PENSIONADOBLESSURE


Eigenlijk zou er een ziektewet voor pensionades moeten bestaan. Ik heb denk ik last van een breitabletmuistennisarm. Misschien ben ik de laatste tijd te fanatiek bezig geweest met mijzelf te vermaken met alles wat ik leuk vind, als zijnde: wordfeud en candycrush op de tablet, foto's rangschikken op de computer en allerlei ander speurwerk op computer en tablet, tennissen en ook breien, dit laatste vooral als ik 's avonds tv. kijk. En nu heb ik een zere rechterarm, waardoor ik eigenlijk al deze bezigheden zou moeten staken.....

Maar ja, het probleem is, wat ga ik dan doen? Als je in je werk overbelast raakt en daardoor thuis komt te zitten, pak je vooral die dingen op die je leuk vindt, waar je doorgaans anders niet aan toekomt, maar nu deed ik eigenlijk alleen maar leuke dingen.

Ik heb mijzelf nu beloofd, vanaf vandaag mij heel erg te beperken en mijn arm echt te ontzien. Dat kan nu ook, want het breien is klaar en misschien is dat wel de grootste boosdoener. Van de brokstukken die ik in de afgelopen weken vervaardigd heb moet ik nu een vest in elkaar zetten en dat zijn toch weer heel andere bewegingen dan insteken, draad omslaan, doorhalen en aflaten gaan. 

En voor de rest moet ik mij dan maar heel erg beperken. Wordfeud kan ik ook wel met de linkerhand doen en met candy crush heb ik de laatst beschikbare episode op de tablet klaar, dus daar kan ik ook wel (een tijdje) afstand van nemen, maar morgen zal ik toch een tenniswedstrijd moeten spelen. Door deze week de tosmorgens overgeslagen te hebben hoop ik ook op dit punt de arm genoeg ontzien te hebben. Het tandenpoetsen met de rechterarm gaat al weer iets beter, dus je zou zo zeggen dat er dan toch al weer enige vooruitgang merkbaar is.

Bij het typen van dit blogje voel ik weinig protest van de arm en dat is maar goed ook. Ik heb nog een paar klussen liggen zoals notulen maken en enkele brieven verzenden. Ik kan mijn werk als vrijwilliger toch moeilijk gaan verzuimen door het feit, dat ik, naast dit nuttige werk, te veel gespeeld heb.

U ziet het, pensionado zijn valt nog heus niet mee. Ook dan kun je op vele manieren overbelast worden. Maar goed, ik ga vanaf nu mijzelf goed begeleiden, zodat ik wel weer van deze klachten afkom, want een beetje pijnlijk is het wel, maar vooral ook lastig.   

                                       klik

hanscke Donderdag 18 Februari 2016 - 11:40 am | | Standaard

negen reacties

Marjolijn

Tja, met een boek op de bank dan maar.
Beterschap.

Marjolijn, (URL) - 18-02-’16 18:29
Rietepietz

O heerlijk, je hebt zitten kabelen, hartstikke leuk! maar het klopt, je kunt natuurlijk óók teveel leuke dingen doen. Computerspelletjes zijn soms héél gemeen voor de “muis” arm.

Rietepietz, (URL) - 18-02-’16 20:05
Jeanne

O, dus zo gaat mijn voorland er ook uitzien. Ik ga in juli met prepensioen en heb eigenlijk geen idee wat ik met al die vrije tijd aan moet. Maar zo’n invulling als jij schetst zie ik voor mijzelf ook wel weggelegd. maar een gewaarschuwd mens telt voor twee, toch?

Jeanne, (URL) - 18-02-’16 20:06
Sjoerd

Vreemd, ik heb last van hetzelfde…Zodra ik thuis achter de PC zit gaat het fout. Ik denk gewoon even een verkeerde houding.

Sjoerd, (URL) - 18-02-’16 22:04
Mrs. T.

De laatst beschikbare episode? Hoever ben je dan wel niet?

Mrs. T., (URL) - 18-02-’16 22:43
Mirjam Kakelbont

Mijn handen beginnen te jeuken als ik je foto zie (ik heb even op de vergroting geklikt.) De trui is prachtig geworden en wat een mooie kleur!
Het is moeilijk om je arm niet te gebruiken. Pas als je iets mankeert, besef je pas hoe goed alles gaat als het goed gaat. Een beetje vreemde zin, maar je begrijpt me vast.
Beterschap!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 18-02-’16 22:55
ria

Ik heb ook twee zere armen en ik denk vooral dat het door het weer, de kou en de nattigheid komt. Die beweging van het in elkaar naaien is ook niet goed. Van feuten en crushen krijg je echt geen zere armen hoor, dat doe je alleen met je vingers ;-)

ria, (URL) - 19-02-’16 20:52
Renesmurf

Altijd goed luisteren naar je lichaam, je hebt er maar eentje van.
Maar loggen moet wel doorgaan he, dat moet natuurlijk voorrang krijgen.

Renesmurf, (URL) - 19-02-’16 23:24
Rob Alberts

Sterkte met het herstel.

Vriendelijke groet,

Rob Alberts, (URL) - 22-02-’16 21:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.