NETFLIX


 Nog steeds geblesseerd door de vele pensionadoactiviteiten als zijnde: breien, candy crush op de tablet, administratieve werkzaamheden op de PC voortvloeiend uit het actief bezig zijn in het vrijwilligerswerk en het spelen van tennis, met andere woorden nog steeds een pijnlijke rechterhand, een pijnlijk gewricht bij de rechterpols en een pijnlijke rechteronderarm, ben ik genoodzaakt om mijn daginvulling wat te veranderen. 

Nou, daar heb ik als bij toeval wat op gevonden. Van dochterlief kreeg ik het aanbod om gebruik te maken van haar Netflix. Ik had van anderen, onder andere van een paar Red Hatters, gehoord wat er met Netflix wel allemaal niet te bekijken was. Uren kon je voor de tv doorbrengen met het kijken naar series of films wat helemaal in jouw smaak ligt, zo was hun uitleg.

Ik zag mij zelf dat nog niet zo doen, daar ben ik eigenlijk een veel te bezig typetje voor, maar nu ik mijn bakens wat moet verzetten ontdek ik echt de mogelijkheden. Naast lezen, wat ik niet de hele dag kan doen omdat ik dan te vaak en te veel slaap krijg, ga ik inzien dat het volgen als een serie zoals Downton Abbey echt heel verslavend kan worden. 

Toen deze serie begon, werkte ik nog en was ik niet in staat de serie te volgen. Waarom weet ik niet, maar het lag toen niet zo in mijn smaakgebied. Bij de start van de laatste serie hoorde ik overal om mij heen dat men razend enthousiast was, maar om nu bij het slot in te haken vond ik jammer. Er zouden vast wel DVD's van zijn. Het leek mij een leuk verjaardagscadeau, maar deze hint is niet opgepakt door dochterlief. Ze deed mij de suggestie om netflix te binnen te halen, maar dit kwam er niet van.

Totdat ik het setje wat je moet aanschaffen van haar cadeau kreeg, omdat zij er in haar nieuwe huis even niet mee uit de voeten kan. Pas als zij een tablet heeft, wordt het voor haar ook weer interessant. Voorlopig mag ik dus ook haar wachtwoord gebruiken en zie daar, Netflix ligt voor mij open.

Inmiddels heb ik de afleveringen van serie 1 van Downton Abbey bijna allemaal gezien en ik moet oppassen om hier zoals reeds gezegd, niet aan verslaafd te raken. Ik vind het werkelijk prachtig en ik begrijp nu ook al die lovende woorden over deze serie. 

Gelukkig is mijn hang om in het mooie weer buiten rond te stappen ook heel erg groot. En wandelen met de zere arm gaat gelukkig ook heel goed, dus hele dagen tv kijken, dat gaat niet gebeuren, maar ik ben wel blij even iets gevonden te hebben waardoor ik het breien en al het andere handwerken zoals borduren, haken maar ook het kleuren wat los kan laten zonder het al te veel te missen. Met de tablet spelen doe ik nog wel, want dit gaat met de linker hand steeds beter, en ja, zo af en toe even wat tikwerk op de computer doen, dat moet kunnen. Blogjes schrijven kan ik niet laten en ik wil bij anderen toch ook van tijd tot tijd een reactie achter kunnen laten, maar als ik te veel aan het tikken ben voel ik onmiddellijk dat de pijn weer toeneemt. 

Ben ik wel benieuwd naar wie van de lezers ook de beschikking over Netflix heeft en wat nog meer de moeite van het kijken waard is. Ik lees graag de reacties hierover dus roept u maar. 

hanscke Woensdag 02 Maart 2016 - 7:28 pm | | Standaard

acht reacties

Sjoerd

Wij beschikken ook over Netflix, en ze maakt daar ook veelvuldig gebruik van. Zelf slaap ik alleen maar bij de TV.

Sjoerd, (URL) - 02-03-’16 22:06
Renesmurf

Ik ben zeer tevreden met uitzendinggemist. Ja, het leven veranderd he, en soms willen we niet iets nieuws, maar komt het zo uit en dan bevalt het wel.

Renesmurf, (URL) - 02-03-’16 23:48
Marjolijn

Nee Netflix heb ik niet, weet dus niet wat ik wel of niet mis…. :-)

Marjolijn, (URL) - 03-03-’16 06:15
ria

Nee, ik heb het ook niet, ik weet dus ook nog niet wat ik mis.

ria , (URL) - 03-03-’16 10:55
Mirjam Kakelbont

Mijn dochter is zowel een groot fan van Netlix als Downtown Abbey. Netflix is ideaal: films uit elk genre en zonder reclame. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik nog geen aflevering van DA bekeken heb. Om dezelfde reden als jij in je blog noemt (-: Beterschap!

Mirjam Kakelbont, (URL) - 03-03-’16 14:01
Rietepietz

Dan heb je hélemaal niets aan mij, ik kijk weinig tv en al helemaal geen films, dat duurt me allemaal veel te lang.

Rietepietz, (URL) - 03-03-’16 20:20
Thérèse

Aan mij heb je ook niets, Hanscke. IK weet niet eens, wat het is. Kan je nagaan.
IK hoop dat het gauw minder wordt. Het is lastig, lijkt mij, om zo beperkt te moeten zijn. Beterschap!

Thérèse, (URL) - 03-03-’16 22:44
Mrs. T.

Geen netflix hier want ik vind dat we maar gewoon moeten kijken wat er op tv is en dan netjes een week moeten wachten.

Downton Abbey dus op die manier gekeken en er werkelijk waar van genoten!

Mrs. T., (URL) - 03-03-’16 23:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.