HUISARREST


De tweede dag van ons huisarrest vanwege de ijzel is ingegaan. Het is werkelijk spek en spek glad en er is niet zo heel veel aan te doen. Niet dat ik het erg vind, ik geniet altijd wel van die bijzondere omstandigheden vanwege het weer.

Dacht ik gisteren nog, ach ik maak er maar geen blogje over, vandaag ben ik toch tot andere gedachten gekomen. Ik vind het zo af en toe toch wel heel leuk om, meestal is het naar aanleiding van iets, de blogjes van weleer nog eens door te lezen en het zou toch jammer zijn als ik later nergens iets over deze tijd zou kunnen lezen.

Net als in 1979 heb ik Omrop Fryslan weer aanstaan en het geeft toch wel een heel aparte sfeer. Zeker omdat, behalve Groningen en Drenthe, de rest van het land niet meedoet in deze "ijspret". 

Aan eten en drinken hebben we geen gebrek, we halen vrijdags altijd voor een hele week tegelijk boodschappen en vervelen doe ik mij ook niet. Ik heb genoeg liefhebberijen waar ik mij mee kan vermaken. Eigenlijk kom ik nog tijd tekort. Naast het breien ben ik ook bezig gegaan met haken. Ik heb wat katoen opgezocht en heb een sleutelhanger gehaakt omdat mijn aapje, ooit in Apenheul gekocht toen ik daar een ontmoeting had met een medeblogster van weleer, Vrouwke genaamd nu toch echt aan zijn eind is. Het is een hartje geworden en ik merkte dat ik het haken van iets kleins toch ook wel heel leuk vind, je ziet dan snel resultaat. 

Maar ja, ik lees ook graag. Naast een paar boeken uit de bibliotheek, liggen er altijd ook nog wel een paar boeken die ooit zijn gekocht, maar die ik nog niet gelezen heb en daarnaast kan ik van de mogelijkheid gebruik maken om via de bibliotheek boeken op mijn tablet te downloaden. Ik heb inmiddels mijn tweede boek op de tablet gelezen, maar daarover later meer.

En och, dan mag ik ook nog graag kleuren en ik dacht er de laatste tijd over om ook weer eens te gaan tekenen. Misschien komt het er nog eens van, ook als de ijzel is verdwenen, want het kriebelt al een tijdje.

Ondertussen brengen de apps van de Red Hat meisjes de hele dag erg veel plezier; nee vervelen doe ik mij nog lang niet.

Het enige probleem bij ons is, het weer levert in de provincie echt wel problemen op zoals de melkafvoer bij de boeren, maar ons probleem is dus, dat wij twee stuiterballen hebben. Normaal hebben we er niet zo'n moeite mee, wanneer de honden bij het op pad gaan in het begin wat overenthousiast reageren, maar nu het zo glad is, is het geen pretje om met hen op pad te gaan. Zij hebben ook in de gaten dat het anders is dan anders wat tot gevolg heeft dat hun enthousiasme  alleen maar verder aangewakkerd wordt, voor al bij hond Iemand. Hij springt bijna tot op schouderhoogte. Lang leve de lol! P. heeft ondanks de spikes onder de schoenen grote moeite om zich staande te houden en ik ga dus zelf echt niet de deur uit. Niet met honden en niet zonder honden. 

En zo geeft dit blogje toch aardig een indruk over de extreme weerssituatie aan het begin van dit jaar. Een paar dagen is leuk, maar ik hoop toch dat het weer morgen of overmorgen gaat veranderen, zodat in dit nieuwe jaar het normale leven voor ons ook kan gaan beginnen. 

hanscke Woensdag 06 Januari 2016 - 12:31 pm | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

Arme P., hij moet er dus wel uit… Maar goed, als je er niet uit hoeft zou ik het ook niet doen.

Sjoerd, (URL) - 06-01-’16 14:26
Marjolijn

Ja, het is bar en boos bij jullie.
Ik hoorde de weerman zeggen, dat het morgen warm water gaat regenen.
Als je opnieuw om boodschappen moet zal de weg wel weer schoon zijn.

Marjolijn, (URL) - 06-01-’16 18:35
Rietepietz

Extreme weersomstandigheden vind ik ook altijd iets hebben. Maar wij ontspringen hier de dans dit keer, nou ja het is ook wel eens omgekeerd.
Maar met honden heb je dan inderdaad toch een beetje een probleem.

Rietepietz, (URL) - 06-01-’16 19:50
Mrs. T.

Ik moet zeggen dat ik erg blij ben dat we er hier geen last van hebben. Hoor op het nieuws allerlei verhalen en heb met jullie te doen. Manlief zit op de weg, en gelukkig heeft hij tot nu toe nergens last van gehad.

Mrs. T., (URL) - 06-01-’16 20:08
Wieneke

Zijn jullie al een beetje ontijzeld? Hier begint het een pietsje te dooien, maar het is nog steeds glad.

Wieneke, - 07-01-’16 15:47
plato

Nou, het is bar en boos bij jullie. Schaatsen op straat, wie had dat kunnen denken. Maar volgens de weerman kunnen jullie over een paar dagen dat normale leven gaan leiden. Hoewel… lekker lezen bij de warme radiatoren is natuurlijk ook heel prettig.

Ik ben er weer. Ik zal niet alles met twk kunnen lezen, daarvoor ontbreekt de tijd. Maar ik probeer er weer regelmatig te zijn.

plato, (URL) - 07-01-’16 16:34
ria

Hier giet het de hele dag, ook niks an :-(

ria, (URL) - 07-01-’16 20:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.