar anders tegenaan kijkt als je moet werken tot je 66ste…

Sjoerd, (URL) - 13-12-’15 07:33
Rietepietz

Klopt, het lukt gewoon meestal niét om iedereen bij elkaar te krijgen zónder iets te regelen, bij ons wachten we meestal met grote dingen vieren tot zoonlief voor een congres “in de buurt is” . We laten hem niet speciaal uit de VS komen voor een feestje. Ik ben gelukkig ook niet héél vierderig dus het beperkt zich tot echte mijlpalen. Alvast gefeliciteerd met je verjaardag.

Rietepietz, (URL) - 13-12-’15 19:16
ria

Gezellig hoor, zo,n fijn avondje met verrassingen en dat is nu eenmaal makkelijker in het weekend te regelen. Gefeliciteerd alvast!

ria , (URL) - 14-12-’15 11:04
Petr@

Nog gefeliciteerd met je verjaardag Hanscke!
Beter laat dan nooit ;-)

Petr@, (URL) - 20-12-’15 22:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je de vraag beantwoorden met een cijfer.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.