VOORNEMENS


Voornemens geen. Inmiddels heb ik nagedacht over het afgelopen jaar en ik ben tot de conclusie gekomen, dat ik een goed jaar heb gehad. De start was een beetje hectisch, omdat P. op de eerste dag van januari in het ziekenhuis belandde, vanwege een kronkel in de darm, maar gelukkig liep dat met een sisser af. Ook moest hij een vervolgonderzoek ondergaan na het bevolkingsonderzoek naar darmkanker en ook dat liep goed af.

Zelf heb ik qua gezondheid, behoudens de klachten verband houdend met maagzuur en slokdarm, wat al een aantal jaren speelt, maar gelukkig niet verergert, een goed jaar gehad. De verplichte eigen bijdrage van ruim driehonderd euro heb ik, hoewel ik de medicijnen om de osteoporose een halt toe te roepen wel zelf moet betalen, bij lange na niet opgesoupeerd. Dat is in jaren niet voorgekomen. 

Het afgelopen jaar heb ik ook echt mijn eigen weg wel gevonden in pensionadaland. Ik vermaak mij uitstekend met het vrijwilligerswerk, ik heb mijn draai bij De Zonnebloem wel gevonden en ik ben blij met mijn keuze om actief in de plaatselijke Oranjevereniging te zijn. Kortom, ik kijk met plezier op het afgelopen jaar terug en heel tevreden ben ik knallend het oude jaar uitgegaan.

Nee, zelf vuurwerk afsteken zal ik niet doen. Voor mij mag dat zo snel mogelijk afgeschaft worden. Ik zou mij nog een heel klein beetje kunnen vinden in een per dorp of stad centraal georganiseerd vuurwerk, want ach, tradities zijn er om in ere gehouden te worden. Zo vind ik het wel heel erg leuk dat het aloude carbidschieten elk jaar meer lijkt te worden. Zo fanatiek, maar ook gezellig zoals de dorpsjongens dan bezig zijn, een genot om naar te kijken, toen ik er met onze jongens, gelukkig kunnen zij goed tegen knallen, op ons dagelijkse rondje van vier kilometer voorbij kwam. 

En als ik dan toch bij tradities ben aangeland, ik heb dit jaar genoten van de oudjaarsconference van Herman Finkers, eindelijk geen ADHD'er op het scherm, geen grove taal en ook weinig tot geen schuttingwoorden, maar wel een conference die mij op het puntje van de stoet liet zitten door zijn scherpte en diepgang.

Van het nieuwjaarsconcert op de nieuwjaarsmorgen heb ik genoten, mede omdat ik de beelden die er bij getoond werden maar al te goed herkende, zeker de beelden van Der schöne blaue Donau. Vorig jaar tijdens dit concert hadden we bedacht dat we langs de Donau gingen fietsen, we hebben dat met heel veel plezier gedaan. Het was een prachtige vakantie.

Voor dit jaar heb ik zoals gezegd dus geen echte goede voornemens en ook nog weinig plannen. Ik ga gewoon op dezelfde voet voort, gelijk aan het vorige jaar, want dat is mij goed bevallen.

            Dit beeld zag ik vandaag dus voorbijkomen

            klik          carbid schieten

hanscke Vrijdag 01 Januari 2016 - 5:50 pm | | Standaard

negen reacties

Mirjam Kakelbont

Ik ben blij dat alle knallen en oliebollen verleden tijd zijn (op een enkele verdwaald rotje na.) Goede voornemens heb ik ook jaren geleden laten varen. Tenslotte kunnen we iedere dag met een schone lei beginnen.
Lieve groet

Mirjam Kakelbont, (URL) - 01-01-’16 23:20
Marjolijn

Blij dat alles weer voorbij is.
Goede voornemens kunnen iedere dag gemaakt worden.

Marjolijn, (URL) - 02-01-’16 06:12
Renesmurf

Ik vond Herman ook erg goed! En ook hij kan grof zijn, maar wat een leuke stijl he! Ik kijk altijd naar de oudjaars! Die concerten laat ik altijd langs me heen gaan.

Renesmurf, (URL) - 02-01-’16 19:54
Rietepietz

Ook ik vond Herman Finkers een verademing als je hem vergelijkt met bijv. een v. ‘t Hek of Visscher of noem maar op hoe al die driftig rond benende zwetende mannetje heten.

Rietepietz, (URL) - 02-01-’16 20:16
ria

Herman vonden wij ook hier erg leuk. Hier staan wel wat dingen te gebeuren, waarover binnenkort meer. Het kan niet elk jaar raak zijn.

ria , (URL) - 03-01-’16 10:47
Ximaar

Zelf was ik oudjaarsavond bij een kleuterschoolvriend, die geopereerd was aan zijn slokdarm/maag-overgang omdat medicijnen niet hielpen. Dat was echter een dikke maand terug en ging niet goed. Inmiddels is ie dus al een maan thuis en gaat het wat beter.

TV hebben we niet gekeken. Dat heb ik later thuis gedaan en ik vond Finkers zeker goed, en ben ook een fan van hem. Zelf zou ik nog liever Pieter Derks zien, die knoopt de actuele zaken nog beter aan elkaar en vond ik een paar jaar terug al beter dan Wim Kan ooit is geweest.

Ximaar, (URL) - 03-01-’16 15:02
Mrs. T.

Ik denk dat ik Herman Finkers dan toch maar ‘ns terug moet gaan kijken, want ik hoor van meer mensen dat hij erg goed was.

Een mooi 2016!

Mrs. T., (URL) - 03-01-’16 18:16
Petr@

Hoi Hanscke
Wij hebben ook genoten van Herman met zijn fijne en kleine humor.
Vuurwerk mag van mij afgeschaft worden, ik vind het afschuwelijk, maar dat komt denk ik ook omdat een van onze honden en de poes er panisch voor zijn.
Gelukkig is alles weer “normaal”

Petr@, (URL) - 05-01-’16 21:49
plato

In mijn omgeving zijn de commentaren op Finkers wisselend. Ik vind hem geweldig, maar als wie niets met woordgrappen en malle wendingen hebt, vindt hem maar tam, vrees ik. Ik heb genoten. Voor de rest weinig TV aan gehad. Veel aan de pc of met de neus in een boek, stilletjes biddend dat de maand snel om zou zijn.
En dat is ie nu. Leve 2016.

plato, (URL) - 07-01-’16 16:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.