DAVID B.


 Deze tweede week van het nieuwe jaar begon met het nieuws dat David Bowie was overleden. Op de één of andere manier raakte mij dat en nam ik dat de hele week met mij mee terwijl ik niet eens zo'n groot fan van hem was. Misschien kwam het door het feit, dat P. en ik de dag voor oudejaarsdag in Groningen waren en wij de tentoonstelling over hem hadden willen bezoeken, maar wat toen door de overgrote belangstelling niet mogelijk was. 

In de tweede week van het nieuwe jaar is er ook altijd iets te vieren, namelijk dat ik moeder ben geworden. Dit jaar is dat 44 jaar geleden en op woensdag ben ik het halve land weer doorgecrost om de verjaardag van dochterlief te vieren. Het was een gezellig samenzijn waarin ook ruimte was om de voetbaltraining van kleindochterlief bij te wonen.

Na ons gezellige etentje zaten dochterlief en ik later thuis nog wat na te praten. Ik vertelde haar dat het mij wel leuk leek om de volgende morgen, voordat ik weer naar huis zou rijden, even naar het gemeentemuseum te lopen, het is immers bij haar om de hoek, om daar een kijkje te gaan nemen. Ik had iets gelezen over een mode expositie en die wilde ik wel even zien. Naar aanleiding hiervan kregen we het ook over het mislukte museumbezoek van P. en mij. En toen lag het plan daar opeens. Het ligt in de bedoeling dat ze eind februari een paar dagen bij ons komen en het leek haar heel leuk om dan de tentoontestelling van Bowie te bezoeken. Maar tja vanwege de grote belangstelling was het maar de vraag of we aan kaarten zouden kunnen komen. Via de digitale snelweg door Nederland is dit helemaal gelukt. Vrijdag 26 februari zijn wij van twaalf tot één uur welkom in Groningermuseum.

Over mijn bezoek aan het gemeentemuseum in Den Haag kan ik kort zijn. De expositie: ode aan de Nederlandse mode viel mij wat tegen. Ik heb de blauwe jurk van Maxima, die ze bij de inhuldiging droeg, gezien en nog een aantal andere creaties van Jan Taminiau; ook hingen er de extravagante ontwerpen van Viktor & Rolf, maar ook van Fong Leng en Frank Goovers. Aardig om te zien, maar het raakte mij niet echt in mijn ziel.

Wat ik wel heel verrassend vond was het werk van Christiene van der Haak. Zij had de Ouburgprijs gewonnen. Dit is een tweejaarlijkse prijs die uitgereikt wordt aan een eigentijdse Haagse kunstenaar. Al die kleuren, ik vond het heerlijk om mij daar even helemaal in onder te dompelen. Dit sprak mij ook meer aan dan de expositie Nederland Dineert. Aardig om te zien, maar ook niet meer dan dat.

Maar al met al heb ik een poosje  heerlijk in mijn eentje door dat museum kunnen dwalen. Ik ga dus steeds meer gebruik maken van de museumjaarkaart en zo langzamerhand is het bedrag wat hiervoor betaald moet worden wel aan mij besteed. Een eeuwigdurend cadeautje van P. waar ik nog altijd heel blij mee ben. Soms is die kaart ook geldig in het buitenland, maar of dat ook in Lissabon het geval is weet ik niet, maar over een kleine week weet ik daar alles van en zal ik daar enig verslag over doen. 

                                  klik

hanscke Zaterdag 16 Januari 2016 - 12:22 pm | | Standaard

acht reacties

Sjoerd

Wij hebben ook een museumjaarkaart gehad, maar we maakten er te weinig gebruik van om hem aan te houden. Ik was ook geen echte fan van Bowie, maar het extravagante van deze man kon ik wel waarderen, daar sprak lef uit… Ik wens je alvast veel plezier in Lissabon, een interessante stad.

Sjoerd, (URL) - 16-01-’16 17:56
Marjolijn

Zo zie je maar er is elke dag wel iets leuks te beleven, zelfs als iets niet door kan gaan.
En nu heerlijk op pad voor de citytrip…!!
Veel plezier en geniet volop.

Marjolijn, (URL) - 16-01-’16 19:01
Renesmurf

Ja, als je tijd en zin hebt om daar heen te gaan, allemaal prima.
Ik bezocht laatst een modetentoonstelling alhier, en dat deed me niks.
Wel leuk opgezet, maar een reis er voor maken nee.
En Bowie, ook daar had ik niks mee.

Renesmurf, (URL) - 16-01-’16 19:22
Rietepietz

Ik kom meestal niet verder dan het gemeentemuseum passeren, dan zijn we op weg naar de drukkerij in Scheveningen;-) Erin kom ik maar zelden! Het gebouw vind ik wél mooi!
Nog gefeliciteerd met je 44 jarig moederschap;-)

Rietepietz, (URL) - 16-01-’16 19:26
Mrs. T.

Mag je dan maar één uur naar de tentoonstelling over Bowie? En dat voor € 23,=? Of moet je binnen die tijd naar binnen en mag je dan zo lang blijven als je wilt.
Ik wilde in december ook gaan, maar dat plan wijzigde uiteindelijk. Achteraf jammer. http://www.triltaal.nl/2016/01/04/paar-d..

Mrs. T., (URL) - 16-01-’16 21:57
ria

Musea zijn niet zo aan mij besteed. Van Bowie was ik wel fan. Poeh, jullie zijn net op tijd weg, het is koud vanmorgen! Goede reis!

ria , (URL) - 17-01-’16 10:26
plato

Ik heb ook een museum jaarkaart maar ik maak er te weinig gebruik van.
De laatste expositie was die van Turner in Zwolle. Maar daarvoor gaapte er een groot gat. Ik zal ook niet snel naar Groningen gaan. Te ver weg voor een niet autobezitter.
En Bowie kende ik nauwelijks.
Leuk dat je zo geniet van de jaarkaart. Het doet me ook beseffen dat ik mezelf op dat punt dit jaar eens wil gaan veranderen.

plato, (URL) - 21-01-’16 08:39
Mirjam Kakelbont

Bowie is ineens hót. Wij gaan een dag later dan jullie ;-)

Mirjam Kakelbont, (URL) - 21-01-’16 23:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.