VIOLEN


In de afgelopen week zijn we naar de film "KNIELEN OP EEN BED VIOLEN" geweest. Toen dit boek in 2005 uitkwam, was dit ongeveer de eerste keer dat ik mijzelf iets cadeau deed. Ik wilde het zo graag hebben. Dat het een treurig boek was kon mij niet schelen. Ik had er al  zoveel over gehoord, ik wilde het nu ook lezen.

En nu was het boek dus verfilmd. Een paar weken geleden zag ik in Pathé Groningen, toen ik naar een vijftig plusfilm was, een klein voorstukje. Meteen wist ik het, dit was een film die ik graag samen met P. wilde zien.

Hoewel het dus elf jaar geleden was dat ik het boek gelezen had, wist ik nog heel van de inhoud. Voor P. was het nieuw en hij vond het maar een "enge" film. Nee, echt vrolijk word je er niet van, maar het is wel goed gespeeld en gefilmd. Toch weet ik nog, dat ik tijdens het lezen van het boek bijna boos werd op de man als hij weer een boek wat hem werd opgedrongen kocht, of als hij weer eens naar zo'n bijeenkomst ging van een thuiskerkdienst. De vrouw had werkelijk helemaal niets te vertellen, er werd echt niets in overleg gedaan. Dat komt in de film toch minder naar voren. Daar is meer ruimte gemaakt voor het in beeld brengen van elkaar lichamelijk liefhebben en daar lees je in het boek dan weer minder over. Ach ja het oog wil ook wat zullen de filmmakers gedacht hebben.

P. en ik hadden de volgende dag na het zien van deze film nog behoorlijk wat gespreksstof. 

De foto's van de violen had ik heel gauw opgespoord. Elk jaar weer begint het voorjaar bij mij met het vullen van twee terraspotten met violen. Mooie gele en blauwe bij elkaar. Gisteren kreeg ik al heel veel zin om aan de slag te gaan, maar helaas is dat door mijn zere arm niet mogelijk. Morgen ga ik dan toch maar eens richting huisarts. Niet dat ik verwacht dat hij een wondermiddel heeft waardoor de pijn in één keer verdwijnt, maar het wordt nu toch wel een tijd dat een deskundige zijn oog hier eenns over laat gaan en mogelijk een advies kan geven waardoor de pijn weer gaat verdwijnen, zodat ik net als andere jaren eind maart toch weer met de violen aan de slag kan.

En mogelijk kan ik dan ook weer wat langer achter de computer zitten om mijn rondje door blogland te maken, dat kan ik nu maar heel mondjesmaat doen, want als ik maar even zit te tikken, neemt de pijn al snel toe en dan wil je die bezigheid echt wel snel staken. 

hanscke Zondag 06 Maart 2016 - 8:11 pm | | Standaard

zeven reacties

ria

ik ken het boek niet en de film ook niet dus ik kan er niet over meepraten. Violen ken ik wel. Ik heb gisteren bij Miriam de pot wat aangevuld met grote witte.
Vervelend dat je arm niet wil beteren.

ria, (URL) - 06-03-’16 21:01
Mirjam Kakelbont

Het boek ken ik van horen zeggen en na het lezen van recensies, maar het sprak me totaal niet aan. Ik wist dat ik me er groen en geel aan zou ergeren. Ik ben geen meegaand type, heb altijd mijn eigen keuzes gemaakt, ook toen mijn schoonouders mij in een richting probeerden te duwen. Mijn man is gereformeerd opgegroeid maar heeft het geloof laten vallen zodra hij de kans kreeg. Zijn ouders hebben altijd gedacht dat dat aan mij lag, maar daar had hij me helemaal niet voor nodig.
Dus violen, gráág maar zonder knielen (-:
Lieve groet

Mirjam Kakelbont, (URL) - 06-03-’16 21:54
Sjoerd

ik heb een iets hogere stoel nu en de pijn verdwijnt sneller dan verwacht… Het was bij mij gewoon een verkeerde houding.

Sjoerd, (URL) - 06-03-’16 22:16
Renesmurf

Doe waar je je het beste bij voelt!
En vooral je verhalen blijven vertellen he.

Renesmurf, (URL) - 07-03-’16 00:58
Marjolijn

Ja, zo’n vervelende, pijnlijke arm moet je zeker niet forceren, dat helpt je niet verder.
Die violen komen wel, en kun je er van genieten.

Marjolijn, (URL) - 07-03-’16 05:51
Rietepietz

Ik ken het verhaal niet, maar Nederlandse films worden mij altijd wat teveel opgeleukt met sensuele scenes die er met de haren bijgesleept worden.

Rietepietz, (URL) - 07-03-’16 19:53
Mrs. T.

Ik weet nog niet of ik naar de film ga. Het boek vond ik zeer de moeite waard: http://www.triltaal.nl/2011/12/18/de-kle..

Mrs. T., (URL) - 07-03-’16 20:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om een reactie te kunnen plaatsen moet je deze vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.